چهارشنبه 24 دی 1404

رامین پرچمی: چاره دیگری نداشتم!


رامین پرچمی گفت: با اینکه در اعتراض‌های اجتماعی همیشه همراهی کرده‌ام ولی با تعطیلی تئاتر به‌شدت مخالفم.

این بازیگر که این روزها با بازی در نمایش «پنچری» روی صحنه است، از لزوم اجرای تئاتر در شرایط فعلی گفت و افزود: دیگر در تلویزیون فعالیتی ندارم و تئاتر، تنها فضایی است که در آن می‌توانم کار کنم.

پرچمی درباره حضورش در نمایش «پنچری» که متن آن نوشته فردیش دورنمات است و توسط حمید سمندریان ترجمه شده، توضیح داد: نمایشنامه «پنچری» جذابیت‌های خودش را دارد. البته متنی که ما اجرا می‌کنیم با متنی که استاد سمندریان ترجمه کرده‌اند، تفاوت بسیار دارد و بیش از نیمی از آن بازنویسی شده است و می‌توان گفت یک متن تازه است. به طوری که متن در پروسه تمرین و آماده‌سازی نمایش، کامل شد.

او ادامه داد: وقتی پیشنهاد همکاری با این گروه مطرح شد، کارگردان نمایش را نمی‌شناختم ولی در عوض با بازیگران کار ْآشنایی داشتم که همه بازیگران خوبی هستند و در وهله اول حضور آنان سبب شد که پیشنهاد بازی در این نمایش را بپذیرم. در ادامه و در طول تمرین با ایده‌های کارگردان نیز آشنا شدم و حالا از نتیجه این همکاری راضی هستم.

پرچمی که پیش‌تر با بازی در نمایش «این آب آشامیدنی نیست» در سالن سپند روی صحنه بود، درباره استقبال تماشاگران از نمایش‌های روی صحنه در مقطع اجتماعی فعلی توضیح داد: نمایش قبلی‌مان کمتر مورد استقبال قرار گرفت ولی خوشبختانه استقبال تماشاگران از نمایش «پنچری» خوب است. اگر در هر اجرا تمام صندلی‌های سالن پر نشود ولی دست‌کم بیش از نیمی از ظرفیت آن پر خواهد شد.

او با ابراز مخالفت با تعطیلی تئاتر در شرایط اجتماعی فعلی افزود: از اول هم با این نظر مخالف بودم. با اینکه در اعتراضات اجتماعی همیشه کنار مردم بوده‌ام ولی با تعطیلی تئاتر به‌شدت مخالف بودم و اصرار داشتم که حتما تئاتر روی صحنه برود. اگر قرار بر اعتراض است، سالن تئاتر یکی از بهترین مکان‌ها برای طرح اعتراض‌های اجتماعی و حرف زدن درباره مسائل است.

پرچمی ادامه داد: به نظرم این واکنش باید برعکس رخ می‌داد و اتفاقا باید بیشتر به تئاتر پر و بال می‌دادیم و مردم هم بیشتر در سالن‌ها جمع می‌شدند. گویی به نوعی نفوذی‌ها باعث تعطیلی تئاتر در شرایط فعلی شدند. اگر قرار بر تعطیلی باشد، باید فکری به حال کارهایی کرد که فقط جنبه سرگرمی و تفریحی دارند اما نمایش‌هایی که تفکربرانگیز و جدی هستند، چرا باید تعطیل شوند؟!

رامین پرچمی در نمایش پنچری، عکس از رضا جاویدی

او تاکید کرد: بحث اینکه تئاتر شغل ماست را هم کنار می‌گذارم ولی همچنان بر این عقیده اصرار دارم که تئاتر به عنوان محل اجتماع مردم نباید تعطیل شود. بنابراین از آغاز با این تعطیلی مخالف بودم و تا جایی هم که بتوانم پای این عقیده می‌ایستم و کار می‌کنم.

این بازیگر با اشاره به اینکه سالن‌های تئاتر به‌تدریج فعالیت خود را از سر می‌گیرند، اضافه کرد: کم کم کسانی که به تعطیلی تئاتر باور داشتند، متوجه اشتباه بودن این تفکر می‌شوند و این فضا به‌تدریج شکسته خواهد شد و سالن‌های تئاتر دوباره پا می‌گیرند و تماشاگران هم به دیدن آثار نمایشی می‌آیند.

پرچمی درباره شیوه‌های به کار گرفته در تبلیغات نمایش «پنچری» هم گفت: بیشتر به شیوه قدیمی دهان به دهان روی آوردیم، چون امکان تبلیغ دیگری نداشتیم. در صفحات شخصی خودمان اطلاع‌رسانی کردیم و پوستری هم در سالن شهرزاد زده‌ایم، چون امکان دیگری نبود. فکر می‌کنم بیشتر تماشاگران ما با همین تبلیغات آمدند.

او در ادامه درباره تمرکزش در تئاتر در سال‌های اخیر توضیح داد: چاره دیگری نداشتم! الحمدالله در تلویزیون که دیگر نمی‌توانم کار کنم و البته که خودم هم هیچ رغبتی به این کار ندارم و اوضاع سینما و شبکه نمایش خانگی هم چندان مساعد نیست. تنها فضایی که برای کار دارم، در همین تئاتر است و خوشحالم دوستان هم پیشنهاد می‌دهند و مرتب کار تئاتر روی صحنه داشته‌ام.

پرچمی خطاب به مردم گفت که گول جریان‌هایی را که با تئاتر و هنر و تجمعات فرهنگی ضدیت دارند، نخورند و به سالن‌های تئاتر بیایند و کارها را ببینند.

او خاطرنشان کرد: نمایش‌هایی مانند نمایش ما حرف‌های زیادی برای گفتن دارد و اصولا خیلی از حرف‌ها را در تئاتر می‌توان مطرح کرد. در واقع حمایت از تئاتر، حمایت از همان هدفی است که همه ما به دنبالش هستیم.

نمایش «پنچری» نوشته فردیش دورنمات نویسنده شهیر آلمانی است که بر اساس ترجمه حمید سمندریان و با کارگردانی احسان ناجی روی صحنه می‌رود.

در خلاصه داستان این نمایش آمده:

مردی هنگام گشتن به دنبال یافتن جایی برای حل مشکل پنچری اتومبیل خود پا به روستایی می‌گذارد و داستانی اسرارآمیز و غیرقابل تصور شبش را به صبح می‌رساند.

شهرام عبدلی، حمید میهن‌دوست، پوریا عبدی، علی عطایی حور، سارا مداح دیگر بازیگران این نمایش هستند.

نمایش«پنچری» هر شب راس ساعت ۲۰ و سی و به مدت ۵۵ دقیقه در سالن شهرزاد روی صحنه می‌رود.



منبع

آخرین اخبار

هشدار بارش‌های سنگین در ایران از روز جمعه

آفتاب‌‌نیوز : محمد اصغری، کارشناس سازمان هواشناسی...

آماده باش هلال‌احمر در پی تشدید فعالیت سامانه بارشی در روزهای آینده

رئیس روابط عمومی سازمان امدادونجات جمعیت هلال‌احمر، با اشاره...

مشکل روغن برطرف شد/ آغاز توزیع گسترده از ۲۰ دی ماه

معاون وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد که مشکل تأمین...

موشک‌های ایرانی، اسرائیل را به درخواست برای خاتمه جنگ واداشتند

به نقل از خبرآنلاین، «محمد توتونچی» سفیر جمهوری اسلامی...

بازداشت یکی از دانشجویان علوم پزشکی در اعتراضات خارج از دانشگاه

آفتاب‌‌نیوز : دکتر مسعود حبیبی در گفت‌و‌گو...

عراقچی: خواهان جنگ نیستیم اما برای هر وضعیتی آمادگی کامل داریم

وزیر امور خارجه ایران با بیان اینکه «هم برای...

استرداد متهمه کلاهبردار توسط پلیس بین الملل فراجا به کشور

رئیس پلیس بین‌الملل فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران از...

جزئیات زوج‌وفرد امروز؛ پلاک زوج‌ها در خانه بمانند

آفتاب‌‌نیوز :  رئیس مرکز اطلاع رسانی پلیس...

نحوه ارسال لیست بیمه معلمان شاغل در چند مدرسه

اداره کل وصول حق بیمه سازمان تأمین اجتماعی نحوه...

زیباکلام: طبقه تحصیل‌کرده، بنیان‌گذار هسته اصلی انقلاب بود، نه حاشیه‌نشینان

بر اساس گزارشی از خبرگزاری خبرآنلاین، صادق زیباکلام در...

سامسونگ با هوش مصنوعی، سلامت مغز کاربران را پایش می‌کند

سامسونگ در تازه‌ترین گام خود در حوزه سلامت دیجیتال...

ریسک‌های اصلی برای اقتصاد جهانی در ۲۰۲۶

با عبور اقتصادها از سال ۲۰۲۵، بعضی از ریسک‌ها...

پایان سلطه تسلا: BYD با فروش ۲/۲ میلیونی پیشتاز بازار خودروهای برقی شد

شرکت چینی BYD با فروش بی‌سابقه خودروهای تمام‌برقی، برای...

معاون دفتر پزشکیان: جای نگرانی در توزیع و قیمت کالاهای اساسی نیست

معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس‌جمهوری گفت: ‎پزشکیان با...

مهم‌ترین رویدادهای اجتماعی جهان در هفته‌ای که گذشت

از موج سرمای شدید در اروپا تا افزایش مبتلایان...

پاسخ سامسونگ به اپل: گلکسی واید فولد، رقیبی برای آیفون تاشو و آیپد

به نظر می‌رسد سامسونگ در سال جاری میلادی، علاوه...

تکذیب شایعه تخلیه سفارت روسیه در سرزمین‌های اشغالی

  به گزارش خبرگزاری مهر، برخی صفحات در...

اردوغان: ترکیه هرگز اجازه تقسیم نخواهد داد

به نقل از خبرآنلاین، رجب طیب اردوغان در سخنانش...

جمینای یا کوپایلوت؟ مقایسه دو چت‌بات قدرتمند هوش مصنوعی

تا همین اواخر، ChatGPT تنها چت‌بات هوش مصنوعی شاخص...

تبلیغات متنی