دوشنبه 21 اردیبهشت 1405

موج سواری روی فضای احساسی جنگ با تشویش اذهان عمومی/ تندروها با مقدسات وارد میدان شدند؛ از حمله به بی‌حجاب‌ها تا حکم اعدام روحانی و ظریف

خبرآنلاین: این روزها در فضایی که هنوز تکلیف ادامه جنگ یا برقراری آتش‌بس مشخص نیست و تجمعات خیابانی در حمایت از کشور برگزار می‌شود، برخی چهره‌های تندرو مواضعی مطرح می‌کنند که به نظر می‌رسد به دنبال مصادره به مطلوب فضای شکل‌گرفته هستند. از حمله و خط و نشان برای دیپلماسی و مذاکره‌کنندگان گرفته تا تصمیم برای اینترنت مردم و تهدید مسئولان سابق کشور به اعدام.

امام جمعه رشت به زنان بی‌حجاب حمله کرد

نمونه بارز این اظهارات، آنجا بود که رسول فلاحتی، امام جمعه رشت، در تجمع شنبه‌شب، زنان «بی‌حجاب» را مخاطب قرار داد و گفت: «فکر نکنید این مردم شما را تحمل می‌کنند و کسانی که در خیابان می‌آیند با شما همدرد نیستند. هر کسی چنین بگوید، غلط می‌کند.»

در فیلمی که از او منتشر شده، فلاحتی اضافه می‌کند: «شما مسلمانید یا نه؟ قرآن صریحاً می‌گوید حجاب واجب است. زنی که کشف حجاب می‌کند و با لباس فجیع بیرون می‌آید، اولاً دارد با قرآن مخالفت می‌کند. مرگ بر مخالف قرآن.»

امام جمعه رشت خطاب به پدران، شوهران و برادران این زنان تصریح کرد: «شما غیرت دارید یا نه؟ این زن و خواهر و همسر خود را بیرون می‌آورید تا مردان نامحرم نگاه کنند؟ تو غیرتت حرکت نمی‌کند؟ تو چی خورده‌ای؟»

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که در بسیاری از این تجمعات شبانه برخی زنان بدون حجاب حضور پیدا می‌کنند و همراه با زنان محجبه خود را همسو با نظام جمهوری اسلامی و مسئولانش نشان می‌دهند. گذشته از اینکه در شرایط کنونی که مسئولان کشور متفق‌القول‌اند که کشور نیازمند حفظ اتحاد و انسجام است، این اظهارات معنایش دفع بخشی از جامعه و تفرقه‌افکنی بین مردم است؛ پیامدهای بسیار خطرناکی هم دارد.

قطعاً سخنرانان می‌دانند که تجمعات خیابانی بر اساس شور و هیجان شکل می‌گیرد. همان‌طور که بیان یک جمله از سوی یک سخنران می‌تواند به سر دادن شعار و شکل گرفتن شور حسینی منجر شود، می‌تواند باعث برخورد با بخشی از مردم کشور شود.

جنجال بر سر یک فیلم ساخته‌شده توسط هوش مصنوعی؛ رسانه سازمان تبلیغات بدون راستی‌آزمایی واکنش داد

طرح دوباره موضوع حجاب در این شرایط فقط از سوی امام جمعه رشت نبود. اخیراً فیلمی در شبکه‌های اجتماعی با این ادعا منتشر شده است که افرادی در ساحل جزیره کیش به شکل نیمه‌برهنه مشغول تفریح بوده‌اند.

انتشار این فیلم مشکوک هم باعث شد رسانه سازمان تبلیغات اسلامی به آن واکنش نشان دهد. مهر در این زمینه نوشت: «آنچه در این تصاویر دیده می‌شود صرفاً یک تخطی محدود از هنجارهای متعارف و بی‌حجابی ساده نیست بلکه جلوه‌ای آشکار از رفتارهایی است که به‌صورت عریان و بی‌پرده با چارچوب‌های اخلاقی و عرفی جامعه در تعارض قرار دارد و به صورت گسترده ترویج برهنگی و بی‌بندوباری کرده و همین امر ضرورت واکنش دقیق، هوشمندانه و به‌موقع نهادهای مسئول را دوچندان می‌کند.» اما دادستان عمومی و انقلاب کیش اعلام کرد که این ویدئو ساختگی و با استفاده از هوش مصنوعی تولید شده است.

نکته جالب توجه اینکه در نوشته رسانه سازمان تبلیغات – که در بهترین حالت واکنشی شتاب‌زده بود – راستی‌آزمایی این فیلم به عنوان یک اصل حرفه‌ای و رسانه‌ای انجام نشده بود؛ علاوه‌بر این، مطلب این خبرگزاری، این فیلم را به موضوع ماراتن سال گذشته کیش هم ربط داد؛ مطلبی که به نوبه خود می‌توانست در این شرایط، جنجالی رسانه‌ای راه بیندازد و در نهایت به احیای دوقطبی بر سر حجاب ختم شود.

قاسمیان بدون دادگاه برای ظریف و روحانی حکم صادر کرد؛ آن‌هم با استفاده از مقدسات

نمونه دیگری از رفتارهای تفرقه‌افکنانه آنجا بود که یک روحانی پرحاشیه به نام غلامرضا قاسمیان بی‌آنکه دادگاه صالحه‌ای تشکیل شود، حکم رئیس جمهور پیشین کشور و وزیر خارجه‌اش را اعدام اعلام کرد. غلامرضا قاسمیان همان روحانی تندرویی است که سال گذشته هم در سفرش به عربستان خبرساز شده بود. در حالی که تازه روابط ایران و عربستان بعد از حمله به سفارت عربستان در حال ترمیم بود، او در مدینه علیه مقامات سعودی سخنرانی کرد و به همین دلیل هم بازداشت شد.

حالا او در شرایطی که کشور به واسطه جنگ خارجی نیازمند اتحاد و انسجام است به موضع‌گیری شدید علیه مسئولان سابق کشور پرداخته و با دستاویز قرار دادن مقدسات مدعی شده که بر اساس قرآن، حکم حسن روحانی و محمدجواد ظریف اعدام است.

عبدالجواد موسوی، روزنامه‌نگار، درباره این روحانی تندرو می‌نویسد: «درست وقتی که مملکت بیش از هر وقت دیگری احتیاج به همدلی و اتحاد و همبستگی دارد، سر و کله‌ قاسمیان پیدا می‌شود تا زحمات همه دلسوزان این آب و خاک را بر باد دهد. خوب هم بلد است اغراض و اهداف سیاسی‌اش را پشت خدا و پیغمبر و ائمه اطهار (س) پنهان کند و با تکیه بر حافظه خوبی که دارد با ردیف کردن چند آیه و روایت، دل و هوش اهل ظاهر را برباید و سخنانش را موجه جلوه دهد.»

مخالفت با آرامش کشور؛ پایداری‌چی‌ها امارات را تهدید کردند

علاوه بر استفاده ابزاری برای اغراض سیاسی و جناحی، موارد دیگری هم هستند که چهره‌های جریان تندرو با مطرح کردنشان به دنبال مقاصد سیاسی خود بوده‌اند. اظهار نظر برخی نمایندگان مجلس در خصوص مذاکره یا بازگشایی اینترنت را می‌توان به این موارد اضافه کرد. علی خضریان نماینده عضو جبهه پایداری مجلس که این روزها پای ثابت صداوسیماست در تازه‌ترین اظهارات خود علیه امارات موضع‌گیری کرده و گفته آن‌ها را به زندگی قبیله‌ای و شترسواری برمی‌گردانیم. نماینده هم‌حزبی او محمود نبویان هم در اظهار نظری کشورهای عربی منطقه را تهدید کرده که در صورت وقوع درگیری نظامی مجدد، حاکمان این کشورها را به درک واصل خواهیم کرد و کاخ آنها را با خاک یکسان می‌کنیم.

جز این موارد، در حالی که هزینه‌های هنگفتی به واسطه قطعی اینترنت بین‌الملل به کسب‌وکارها و به طور کلی کشور وارد می‌شود، امیرحسین ثابتی نماینده نزدیک به سعید جلیلی آب پاکی را روی دست مردم ریخت و اعلام کرد که فعلاً قرار نیست دسترسی مردم به اینترنت بین‌الملل برقرار شود.

موج سواری روی فضای احساسی جنگ با تشویش اذهان عمومی

اما آیا هر یک از این موارد مصداق تشویش اذهان عمومی و تلاشی برای برهم زدن نظم عمومی نیست؟

از مجموعه این رفتارها به نظر می‌رسد سوپرانقلابی‌ها فضای ایجادشده در زمان جنگ را بهترین فرصت برای سوار شدن بر موج شورواحساسات عمومی می‌دانند و با تحریک گروه‌های دین‌دار و معتقد جامعه مترصد آن هستند تا مقاصد سیاسی خود را پیش ببرند.

۳۱۲۱۱

آخرین اخبار

فراخوان ابوعبیده به جوانان کرانه‌باختری: با هرآنچه دارید با صهیونیست‌ها مقابله کنید

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، «ابوعبیده» سخنگوی گردان‌های عزالدین القسام،...

حمله مجدد کهکشانی‌ها به امباپه پس از دیدار ال‌کلاسیکو

روز یکشنبه، رئال مادرید در ال‌کلاسیکو با نتیجه‌ای ناامیدکننده...

غرق شدن ۲ کودک در تالش

آفتاب‌‌نیوز : به نقل از مرکز اطلاع...

تاکنون موردی از هانتاویروس در ایران گزارش نشده است

آفتاب‌‌نیوز : به گزارش روز دوشنبه از...

انگلیس و فرانسه میزبان ۴۰ کشور برای بررسی طرح نظامی درباره تنگه هرمز

به گزارش خبرآنلاین، از تارنمای شبکه خبری فرانس ۲۴،...

علت آلودگی جزیره خارک چیست؟

آفتاب‌‌نیوز : در روزهای اخیر، اخبار و...

جسد سرباز مفقود آمریکایی شناسایی گردید

طبق گزارش خبرآنلاین و به نقل از پایگاه خبری...

گزارش نخستین فرمانده سپاه درباره دلایل مخالفت با تابعیت سپاه تحت نظارت دولت

به نقل از خبرگزاری خبرآنلاین، جواد منصوری، نخستین فرمانده...

یک نظامی اسرائیلی در عملیات حزب الله کشته شد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : مرکز...

نگاهی به جزئیات پاسخ مکتوب ایران به پیشنهادات آمریکا در روایت المیادین

بر اساس گزارش خبرآنلاین، منابع دیپلماتیک به خبرگزاری المیادین...

اصلاح بها و مصرف انرژی در کشور، اندیشه ای ناتمام

فروهر فرزانه استاد دانشگاه صنعتی شریف در خبرآنلاین...

پاسخ دامپزشکی به نگرانی‌ها درباره تامین مواد بسته‌بندی

به گزارش خبرآنلاین،علیرضا رفیعی‌پور - رئیس سازمان دامپزشکی کشور...

آغاز تخلیه مسافران از کشتی آلوده به «هانتاویروس»

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایسنا:...

کاهش موارد ابتلا به آنفلوآنزا در هفته هفتم سال

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایسنا:...

شهباز شریف: پاسخ ایران را دریافت کردیم/پاکستان متعهد به تلاش صادقانه برای صلح است

به گزارش خبرآنلاین، شهباز شریف ساعاتی قبل در مراسم...

بازهم کلاهبرداری با سهام عدالت/ جاماندگان فریب نخورند؛ فعلا ثبت‌نامی در کار نیست

طی سال‌های اخیر ارسال پیامک‌های جعلی با مضامین ابلاغیه...

سفیر پاکستان: مذاکرات ایران و آمریکا به پایان نرسیده‌اند

به نقل از خبرآنلاین، سفیر پاکستان در روسیه، «فیصل...

تحقیق جدید: مصرف تخم‌مرغ ممکن است که خطر آلزایمر را تا ۲۷ درصد کاهش دهد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : دیجیاتو:...

هواشناسی: رگبار و رعد و برق در تهران از سه‌شنبه

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایسنا:...

دارندگان دسته‌چک حتما بخوانند / قانون جدید بانک مرکزی برای این چک‌ها اجرا می‌شود

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، امکان استعلام اطلاعات...

فواید ورزش صبحگاهی برای سلامت

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : مهر:...

قیمت جدید برنج ایرانی و خارجی در بازار/ رستگار: هیچ کمبودی نداریم

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حمیدرضا رستگار، رئیس...

فضانوردان آرتمیس ۲ برق برخورد شهاب سنگ به ماه را مشاهده کردند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپیس، چهار...

آراء جدید ژنرال عاصم منیر در مورد گفتگوهای ایران و ایالات متحده

بر اساس گزارش خبرآنلاین، ژنرال عاصم منیر اعلام کرد...

تبلیغات متنی