شنبه 2 آبان 1405

ادعای جنجالی دیپ سیک: «نرخ بازده سرمایه گذاری» روزانه ما ۵۴۵ درصد است!

استارتاپ چینی دیپ سیک در ادعایی جالب، اعلام کرده که مدل های هوش مصنوعی خود با نام های V۳ و R۱ قادرند به نسبت هزینه به سود شگفت انگیز ۵۴۵ درصد در روز دست پیدا کنند، هرچند واقعیت این است که درآمد واقعی بسیار کمتر از این حد است. 

بر اساس گزارشی از دانشجو که به نقل از رویترز منتشر شده، استارتاپ چینی دیپ سیک در روز شنبه برای نخستین بار برخی از آمارهای مربوط به هزینه و درآمد مدل های موفقش، یعنی V۳ و R۱، را منتشر کرد و مدعی شد که نسبت هزینه به سود نظری این مدل ها می تواند به ۵۴۵ درصد در روز برسد، هرچند هشدار داده که درآمد واقعی به طور قابل توجهی پایین تر خواهد بود. 

این اولین باری است که این شرکت مستقر در هانگژو جزئیاتی از حاشیه سود خود از مراحل «استنتاج» که پس از آموزش مدل های هوش مصنوعی صورت می گیرد و شامل پیش بینی یا انجام وظایف توسط مدل های آموزش دیده، از جمله چت بات ها، می شود، منتشر می کند. 

این افشاگری ممکن است موجب نگرانی بیشتر سرمایه گذاران در خصوص سهام های هوش مصنوعی خارج از چین شود، به ویژه بعد از این که در ژانویه، پس از موفقیت چت بات های وب و اپلیکیشن هایی که بر پایه مدل های R۱ و V۳ فعالیت می کنند، این سهام ها با افت شدیدی مواجه شدند. 

فروش سهام ها تا حدی به دلیل ادعای دیپ سیک بوده که اعلام کرده کمتر از ۶ میلیون دلار برای چیپ های لازم در فرایند آموزش مدل خود هزینه کرده است؛ رقمی که به مراتب کمتر از هزینه هایی است که رقبای آمریکایی همچون OpenAI صرف کرده اند. همچنین، چیپ هایی که دیپ سیک ادعا می کند استفاده کرده، مدل H۸۰۰ تولید انویدیا هستند که نسبت به چیپ های به کار رفته در شرکت های هوش مصنوعی آمریکایی قدرت کمتری دارند، که این امر باعث ایجاد تردید در سرمایه گذاران نسبت به وعده های میلیارد دلاری شرکت های آمریکایی برای خرید چیپ های پیشرفته شده است. 

در یک پست منتشرشده در GitHub، دیپ سیک روز شنبه فرض کرده که هزینه اجاره هر چیپ H۸۰۰ دو دلار به ازای هر ساعت است. هزینه استنتاج روزانه برای مدل های V۳ و R۱ آنها به ۸۷.۰۷۲ دلار می رسد. در مقابل، درآمد نظری تولید شده توسط این مدل ها در هر روز به ۵۶۲.۰۲۷ دلار می رسد که به موجب آن نسبت هزینه به سود ۵۴۵ درصدی به دست می آید. این درآمد در طول یک سال می تواند به بیش از ۲۰۰ میلیون دلار برسد. 

با این حال، این شرکت تأکید کرد که «درآمد واقعی به مراتب کمتر از این ارقام است»، زیرا هزینه های استفاده از مدل V۳ نسبت به مدل R۱ پایین تر بوده و تنها تعداد کمی از خدمات به صورت تجاری درآمدزا هستند. همچنین، دسترسی به وب و اپلیکیشن ها همچنان رایگان بوده و توسعه دهندگان در ساعات کم ترافیک هزینه های کمتری پرداخت می کنند.

آخرین اخبار

خطرناک‌ترین میراث ترامپ؛ پایان غرب و جهان ۳ بخشی

به گزارش خبرآنلاین، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در دو...

نتانیاهو از «غافلگیری بسیار بزرگ» برای تشکیلات خودگردان فلسطین خبر داد

به گزارش خبرآنلاین به نقل از روزنامه الدستور، بنیامین...

معرفی ظرفیت‌های فرهنگی و تاریخی کشور نباید صرفاً در حد شعار باقی بماند

رئیس بنیاد مستضعفان با اشاره به «نذر وقت»، گفت:...

نگاهداری:‌ چرا قیمت مسکن نجومی شد؟

رئیس مرکز پژوهش های مجلس، با تاکید بر اینکه...

علیرضا بیرانوند سرباز فجرسپاسی شد

علیرضا بیرانوند از اول آبان‌ماه به طور رسمی راهی...

منبع عراقی: الزیدی با الشرع تماس‌های محرمانه داشته است

به گزارش خبرآنلاین، خبرگزاری المعلومه به نقل از یک...

در روش تازه خرید بنزین پیش از سوخت‌گیری یک مرحله «احراز هویت» اضافه شده است

به گزارش خبرآنلاین،روند سوخت‌گیری با کارت اضطراری در شماری...

کاتس: ایران و اخوان المسلمین در پی حمله به اسرائیل هستند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی مدعی...

رئیس شورای اروپا: کانال دیپلماتیک غیررسمی با روسیه همچنان باز است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، کاستا در مصاحبه با نشریه...

پیام بورس به بازارها

دنیای اقتصاد: معاملات بورس تهران در هفته گذشته...

جنگ مجدد با ایران‌، اقتصاد جهانی را زمین‌ گیر خواهد کرد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، تنش‌های نظامی میان ایالات متحده...

سهمیه اول و دوم کارت سوخت واریز شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بر اساس گفته رضا حاجی...

تبلیغات متنی