جمعه 24 بهمن 1404

کاهش تعداد شهرهای دارای تنش آبی با  تصویب لایحه بودجه ١۴٠١

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان برنامه و بودجه،با توجه به اعتبارات پیش‌بینی شده در لایحه بودجه، کاهش تعداد شهرهای دارای تنش آبی، افزایش راندمان آبیاری، به‌منظور تقویت آبخوان‌ها و جلوگیری از برداشت‌های بی‌رویه از منابع آب و تامین آب شرب از سیاست های مهم دولت سیزدهم در رفع مشکل کمبود آب در لایحه بودجه است.

بررسی لایحه بودجه در حالی به ایستگاه پایانی خود در مجلس رسیده که یکی از مهمترین خواسته های مردم و مطالبات نمایندگان مجلس رفع مشکل کمبود آب و مشکلات ناشی از خشکسالی است که بیشتر نقاط کشور را درگیر خود کرده است. به همین منظور مدیریت تنش آبی در کشور از اولویت های مهم دولت سیزدهم بوده و منابع بخش آب در لایحه بودجه افزایش قابل توجهی داشته است.

بر اساس لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ اگر نمایندگان مجلس نگاه مثبتی به تصویب لایحه بودجه داشته باشند اعتبارات طرح‌های تملک دارایی‌های سرمایه‌ای منابع آب با رشد ۴/ ۲۴ درصدی نسبت به بودجه سال ۱۴۰۰ به مبلغ ۱۱۵ هزارو ۲۴۲ میلیارد ریال در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ افزایش پیدا خواهد کرد و در این میان با توجه به برنامه ارائه‌شده از سوی وزارت نیرو مبنی بر بهره‌برداری از طرح‌های اولویت‌دار آن دستگاه، اعتبارات برنامه تأمین آب، رشدی در حدود ۴۳/۶ درصد خواهد داشت.

با توجه به‌ضرورت توجه ویژه به بخش آب به دلیل وقوع خشک‌سالی در سنوات اخیر در کشور، علاوه بر اعتبارات فوق، ردیف ۲-۵۵۰۰۰۰ جدول شماره ۹ لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور با عنوان «تأمین آب، آب‌رسانی اضطراری به شهرها و روستاها با اولویت مشارکت بخش غیردولتی و جبران حقابه‌های قانونی منتقل‌شده به بخش آب» با اعتباری معادل ۱۳۰هزار میلیارد ریال پیش‌بینی شده است که پس از تصویب از سوی مجلس شورای اسلامی، می‌توان از ظرفیت‌های این ردیف برای کمک به طرح‌های اولویت‌دار تأمین آب و آب‌رسانی به شهرها و روستاها استفاده کرد.

از ویژگی‌های لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ حذف برنامه‌های غیرضروری و موازی بوده و در فصل منابع آب نیز برنامه «توسعه منابع آب در حوضه‌های آبریز رودخانه‌های مرزی و مشترک» و طرح‌های مرتبط با این برنامه در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ با توجه به ماهیت آن‌ها به برنامه‌های تأمین و عرضه آب اضافه شده است.

همچنین با توجه به‌ضرورت تأمین آب شرب پایدار شهرها، ابلاغ تخصیص اعتبارات طرح‌های آب‌رسانی به شهرها جزو اولویت‌های اصلی در سال جاری بوده است و در کنار آن به‌منظور تکمیل طرح‌های مهار آب‌های مرزی، تخصیص اعتبارات طرح‌های برنامه توسعه منابع آب در حوضه‌های آبریز رودخانه‌های مرزی و مشترک نیز با اولویت ویژه‌ای پیش‌بینی و ابلاغ شده است.

مهم‌ترین طرح برنامه بهبود بهره‌برداری و حفاظت از منابع آب به طرح «مطالعه و اجرای طرح‌های تعادل‌بخشی، تغذیه مصنوعی و پخش سیل در محدوده استان‌ها» است که اعتبار این طرح در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ با رشد ۸/۲ درصدی از ۴ هزار و هفتصد میلیارد ریال در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ به ۵ هزار و هشتاد و پنج میلیارد ریال در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ افزایش یافته است.

اعتبارات این ردیف عمدتاً به‌منظور تقویت آبخوان‌ها و جلوگیری از برداشت‌های بی‌رویه از منابع آب زیرزمینی پیش‌بینی شده است.

پیش‌بینی دریافت مبلغ ۶۰۰ ریال به ازای هر مترمکعب از منابع آب زیرزمینی هم در جهت احیای منابع آب زیرزمینی صورت گرفته است و بر اساس بند هـ تبصره ۸ لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور، بخش عمده‌ای از منابع حاصل از این محل برای برنامه‌های تعادل بخشی، آبخیزداری و اجرای طرح‌های افزایش بهره‌وری آب پرداخت می‌شود.

بنابر این گزارش با توجه به اعتبارات پیش‌بینی شده در لایحه بودجه، کاهش تعداد شهرهای دارای تنش آبی، افزایش راندمان آبیاری، به‌منظور تقویت آبخوان‌ها و جلوگیری از برداشت‌های بی‌رویه از منابع آب،تامین آب شرب از سیاست های اصلی دولت سیزدهم در رفع مشکل کمبود آب است که با همکاری مجلس و نمایندگان مردم بیشتر این اهداف قابل دستیابی است.

آخرین اخبار

خبر مهم برای یارانه‌بگیران؛ ۴ مرحله کالابرگ این دهک‌ها به صورت یک‌جا شارژ شد/ علت چیست؟

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از نورنیوز، یعقوب اندایش افزود: شارژ...

چشم‌انداز آلمان برای کاهش وابستگی نظامی به چین و آمریکا

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، پایگاه «بلومبرگ» به نقل از...

بیانیه تازه صدراعظم آلمان: به سوی ساخت قدرتمندترین ارتش در اروپا حرکت می‌کنیم

بر اساس گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، فردریش مرتس، صدراعظم آلمان،...

وصیتنامه عجیب مرد اعدامی جانش را نجات داد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : هفت...

جاده هراز دو طرفه شد

رییس عملیات ویژه پلیس راه راهور فراجا از دو...

جزئیات تیراندازی به یک پزشک در بندرانزلی

آفتاب‌‌نیوز :  سرهنگ " امیر وهاب‌زاده" فرمانده...

هشدار راهداری خوزستان درباره تقویت سامانه بارشی

مرکز مدیریت راه‌های اداره‌کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای...

مردم ۱۲۱ هزار میلیارد تومان با کالابرگ خرید کردند

رئیس‌کل بانک مرکزی از خرید بیش از ۱۲۱ هزار...

اتفاق مهم در بازار مسکن/ سرمایه‌گذاران از این بازار به مسکن کوچ می‌کنند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، رصد بازار نشان می‌دهد مشتری...

استراتژی نادرست و آسیب جدی به پرسپولیس؛ میلیون‌ها دلار به فنا رفت!

جدایی دانیال اسماعیلی‌فر از پرسپولیس به موضوعی جنجالی برای...

آماده‌باش امدادگران هلال احمر درپی ورود سامانه بارشی جدید به کشور

معاون عملیات سازمان امدادونجات جمعیت هلال‌احمر، از آماده‌باش کامل...

عرضه جدید خودروهای وارداتی از ۲۵ بهمن/ این ۵ مدل خودروی خارجی به فروش می‌رسد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، متقاضیان می‌ توانند از روز...

ممنوعیت‌های فناوری آمریکا علیه چین متوقف شد

دولت ترامپ پیش از دیدار رؤسای جمهور دو کشور...

اعتراف باراک درباره ارتباط با اپستین: از اشتباهات او آگاهی نداشتیم

به نقل از خبرآنلاین، «ایهود باراک»، نخست وزیر سابق...

بزرگترین اقدام اصلاحی در ساختار بودجه چه بود؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محسن زنگنه نماینده «تربت حیدریه...

زمین‌لرزه در شمال افغانستان؛ ۳ نفر زخمی شدند

مقام‌های بهداشتی افغانستان بامداد امروز (جمعه) اعلام کردند در پی...

انسداد آزادراه قزوین-رشت به علت ریزش کوه

آفتاب‌‌نیوز : سرهنگ ناصر قلی‌نیا با اعلام...

آخرین نرخ بیکاری اعلام شد/ روند کاهشی طی ۱۰ سال اخیر

طبق آخرین اعلام مرکز آمار، نرخ بیکاری جمعیت ۱۵ساله...

آغاز رقابت بیش از ۱۷۲ هزار داوطلب در آزمون دکتری 

بیش از ۱۷۲ هزار داوطلب آزمون دکتری سال ۱۴۰۵...

دانشمندان روشی جدید برای کند کردن روند زوال حافظه یافتند

پژوهشگران نیویورکی گام دیگری در نبرد طولانی با بیماری...

۵ راز طلایی برای خلاص شدن سریع از سرماخوردگی!

به گزارش ایتنا به نقل از Med News، سرماخوردگی...

کاهش مصرف نمک در یک هفته چه تأثیری بر فشار خون دارد؟

با این حال، یافته‌های جدید نشان می‌دهد برخی اقدامات...

تغییر عجیب قیمت‌ها در بازار خودرو/ این خودرو ۳۷۰ میلیون تومان گران شد + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت خودروهای داخلی...

پرسپولیس مسیر دست‌یابی به قهرمانی را شناسایی کرد

تیم پرسپولیس در حال آماده‌سازی خود برای نبرد مهمی...

‌شورای عالی کار، پیشنهاد حق مسکن ۵ میلیونی را می‌پذیرد؟

به گزارش خبرآنلاین شنبه ۲۵ بهمن ۱۴۰۴ سیصد و...

تبلیغات متنی