چهارشنبه 24 دی 1404

یوسفی: باید در سیاست‌های غلط آبی تجدید نظر شود

یک عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: سیاست های آبی کشور در بخش‌های کشاورزی و صنعت نیازمند تغییرات اساسی است.

مجتبی یوسفی ، با اشاره به کاهش منابع آبی در سطح کشور با تاکید بر ضرورت مدیریت و مصرف بهینه منابع موجود، بیان کرد: کشور ما در منطقه خشکی قرار گرفته است بنابراین در تامین منابع آبی با محدودیت مواجه هستیم پس باید منابع آبی موجود را به درستی مدیریت کنیم. تنها یک درصد منابع آب شیرین در سطح کشور وجود دارد که باید نیاز شرب، صنعت و کشاورزی را از این محل تامین کرد.

باید از روش های آبیاری نوین در حوزه کشاورزی بهره برد

وی در ادامه با بیان اینکه مصارف آبی کشور شامل شرب، صنعتی، کشاورزی و محیط زیست می شود، اظهار کرد: برای تامین نیاز آبی کشور باید در سیاست های گذشته خود تجدید نظر کنیم. با توجه به رشد جمعیت و نوع رویکرد نسبت به کشت کالاهای اساسی مانند گندم و ذرت باید در مسیر مدیریت صحیح منابع آبی گام برداشت. در بخش کشاورزی باید به الگوی کشت، کشت جایگزین و روش های آبیاری نوین توجه شود چراکه متاسفانه حدود ۷۵ درصد منابع آبی کشور در بخش کشاورزی با آبیاری به روش سنتی مصرف می شود.

انتقال آب از سرشاخه ها و حوزه های بین بخشی غلط است

نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: انتقال آب از سرشاخه ها و حوزه های بین بخشی به جای حرکت به سمت آبخیزداری و سد سازی سبب شده تا در پایین دست با تغییرات اکوسیستم مواجه شویم. همان طور که در شرق کشور دچار مشکل شده و در تامین آب برای نگهداشت مرز نشینان در شرق کشور با مشکل مواجه هستیم در غرب کشور نیز این اتفاق تکرار شده و با پدیده های ریزگردها مواجه هستیم. زمانی که تالاب شادگان، هویزه و هورالعظیم خشک می شوند بخشی از رطوبت مورد نیاز برای تشکیل جبهه های ابری از دست می رود و در ادامه با کاهش بارندگی مواجه می شویم.

صنایع آب بر باید به کنار دریاها منتقل شوند

وی در ادامه با بیان اینکه سیاست های غلط آبی در بخش صنعت نیز دیده می شود، خاطرنشان کرد: ما دو دریا در کشور داریم هم در شمال و هم در جنوب اما صنایع آب بر ما در مرکز کشور تاسیس شده است در حالی که صنایع آب بر باید به کنار دریا منتقل شود تا با استفاده از آب شیرین کن ها منابع آبی مورد نیاز خود را از طریق دریا تامین کنند.

این عضو کمیسیون عمران مجلس افزود: امروز محروم ترین استان ها و ضریب بالای نرخ بیکاری در استان های همجوار دریا است. امروز به جای اینکه اجازه توسعه به صنایع آب بر نداده و آنها را به کنار دریاها منتقل کنیم، مجددا ۲۰ تا فولاد در کویر کشور می سازیم و اکوسیستم  آنجا را برهم می زنیم بعد مجبور می شویم آب را هزاران کیلومتر انتقال دهیم. باید در این سیاست ها تجدید نظر صورت گیرد. 

یوسفی در پایان گفت: در عین اینکه کارهای بزرگی در این دولت صورت گرفته و در وزارت نیرو اقدامات خوبی برای تامین آب شرب انجام شده است اما باید در سیاست های کلان آبی تجدید نظر شود.



منبع

آخرین اخبار

هشدار بارش‌های سنگین در ایران از روز جمعه

آفتاب‌‌نیوز : محمد اصغری، کارشناس سازمان هواشناسی...

آماده باش هلال‌احمر در پی تشدید فعالیت سامانه بارشی در روزهای آینده

رئیس روابط عمومی سازمان امدادونجات جمعیت هلال‌احمر، با اشاره...

مشکل روغن برطرف شد/ آغاز توزیع گسترده از ۲۰ دی ماه

معاون وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد که مشکل تأمین...

موشک‌های ایرانی، اسرائیل را به درخواست برای خاتمه جنگ واداشتند

به نقل از خبرآنلاین، «محمد توتونچی» سفیر جمهوری اسلامی...

بازداشت یکی از دانشجویان علوم پزشکی در اعتراضات خارج از دانشگاه

آفتاب‌‌نیوز : دکتر مسعود حبیبی در گفت‌و‌گو...

عراقچی: خواهان جنگ نیستیم اما برای هر وضعیتی آمادگی کامل داریم

وزیر امور خارجه ایران با بیان اینکه «هم برای...

استرداد متهمه کلاهبردار توسط پلیس بین الملل فراجا به کشور

رئیس پلیس بین‌الملل فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران از...

جزئیات زوج‌وفرد امروز؛ پلاک زوج‌ها در خانه بمانند

آفتاب‌‌نیوز :  رئیس مرکز اطلاع رسانی پلیس...

نحوه ارسال لیست بیمه معلمان شاغل در چند مدرسه

اداره کل وصول حق بیمه سازمان تأمین اجتماعی نحوه...

زیباکلام: طبقه تحصیل‌کرده، بنیان‌گذار هسته اصلی انقلاب بود، نه حاشیه‌نشینان

بر اساس گزارشی از خبرگزاری خبرآنلاین، صادق زیباکلام در...

سامسونگ با هوش مصنوعی، سلامت مغز کاربران را پایش می‌کند

سامسونگ در تازه‌ترین گام خود در حوزه سلامت دیجیتال...

ریسک‌های اصلی برای اقتصاد جهانی در ۲۰۲۶

با عبور اقتصادها از سال ۲۰۲۵، بعضی از ریسک‌ها...

پایان سلطه تسلا: BYD با فروش ۲/۲ میلیونی پیشتاز بازار خودروهای برقی شد

شرکت چینی BYD با فروش بی‌سابقه خودروهای تمام‌برقی، برای...

معاون دفتر پزشکیان: جای نگرانی در توزیع و قیمت کالاهای اساسی نیست

معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس‌جمهوری گفت: ‎پزشکیان با...

مهم‌ترین رویدادهای اجتماعی جهان در هفته‌ای که گذشت

از موج سرمای شدید در اروپا تا افزایش مبتلایان...

پاسخ سامسونگ به اپل: گلکسی واید فولد، رقیبی برای آیفون تاشو و آیپد

به نظر می‌رسد سامسونگ در سال جاری میلادی، علاوه...

تکذیب شایعه تخلیه سفارت روسیه در سرزمین‌های اشغالی

  به گزارش خبرگزاری مهر، برخی صفحات در...

اردوغان: ترکیه هرگز اجازه تقسیم نخواهد داد

به نقل از خبرآنلاین، رجب طیب اردوغان در سخنانش...

جمینای یا کوپایلوت؟ مقایسه دو چت‌بات قدرتمند هوش مصنوعی

تا همین اواخر، ChatGPT تنها چت‌بات هوش مصنوعی شاخص...

تبلیغات متنی