چهارشنبه 26 آذر 1404

وام ۲۰ میلیونی، راه‌اندازی موزه و قول‌هایی برای تولید ارزان


در مراسم اختتامیه جشنواره صنایع دستی فجر بر خواست هنرمندان و فعالان این حوزه مبنی بر راه‌اندازی «موزه صنایع دستی» تاکید شد. در این مراسم همچنین سیدعزت‌الله ضرغامی توضیحاتی را درباره وام ۲۰ میلیونی خرید صنایع دستی ارائه کرد و قول‌هایی را درباره صدور کارت شناسایی برای فعالان حوزه صنایع‌دستی و فراهم کردنِ مواد اولیه ارزان داد.

اختتامیه هفتمین جشنواره بین‌المللی صنایع‌دستی و هنرهای سنتی فجر امشب (چهارم اسفندماه ۱۴۰۱) برگزار شد. این مراسم با حضور سید عزت‌الله ضرغامی (وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی)، مریم جلالی (معاون صنایع‌دستی وزیر)، داوران بین‌المللی و جمعی از هنرمندان حوزه‌های مختلف هنرهای سنتی در سالن همایش‌های برج میلاد تهران همراه بود.

سیدعزت الله ضرغامی ـ وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ـ با یادآوری اینکه امسال اولین سالی است که جشنواره صنایع‌دستی و هنرهای سنتی فجر هم در ارائه آثار، هم در بخش داوران و هم در بخش فعالان به‌صورت بین‌المللی اجرا می‌شود، خاطرنشان کرد: همچنین رویکرد جشنواره امسال از تقدیرمحور به مجموعه‌ای آموزشی و مفید تبدیل شده است.

ضرغامی در ادامه درگذشت اعظم روحانی (همسر شهید مطهری) را تسلیت گفت و در وصف ویژگی‌های شهید مطهری، او را استاد نقدِ مردانه (به‌عنوان صفت) خواند و گفت: وقتی ایشان می‌خواستند کسی را نقد کنند در حق او نامردی نمی‌کردند، افکار و عقاید او را کاملاً بیان می‌کردند و سپس آرام‌آرام به ابهامات او، پاسخ‌های مستدل می‌دادند. امروز نقد مردانه، گمشده کشور ماست. امروز یک تکه از صحبت‌های هر فرد تقطیع شده، بزرگنمایی می‌شود و به دروغ گفته می‌شود؛ این یعنی نابود کردن علم، استعداد و فرهنگ.

وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشورمان سپس خاطرنشان کرد: در عملکرد هنرمندان صنایع‌دستی ما باید اشکالات، آسیب‌ها و نقاط ضعف گفته شده و آرام‌آرام در جهت رفع آن حرکت شود.

او با بیان اینکه «صنایع‌دستی بزرگ‌ترین جامعه هنری ما را شامل می‌شود و نزدیک‌ترین رشته‌های هنری را به فرهنگ، تمدن، هویت و ارزش‌های ملی و دینی ما دارد»، در این زمینه اظهار کرد: «در میان همه هنرهایی که در کشور جاری است، هیچ جامعه و مجموعه‌ای به گستردگی، پاکی و نزدیک‌ به فرهنگ، به اندازه هنرهای سنتی و دستی وجود ندارد؛ کما اینکه اگر قرار بر این است که ارزش‌ها حفظ شود، مهم‌ترین پایه و موثرترین ستون برای هر کشور، صنایع‌دستی آن است.

این مقام مسوول در حوزه صنایع دستی همچنین بیان کرد: ما نظام مسائل صنایع‌دستی را احصاء کرده‌ایم و مصائب را به‌ مرور برطرف می‌کنیم.

او درباره مشکلات فعالان عرصه صنایع دستی ادامه داد: تقویت صادرات در این حوزه اهمیت زیادی دارد. همچنین نبود بازارچه‌های عرضه صنایع‌دستی از معضلات دیگر هنرمندان بود که با دستور ریاست‌جمهوری قرار بر این شد در ورودی همه شهرهای کشور بازارچه‌های عرضه صنایع‌دستی بنا شود. از دیگر اقدامات نیز می‌توان به تحریک تقاضا برای خرید صنایع‌دستی اشاره کرد.

ضرغامی در این زمینه توضیح داد: اغلب مردم به‌دلیل شرایط اقتصادی توان خرید صنایع‌دستی را ندارند. از این رو ما برای هر ایرانی، تا ۲۰ میلیون تومان وام خرید صنایع‌دستی در نظر گرفته‌ایم که با ارائه کارت ملی و شماره حساب قابل دریافت است.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ضمن اشاره به لزوم کاربردی کردنِ صنایع‌دستی در کنار تمام زیبایی‌های آن، گفت: خلاقیت در نوع بسته‌بندی جزو مهم‌ترین مسائلی است که باید به آن توجه شود.

عزت‌الله ضرغامی در پایان صدور کارت شناسایی برای فعالان حوزه صنایع‌دستی و فراهم کردنِ مواد اولیه ارزان برای این قشر را از مهم‌ترین اقداماتی برشمرد که باید در این وزارتخانه و در حمایت از هنرمندان سنتی صورت بگیرد.

مریم جلالی، معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در ابتدای این مراسم، هنرمندان فعال در تمام حوزه‌های صنایع‌دستی را به‌مثابه یک خانواده خواند و هنرهای سنتی ایرانی را خانواده‌بنیان و حکیمانه برشمرد.
او ضمن اشاره به ظرفیت‌ گسترده‌ی بخش‌های مختلف صنایع‌دستی، اقتصاد این هنر را ریشه در فرهنگ دانست و گفت: هنرهای سنتی پرچم‌دار توسعه اقتصادی است. همچنین زنان و دختران در این عرصه بسیار مولد و پویا هستند.
معاون صنایع‌دستی وزارت میراث، صنایع‌دستی را تلفیقی از هنر، صنعت و بازار برشمرد و بر خواست فعالان این حوزه مبنی‌بر تاسیس «موزه صنایع‌دستی» تاکید کرد.

در بخش جنبی جشنواره از اسامی زیر تقدیر شد:

مهدی غلامی هنرمند خاتم‌کار، مهدی اسدی هنرمند رشته قلم‌زنی از استان فارس، بذرافشان استاد مشبک فلز از اصفهان، اسما جوادی از استان زنجان، مهواره اکبری، شهین پزشکی، فاطمه سیدی، شادی حبیب رشته منبت و احجام چوبی، محمدعلی ودود (مرد سال صنایع‌دستی در هند)، راضیه جلیلی هنرمند رشته زیورآلات.

همچنین در این مراسم از شش نسل یک خانواده به نام «خسبی» که در ساخت و تولید «کلاش» در استان کردستان فعالیت دارند تجلیل شد.

اسامی برگزیدگان بخش اصلی جشنواره که به آنها تندیس‌ سرو سیمین اهدا شد، به شرح زیر است:

محسن کاوه (معرق)، محسن آقامیری (تذهیب)، مسعود شکیبایی (سرامیک)، بابک ساعی (قلم‌زنی)، بی‌سیما جعفر از عمان (بافته‌های نقره)، امتیاز ابو آواد از فلسطین (سوزن‌دوزی)، عبدالجبار خطری از هندوستان (قلمکار دورویه).

همچنین در این بخش دیپلم افتخار اهدا شد به: امین همتی (جوک‌کاری)، ندا دلنواز (گلیم ورنی)، محمود تمتاجی (زری‌بافی)، آیت گودرزی (زره‌بافی)، علیرضا رستمی اصانلو (سرامیک).

بر اساس این گزارش ایسنا، جشنواره بین‌المللی صنایع‌دستی و هنرهای سنتی فجر، اولین سالی است که به‌صورت بین‌المللی برگزار می‌شود. همچنین بیش از ۳۰۰ اثر داخلی و ۵۰ اثر خارجی از کشورهای عمان، افغانستان، فلسطین، قرقیزستان، ترکمنستان، هندوستان و … در این جشنواره شرکت کرده‌اند.
تندیس‌ سرو سیمین که به برگزیدگان این دوره از جشنواره اهدا می‌شود، اثر مهدی بردبار، هنرمند مجسمه‌ساز کشورمان است.
هنرهای سنگ، هنرهای چوب، نمدمالی، پوستین‌دوزی، گلیم، قلاب‌بافی، سوزن‌دوزی و … از جمله رشته‌های شرکت‌کننده در این رقابت هستند.

* این گزارش از ابتدای برگزاری به‌روزرسانی شده است.



منبع

آخرین اخبار

حرکت بیت‌کوین محدود شد – ایسنا

بیت‌کوین پس از کاهش اندک در اوایل هفته جاری،...

بانک مرکزی نرخ جدید دلار را اعلام کرد/ قیمت جدید را ببینید

به گزارش خبرگزاری خبرانلاین، نرخ تالار دوم امروز برابر...

تهران یخبندان می‌شود – ایسنا

اداره کل هواشناسی استان تهران به دنبال نفوذ و...

آیا استفاده از هدفون هنگام رانندگی ایمن است؟

استفاده از هدفون در رانندگی ممکن است باعث حواس‌پرتی...

چگونه هوش مصنوعی مفهوم روابط اجتماعی سنتی را تغییر می‌دهد؟

شیوه تعامل انسان‌ها در روابط اجتماعی در حال تجربه...

الاخبار بررسی کرد: چرا اسرائیل ایران را متهم به حمله سیدنی کرده است؟

به گزارش خبرآنلاین، پس از حمله مرگبار در ساحل...

هواشناسی ۱۴۰۴/۰۹/۲۶/ بارش برف و باران در اکثر مناطق ایران

آفتاب‌‌نیوز : به گزارش سازمان هواشناسی، امروز...

بی‌توجهی به جرم‌شناسی کودکان و نوجوانان؛ پرورش مجرم آینده

یک استاد دانشگاه و پژوهشگر جرم‌شناسی، پیشگیری از جرم...

چرا «پیشرفت» جایگزین «توسعه» شده است؟

چرایی جایگزینی «پیشرفت» به جای «توسعه» در ادبیات رسمی...

رمز و راز ترساندن مردم اروپا از جنگ با روسیه

رسانه آمریکایی با اشاره به اینکه مقام‌های اروپایی دائما...

حرکت خودروهای برقی به صورت جانبی با چرخش ۹۰ درجه‌ای چرخ‌ها

به گزارش ایتنا و به نقل از Interesting Engineering،...

هشدار نارنجی هواشناسی درباره کاهش دما در ایران

آفتاب‌‌نیوز : سازمان هواشناسی کشور با صدور...

کلوب| موفقیت رحمتی، یک تیر و دو نشان

در فوتبال یک باور قدیمی وجود دارد که دروازه...

انصاری: ایران بیش از میانگین جهانی در معرض تغییر اقلیم است

معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت:...

جزئیات ریزش ساختمان در یافت‌آباد

آفتاب‌‌نیوز : جلال ملکی در تشریح جزئیات...

ارتباط شیرخشک و گرانی لبنیات چیست؟

به گزارش خبرآنلاین،طی هفته‌های اخیر، بازار لبنیات با التهاب...

نرخ عوارض ۱۰ آزادراه‌ از ۴۵ تا ۱۲۰ درصد افزایش یافت

به گزارش خبرآنلاین،با موافقت ستاد تنظیم بازار، نرخ عوارض...

روایت تجار از تالار دوم مرکز مبادله

قرار بود مرکز مبادله ارز، راه میان‌بُر واردات باشد؛...

اجازه مصرف بی‌ضابطه برق را به هیچ‌کس نمی‌دهیم

وزیر نیرو با بیان اینکه اجازه مصرف بی‌ضابطه برق...

تکنولوژی‌های هوشمند یخچال سامسونگ؛ از AI Cooling تا SmartThings

تا همین چند سال پیش، یخچال صرفاً دستگاهی برای...

فقط ۱۵ درصد قانون هوای پاک اجرا شده!

آفتاب‌‌نیوز :  انوشیروان محسنی بندپی امروز در...

زلنسکی: «موارد مخرب» از پیش‌نویس توافق صلح حذف شده‌اند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، زلنسکی در پیامی در تلگرام...

با آپدیت جدید، درآمد یوتوبرهای فارسی تا ۸۰ درصد کاهش پیدا کرد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : دیجیاتو: ...

حریدی‌ها، نتانیاهو را تهدید کردند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حزب «شاس» با ۱۱ نماینده...

آیا برنج برای مبتلایان به PCOD ممنوع است؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : اگر...

واکنش “کاظمی” به حواشی اخیر «پخش موسیقی در مدارس»

وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه هرگز...

چرا استراحت به شعار جدید تناسب اندام تبدیل شده است

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : هر...

موشک «اطلس ۵» ماهواره‌های «آمازون» را راهی مدار زمین کرد

موشک «اطلس ۵» صبح سه‌شنبه ۱۶ دسامبر یک گروه...

تبلیغات متنی