چهارشنبه 26 آذر 1404

مجوز فروش آنلاین ۳ محصول به ۵۰۰ داروخانه/اعلام جرم علیه پلتفرم‌های غیرمجاز فروش اینترنتی دارو

رییس سازمان غذا و دارو با اشاره به فعالیت غیرمجاز برخی پلتفرم‌های اینترنتی در حوزه فروش دارو، گفت: سازمان غذا و دارو برای پلتفرم‌های غیرمجاز فروش دارو در فضای مجازی اعلام جرم و تاکید کرده است که این اقدام غیرقانونی است و حتی یکبار محکوم و جریمه هم شدند که البته این اقدام بازدارنده نبوده است.

دکتر سید حیدر محمدی ، درباره فروش آنلاین دارو از سوی برخی پلتفرم‌های اینترنی، گفت: ما برای فروش آنلاین در حوزه مکمل و محصولات آرایشی و بهداشتی مشکلی نداریم. در حال حاضر ۵۰۰ داروخانه  مجوز فروش آنلاین مکمل را دارند، اما در هیچ کجای دنیا، دارو به صورت آنلاین فروخته نمی‌شود. باید توجه کرد که مجوزی که ما برای فروش آنلاین به داروخانه می‌دهیم، با کاری که برخی پلتفرم‌ها به صورت غیرقانونی در فروش آنلاین دارو انجام می‌دهند، کاملا متفاوت است.

چرایی عدم فروش اینترنتی دارو

محمدی ادامه داد: زمانیکه به یک داروخانه مجوز فروش آنلاین مکمل می‌دهید، آن داروخانه به عنوان شخصیت حقوقی مشخص که پروانه و یک موسس مجاز که پزشک داروساز دارد، مورد خطاب است. بنابراین سازمان غذا و دارو به داروخانه مجاز و به یک موسس مجاز، اجازه و مجوز فروش آنلاین مکمل یا محصولات آرایشی و بهداشتی یا طب سنتی مجاز را می‌دهد. در زمینه فروش آنلاین دارو فعلا قاعده‌ای وجود ندارد و از آنجایی که فروش دارو نیاز به مشاوره دارویی و توضیحات دارد و امکان اینکه با هر دارویی که در خانه بیمار می‌رود، داروساز هم بفرستیم، نیست، در نتیجه در این زمینه ورود نمی‌کنیم؛ چراکه ممکن است خطا ایجاد شود. آموزش نحوه مصرف دارو، نحوه نگهداری دارو و… متفاوت است و در نتیجه نمی‌توان آن را به صورت آنلاین به فروش رساند. در حالی که در حوزه مکمل این خدمات نیاز نیست. مکمل را یک فرد سالم برای تقویت شدن مصرف می‌کند، اما دارو را بیمار که ضعیف است، مصرف می‌کند و اگر درست موارد مصرف دارو را رعایت نکند، دارو به سم بدل شده و آسیب می‌زند. بنابراین اعتقاد داریم که دارو باید زیر نظر داروساز به فروش برسد.

ارسال دارو به در منزل بیماران برای مبتلایان به ام‌اس و جانبازان

وی با بیان اینکه در زمینه ارسال داروهای بیماران خاص به در منزل‌شان به صورت پایلوت طرحی را اجرا کرده‌ایم، گفت: یک بخش این طرح برای بیماران ام‌اس از سوی دانشگاه علوم پزشکی تهران و  بخش دیگر برای جانبازان و از سوی بیمه دی اجرا می‌شود که بر اساس آن دارو زیر نظر داروساز بسته‌بندی و پلمب می‌شود و به درب منزل‌شان ارسال می‌شود.  

پلتفرم‌هایی که اینترنتی دارو می‌فروشند، مجوز ندارد

رییس سازمان غذا و دارو ادامه داد: درباره برخی پلتفرم‌هایی که اقدام به فروش آنلاین دارو می‌کنند، این پلتفرم‌ها مجوزی ندارند. بنابراین یک بستر غیر مجاز دارد داروی غیرمجازی را عرضه می‌کند. هیچکس نمی‌داند آنچه به عنوان دارو از پلتفرم‌های اینترنتی خریداری می‌کند، مجاز است یا خیر؟. بنابراین یک بستر غیر مجاز، داروی غیرمجاز را از طریق داروخانه غیرمجاز و زیر نظر یک شخص غیرمجاز می‌فروشد.

محمدی با بیان اینکه وظیفه سازمان غذا و دارو نظارت بر مراکز مجاز فروش داروست، گفت: نهادهای انتظامی و امنیتی در زمینه موارد غیرمجاز ورود و برخورد می‌کنند. البته ما برای پلتفرم‌های غیرمجاز فروش دارو در فضای مجازی اعلام جرم کرده‌ایم و اعلام کردیم که این اقدام غیرقانونی است و حتی یکبار محکوم و جریمه هم شدند که البته این اقدام بازدارنده نبوده است. این اقدامات به شدت آسیب‌رسان است. از مردم می‌خواهیم که دارویشان را از این مسیر تهیه نکنند. ممکن است داروی سالمی هم در این زنجیره فروخته شود، اما ریسک است و ممکن است داروی غیر سالم باشد. زیرا نمی‌دانیم از کجا تامین می‌کنند. به مردم توصیه می‌کنیم که دارو را از این مسیر تهیه نکنند. چندین بار هم به تعزیرات حکومتی، قوه قضاییه، دادستانی و … هم اعلام جرم کردیم که امیدواریم مورد توجه قرار گیرد.



منبع

آخرین اخبار

حرکت بیت‌کوین محدود شد – ایسنا

بیت‌کوین پس از کاهش اندک در اوایل هفته جاری،...

بانک مرکزی نرخ جدید دلار را اعلام کرد/ قیمت جدید را ببینید

به گزارش خبرگزاری خبرانلاین، نرخ تالار دوم امروز برابر...

تهران یخبندان می‌شود – ایسنا

اداره کل هواشناسی استان تهران به دنبال نفوذ و...

آیا استفاده از هدفون هنگام رانندگی ایمن است؟

استفاده از هدفون در رانندگی ممکن است باعث حواس‌پرتی...

چگونه هوش مصنوعی مفهوم روابط اجتماعی سنتی را تغییر می‌دهد؟

شیوه تعامل انسان‌ها در روابط اجتماعی در حال تجربه...

الاخبار بررسی کرد: چرا اسرائیل ایران را متهم به حمله سیدنی کرده است؟

به گزارش خبرآنلاین، پس از حمله مرگبار در ساحل...

هواشناسی ۱۴۰۴/۰۹/۲۶/ بارش برف و باران در اکثر مناطق ایران

آفتاب‌‌نیوز : به گزارش سازمان هواشناسی، امروز...

بی‌توجهی به جرم‌شناسی کودکان و نوجوانان؛ پرورش مجرم آینده

یک استاد دانشگاه و پژوهشگر جرم‌شناسی، پیشگیری از جرم...

چرا «پیشرفت» جایگزین «توسعه» شده است؟

چرایی جایگزینی «پیشرفت» به جای «توسعه» در ادبیات رسمی...

رمز و راز ترساندن مردم اروپا از جنگ با روسیه

رسانه آمریکایی با اشاره به اینکه مقام‌های اروپایی دائما...

حرکت خودروهای برقی به صورت جانبی با چرخش ۹۰ درجه‌ای چرخ‌ها

به گزارش ایتنا و به نقل از Interesting Engineering،...

هشدار نارنجی هواشناسی درباره کاهش دما در ایران

آفتاب‌‌نیوز : سازمان هواشناسی کشور با صدور...

کلوب| موفقیت رحمتی، یک تیر و دو نشان

در فوتبال یک باور قدیمی وجود دارد که دروازه...

انصاری: ایران بیش از میانگین جهانی در معرض تغییر اقلیم است

معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت:...

جزئیات ریزش ساختمان در یافت‌آباد

آفتاب‌‌نیوز : جلال ملکی در تشریح جزئیات...

ارتباط شیرخشک و گرانی لبنیات چیست؟

به گزارش خبرآنلاین،طی هفته‌های اخیر، بازار لبنیات با التهاب...

نرخ عوارض ۱۰ آزادراه‌ از ۴۵ تا ۱۲۰ درصد افزایش یافت

به گزارش خبرآنلاین،با موافقت ستاد تنظیم بازار، نرخ عوارض...

روایت تجار از تالار دوم مرکز مبادله

قرار بود مرکز مبادله ارز، راه میان‌بُر واردات باشد؛...

اجازه مصرف بی‌ضابطه برق را به هیچ‌کس نمی‌دهیم

وزیر نیرو با بیان اینکه اجازه مصرف بی‌ضابطه برق...

تکنولوژی‌های هوشمند یخچال سامسونگ؛ از AI Cooling تا SmartThings

تا همین چند سال پیش، یخچال صرفاً دستگاهی برای...

فقط ۱۵ درصد قانون هوای پاک اجرا شده!

آفتاب‌‌نیوز :  انوشیروان محسنی بندپی امروز در...

زلنسکی: «موارد مخرب» از پیش‌نویس توافق صلح حذف شده‌اند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، زلنسکی در پیامی در تلگرام...

با آپدیت جدید، درآمد یوتوبرهای فارسی تا ۸۰ درصد کاهش پیدا کرد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : دیجیاتو: ...

حریدی‌ها، نتانیاهو را تهدید کردند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حزب «شاس» با ۱۱ نماینده...

آیا برنج برای مبتلایان به PCOD ممنوع است؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : اگر...

واکنش “کاظمی” به حواشی اخیر «پخش موسیقی در مدارس»

وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه هرگز...

چرا استراحت به شعار جدید تناسب اندام تبدیل شده است

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : هر...

موشک «اطلس ۵» ماهواره‌های «آمازون» را راهی مدار زمین کرد

موشک «اطلس ۵» صبح سه‌شنبه ۱۶ دسامبر یک گروه...

تبلیغات متنی