سه‌شنبه 19 اسفند 1404

اجلاس تهران قدرت‌نمایی کشورهای منطقه در مقابل آمریکا است

«فدا حسین مالکی» در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا  اظهار کرد: جمهوری اسلامی نقش اساسی در تحولات منطقه دارد و حضورش در چنین معادلات منطقه ای باعث ثبات و آرامش منطقه است.

سفیر سابق ایران در افغانستان با مهم ارزیابی کردن تحولات افغانستان بر امنیت ایران عنوان کرد: امنیت ایران و کشورهای همسایه افغانستان با تحولات این کشور پیوندی عمیق دارد و نشست تهران در راستای رفع دغدغه‌های کشورهای همسایه افغانستان نسبت به تحولات افغانستان برگزار می‌شود.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اضافه کرد: با توجه به ترکیب جمعیتی و قومی افغانستان، کشورهای همسایه بر این موضوع اجماع دارند که در هرگونه تغییر و تحول سیاسی در این کشور باید توافق کلان بین اقوام مختلف در تشکیل دولت افغانستان شکل گیرد.

مالکی با بیان اینکه کشورهای منطقه نسبت به تشکیل دولت فراگیر حساس هستند، گفت: در تحرکات و اظهارنظرهای مقامات رسمی کشورهای منطقه و حتی بین المللی برتشکیل دولت فراگیر در افغانستان اجماع  وجود دارد و باید دولتی بر اساس انتخابات و مشارکت مردم شکل گیرد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خاطرنشان کرد: کشورهایی که بر طالبان نفوذ دارند باید این گروه را به سمت تشکیل یک دولت فراگیر و مشارکتی با حضور همه اقدام افغانستانی ترغیب کنند و امیدواریم اجلاس تهران باعث شود که نگاه این کشورها به این سمت و سو برود زیرا این ایده در نهایت به نفع ثبات و امنیت منطقه خواهد بود.

سفیر سابق ایران در افغانستان با بیان اینکه نشست تهران می‌تواند در روند تشکیل حکومت فراگیر در افغانستان تاثیرگذار باشد، گفت: طالبان نمی‌تواند پنجره‌های همسایگی منطقه‌ای و بین المللی را بر روی خود ببندد. افغانستان کشور فوق العاده مهمی از نظر استراتژیک است و ارتباطش با همسایگان و مجامع بین المللی باید بر اساس عرف و قواعد نظام بین الملل تعریف شود. از این جهت پذیرش تصمیمات جمعی نشست تهران می‌تواند به نفع طالبان و ملت افغانستان باشد.

نماینده مردم زاهدان در مجلس، بی ثباتی افغانستان و منطقه را ناشی از حضور غیر مسئولانه آمریکایی‌ها دانست و گفت: آمریکایی ها با خروج غیر مسئولانه  افغانستان را با شرایط بسیار فجیعی رها کردند و حق ندارند نسبت به افغانستان و  کشورهای منطقه اظهار نظر کنند.

 عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اجلاس تهران را  قدرت نمایی کشورهای منطقه  در مقابل آمریکا عنوان کرد و افزود: کشورهای همسایه باید در قبال مساله افغانستان تصمیم بگیرند  و ضامن حفظ و ثبات منطقه شوند هیچ قدرت خارجی نمی تواند تامین کننده امنیت منطقه باشد.

 مالکی اولویت نشست تهران را تامین امنیت و ثبات حاکمیت قانونی در آینده افغانستان عنوان کرد و افزود: علاوه بر این کشورهای منطقه باید آمریکا را وادار کنند تا در قبال کشتار ۲۰ ساله مردم افغانستان پاسخگو باشد این موضوع می‌تواند یکی از خواسته‌های کشورهای شرکت کننده در اجلاس تهران باشد.

آخرین اخبار

پیام وزیر صمت برای انتخاب آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای به‌عنوان رهبر انقلاب اسلامی

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، متن پیام «سیدمحمد اتابک» وزیر...

هشدار کردهای سوریه به کردهای تجزیه‌طلب ایران: آمریکا به شما هم خیانت می‌کند

به گزارش خبرآنلاین،  ساکنان کُرد در شمال‌شرق سوریه به...

کدام اماکن ورزشی تهران در طول جنگ مورد آسیب قرار گرفتند؟

حبیب ستوده‌نژاد، مدیرکل ورزش و جوانان استان تهران، در...

توئیت علی لاریجانی برای رهبر جدید انقلاب؛ ان‌شاءالله وجود ایشان منشأ خیر و برکت خواهد بود

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، علی لاریجانی دبیر شورای عالی...

معرفی حضرت آیت‌الله سید مجتبی خامنه‌ای دل ملت ایران را شاد کرد

به گزارش خبرگزاری مهر، مرکز ملی فضای مجازی با...

چهار ستون میراث امام شهید دشمن

معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه...

قیمت سیب و پرتقال عید اعلام شد

به گزارش خبرآنلاین،مهدی بختیاری زاده، مدیر عامل سازمان میادین...

قیمت رسمی دلار، یورو و درهم امروز ۱۷ اسفند/ دلار ارزان شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت دلار  مبادله‌ای...

بازیکنان استقلال هنوز از جدایی استقبال نکرده‌اند

با در نظر گرفتن شرایط جنگی و توقف فعالیت‌های...

همدستی امارات با متجاوزان در حمله به یک کارخانه آب شیرین کن در ایران

به نقل از خبرآنلاین، این وبگاه بیان کرد که...

مقاومت عراق: پایگاه آمریکا در عراق و منطقه را ۲۴ بار هدف قرار دادیم

به گزارش خبرآنلاین، مقاومت اسلامی در عراق صبح امروز...

جان باختن یکی از افسران پلیس آمریکا در کویت

براساس اطلاعات ارائه‌شده توسط خبرآنلاین، فردی به نام «سورفلی...

اخطار سازمان اطلاعات سپاه به خلبانان رژیم صهیونیستی

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سازمان اطلاعات سپاه ویدیوئی را...

صنایع خلاق در کنار مردم؛ روایتگر روزهای سخت و امید

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی،...

تبلیغات متنی