سه‌شنبه 25 آذر 1404

دستاوردها پس از پیروزی انقلاب اسلامی به وضوح در ایران قابل مشاهده است

دبیر ستاد حقوق بشر گفت: امروز مردم ایران در انتخابات و سیاست‌گذاری کشور خود سهیم هستند و این بزرگترین دستاورد انقلاب اسلامی است.

به نقل از  مدیریت ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت امور بین الملل قوه قضائیه و ستاد حقوق بشر، «کاظم غریب آبادی»، معاون امور بین الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران در نشست با خبرنگاران خبرگزاری‌های خارجی، با بیان اینکه کرامت انسانی و حقوق بشر پدیده جدیدی نیست و ریشه در ادیان الهی و دین مبین اسلام دارد، اظهار داشت: سیاست حقوق بشری جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر حمایت و ارتقاء حقوق بشر در سطح داخلی و تعامل و مشارکت منظقی و متقابل با سازوکارهای حقوق بشری بین المللی است.

غریب آبادی با اشاره به بحث جهان‌شمولی حقوق بشر،گفت: حقوق بشر تمامی ابناء بشر را در بر می‌گیرد و نمی‌توان استانداردهای چندین کشور غربی را برای تمامی کشورها در نظر گرفت؛ باید به تفاوت‌های فرهنگی و تنوع فرهنگی احترام بگذاریم. جمهوری اسلامی پایبند به حقوق بشر است و به تنوع فرهنگی نیز احترام می‌گذارد. بر این اساس، جنبش عدم تعهد با ۱۱۸ کشور عضو نیز مرکز حقوق بشر و تنوع فرهنگی را ایجاد کرد.

وی در ادامه درخصوص تفاوت اعدام و قصاص گفت: اعدام حکم دولتی است، اما قصاص حق اولیای دم است که در قرآن به آن اشاره شده است، ولی با این وجود تلاش‌ها در جهت جلب رضایت اولیای دم است. از سوی دیگر، بخش قابل توجهی از اعدام ها در ایران نیز به قاچاق مواد مخدر برمی‌گردد و سیاست سخت‌گیرانه ایران نیز در زمینه به آسیب‌های گسترده مواد مخدر برای ایران برمی‌گردد.

دبیر ستاد حقوق بشر با اشاره به پیروزی انقلاب اسلامی و تفاوت‌های آن با رژیم پهلوی گفت: دستاوردها پس از پیروزی انقلاب اسلامی به وضوح در ایران قابل مشاهده است؛ نظام ما بر پایه مردم سالاری استوار است و این درحالی است که چنین اصلی در رژیم‌های دیکتاتوری قابل مشاهده نیست. امروز مردم ایران در انتخابات و سیاست‌گذاری کشور خود سهیم هستند و این بزرگترین دستاورد انقلاب اسلامی است.

وی سیاست زدگی را آفت حقوق بشر دانست و افزود: حقوق بشر قربانی سیاست زدگی است؛ مردم بی گناه یمن را ببینید حتی نمی گذارند کمک های بشردوستانه به دست آنها برسد. مدعیان حقوق بشر که به ایران فشار می‌آورند، چرا خودشان حقوق مردم ایران را رعایت نمی کنند؟! چرا در قبال تحریم‌های ظالمانه که رژیم آمریکا وضع کرده و اروپایی ها آن را اجرا می کنند و زندگی میلیون ها ایرانی را تحت تاثیر قرار داده، سکوت کرده‌اند! خانم دوهان، گزارشگر ویژه اقدامات قهری یکجانبه، به وضوح در شورای حقوق بشر گزارش داد که مردم ایران در اثر تحریم ها تحت شدیدترین آسیب‌‎ها قرار گرفته‌اند.

غریب آبادی تاکید کرد: مردم ایران قربانی فعالیت‌های گروه‌های تروریستی هستند؛ ۱۷۰۰۰ انسان بی گناه در نتیجه این اقدامات تروریستی جان خود را از دست داده اند. آمریکا و کشورهای اروپایی از گروهک‌های تروریستی که خود را از جمله به قوم شریف کرد یا عرب منتسب می‌کنند، حمایت می‌کنند. سوئد که به اصطلاح می‌خواهد عدالت را اجراء کند، «حمید نوری» را در حمایت از گروهک تروریستی منافقین بازداشت و محاکمه می‌کند؛ گروهکی که قاتل هزاران ایرانی بی‌گناه بوده و می‌باشد.

دبیر ستاد حقوق بشر افزود: در اغشاشات اخیر هجمه گسترده ای از سوی غرب علیه ایران صورت گرفت؛ تروریست‌ها که دستیگر می‌شوند، غربی‌ها سازوکارهای حقوق بشری را برای حمایت از تروریست‌ها بسیج می‌کنند. مثلا در قضیه محاکمه چعب، رئیس گروهک تروریستی حرکت النضال، غربی ها داد حمایت از حقوق بشر سر دادند، اما دریغ از یک نامه یا بیانیه در حمایت از قربانیان تروریسم در ایرا و یا محکومیت تروریست‌ها!

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اغتشاشات اخیر گفت: تجمعات مسالمت آمیز در ایران حق مردم است که طبق قانون باید برای برپایی آن مجوز داشته باشند، اما بسیاری از گروه ها بدون مجوز تجمعات مسالمت آمیز برگزار کردند، ولی هیچ برخوردی هم با آن صورت نگرفت. ولی ایجاد اغتشاش و خشونت و قتل مردم و مدافعان امنیت را نمی توان تجمع مسالمت آمیز نامید.

غریب آبادی بیان کرد: دشمن تمامی هم و غم خود را در رسانه ها و فضای مجازی علیه جمهوری اسلامی به کار گرفت؛ توییتر در ماه اول اغتشاشات ۵۰ هزار اکانت فارسی جعلی باز کرد تا علیه کشورمان تبلیغ و ترویج خشونت کنند.

معاون امور بین الملل قوه قضائیه در ادامه با اشاره به بازداشت متهمان در اغشاشات اخیر و عفو گسترده از سوی مقام معظم رهبری، گفت: ما دو نوع عفو داریم؛ عفو موردی که در مناسبت های مختلف اسامی محکومین از سوی رئیس قوه قضائیه به رهبری پیشنهاد می گردد و عفو معیاری که معیارها مشخص می‌شود و در صورت موافقت، مصادیق آن متعاقبا تعیین می شوند. تفاوت عفو اخیر این است که متهمین عمدتا در قضیه تحولات اخیر، نیز شامل این عفو شدند.

وی در خصوص کار رسانه نیز گفت: رسانه باید حرفه ای رفتار کند و سیاسی نباشد و رسالت حرفه ای خود را باید به انجام برساند، بدون اینکه تحت تاثیر تبلیغات مخرب گروه خاصی از کشورها باشد. غربی‌ها هیچ وقت به فکر منافع مردم ایران نبوده و نیستند.

دبیر ستاد حقوق بشر در ادامه با اشاره به حوادث اخیر، بیان کرد: سازوکارهای حقوق بشری و چندین کشور دیگر مدام تکرار می‌کنند که در ایران اعتراضات به صورت مسالمت آمیز برگزار شده و نیروهای مجری قانون اعمال زور گسترده علیه مردم اتخاذ کردند، اما شواهد و داده ها حاکی از وقوع اغتشاشات دارد. بر اساس میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی، تجمعات مسالمت آمیز نباید نظم عمومی، اخلاق و امنیت عمومی را به خطر بیندازد؛ این درحالیست که این موارد در اتفاقات اخیر در ایران رعایت نشدند.

وی ادامه داد: در برخی کشورهای اروپایی نیز علیه تظاهرکنندگان اعمال زور صورت گرفته است. این افراد در کشورهای اروپایی “اغتشاشگر” اما در ایران “معترضان مسالمت آمیز” خوانده می‌شوند و این همان بازی سیاسی غرب با حقوق بشر است! این یک رویکرد متناقض است.

در ادامه این نشست خبرنگاران خبرگزاری‌های شینهوا، ِزد دی اف آلمان، ترند آذربایجان، شبکه ان تی وی ترکیه، و فرانس ۲۴ سوالات مطروحه خود را عنوان کردند که دبیر ستاد حقوق بشر به آنها پاسخ داد.



منبع

آخرین اخبار

آمریکا بررسی پنج سال سابقه شبکه‌های اجتماعی مسافران خارجی را الزامی می‌کند

اداره گمرک و حفاظت مرزی آمریکا (CBP) پیشنهادی ارائه...

فناوری ASD مایکروسافت زمان بارگذاری بازی‌ها را تا 95 درصد کاهش می‌دهد

مایکروسافت با تمرکز بر بهینه‌سازی عملکرد، مدیریت بهتر منابع...

مرتس: آمریکا با تضمین‌های امنیتی مشابه ناتو به اوکراین موافقت کرد

به گزارش خبرآنلاین، «فردریش مرتس» صدراعظم آلمان شامگاه دوشنبه...

۱۳ جان‌باخته و ۹ مصدوم در حادثه واژگونی اتوبوس در محور نطنز/ حضور استاندار اصفهان در صحنه

ایسنا/اصفهان رئیس اورژانس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از افزایش...

محکومیت شدید تداوم جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی

اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به...

ایجاد بورس سبز سوخت حمل‌ونقل با مکانیزم عرضه و تقاضا در دستور کار است

مدیرعامل شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه...

بازی خیبر – استقلال تمام شد، مشکلات دو مربی آغاز!

تقابل امروز خیبر با استقلال در ورزشگاه تختی خرم...

واژگونی اتوبوس اصفهان- تهران / ۱۳ نفر کشته شدند

آفتاب‌‌نیوز : علیرضا زمانپور، رئیس اورژانس پیش...

از سفرهای غیرضروری به مازندران خودداری کنید

آفتاب‌‌نیوز : سرهنگ هادی عبادی شامگاه دوشنبه...

هفتمین جلسه کمیته ملی یوزپلنگ آسیایی برگزار شد

هفتمین جلسه کمیته ملی یوزپلنگ آسیایی با حضور حمید...

چرا یخچال سرد نمیکنه ولی فریزر سرد است؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :   درب...

خانه پوشالی OpenAI؛ سقوط از اوج، تا رقابت با گوگل و رقبای جدید

در روزهای پایانی سال ۲۰۲۵، شرکت OpenAI که زمانی...

ولگردی شبانه و مصرف الکل، موجب قتل در دروازه قرآن یزد شد

آفتاب‌‌نیوز : مهدی حسن‌پور با تشریح جزئیات...

تصمیم جدید بنزینی دولت؛ رنو کپچر، میتسوبیشی میراژ و تویوتا کرولا سهمیه بنزین دارند؟

به گزارش خبرآنلاین،طبق اطلاعات رسیده از کارگروه مصوبه اصلاح...

مقابله با بیابان‌زایی نیازمند تقویت دیپلماسی محیط‌ زیستی

معاون آبخیزداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با...

تنظیم مقررات رمزارزها از اکتبر ۲۰۲۷ آغاز می‌شود

وزارت دارایی انگلیس اعلام کرد این کشور از اکتبر...

سرپرست پژوهشگاه زابل منصوب شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم،...

روده خجالتی چیست و چرا باید جدی گرفته شود؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :     اضطراب...

وقوع پدیده فرزندخواندگی غیرقانونی در ایران/ علت چیست؟

آفتاب‌‌نیوز : «حمیدرضا الوند» مدیرکل دفتر کودکان...

کالاس هشدار داد: تضمین‌های امنیتی واقعی باشد، نه روی کاغذ

به گزارش خبرآنلاین، کالاس این اظهارات را امروز دوشنبه...

تغییر فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش+ جزئیات

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، امیر سرتیپ علیرضا الهامی طی...

فساد به صرفِ بگیر و ببند و زندان و مجازات، ریشه‌کن نمی‌شود

رئیس قوه قضاییه گفت: هفته گذشته خطاب به رئیس...

هوش مصنوعی گراک باز هم اطلاعات غلط منتشر کرد

در همان ماهی که هوش مصنوعی گراک بین نابود...

توصیه «شب‌ یلدایی» عارف به تولیدکنندگان

معاون اول رئیس‌جمهوری گفت: در هفته‌ آینده که شب...

تبلیغات متنی