پنج‌شنبه 29 آبان 1404

توسعه ظرفیت بیمارستان‌ها تا پایان سال/ وضعیت سلامت در شهر کرمان فراتر از میانگین ملی است

ایسنا/کرمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تأکید بر وضعیت مطلوب سلامت در این استان، بیان کرد: بسیاری از معیارهای درمانی در کرمان بالاتر از میانگین کشور قرار دارد.

دکتر محمدرضا ظفرقندی، شامگاه چهارشنبه ۲۸ آبان در نشستی با شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان کرمان تصریح کرد: استان کرمان در عرصه سلامت دارای وضعیت قابل قبولی است که برخی از شاخص‌های آن فراتر از میانگین ملی است.

وی با ابراز خوشحالی از سفر مجددش به کرمان افزود: این سفر چندمین بار است که به این استان انجام می‌شود. در ایام جنگ نیز از تهران به جبهه می‌رفتیم و حداقل دو بار در لشکر ثارالله تقسیم شدیم. برای من افتخار بزرگی بود که در این دوران با بزرگانی روبه‌رو شوم.

به گفته وزیر بهداشت، تمامی موارد مربوط به سلامت استان به‌طور پیوسته در وزارت بهداشت پیگیری می‌شود و معاونان درمان، بهداشت و توسعه وزارتخانه در ارتباط مداوم با مسئولان استان هستند.

وی ادامه داد: بررسی برخی شاخص‌های سلامت در کرمان نشان می‌دهد که سرانه تخت به ازای هر هزار نفر جمعیت در این استان ۲.۵۶ است، در حالی که میانگین کشور ۱.۷۶ می‌باشد. همچنین نسبت پرسنل به تخت ۲.۸ است که با میانگین کشوری همخوانی دارد.

ظفرقندی بیان کرد: سرانه تخت‌های ویژه، شامل تخت‌های آی‌سی‌یو، در هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت در کرمان ۲۴.۶ بوده و این در حالیست که میانگین کشور ۱۹ است. سرانه سی‌تی‌اسکن در کرمان ۱۲.۹ و میانگین کشوری آن ۹.۶ است.

وی افزود: این شاخص‌ها حاکی از آن است که اگرچه برخی شهرهای استان هنوز نیاز به توجه دارند، اما به طور کلی کرمان وضعیت بهتری نسبت به میانگین کشوری دارد.

سه اولویت ما نیروی انسانی، دارو و پیمانکاران هستند

وزیر بهداشت در ادامه از مسئولان و مدیران حوزه سلامت درخواست کرد تا با انعکاس اخبار مثبت به مردم، امید و اعتماد را تقویت کنند.

وی افزود: من نمی‌گویم فقط باید از خیران یا تنها نقاط مثبت سخن بگویید، مردم باید بدانند که یک حرکت رو به جلو وجود دارد و نباید فقط نقاط منفی منتشر گردد.

ظفرقندی تأکید کرد: همان‌طور که رؤسای دانشگاه‌ها و نمایندگان نیز اشاره کردند، باید شرایط امیدآفرین ایجاد کرد. وضعیت در شهرهای جیرفت، رفسنجان، سیرجان و بم نیز به همین صورت است و نکاتی را یادداشت کرده‌ام که می‌تواند این امیدواری را تقویت کند.

وی همچنین به مصوبه اخیر مجلس در مورد فروش ۸۰ هزار میلیارد تومان سهام دولتی برای پوشش کسری‌های حوزه سلامت اشاره کرد و گفت: این مصوبه در مجلس تصویب شده است. ما همواره اعلام کرده‌ایم که اولویت نخست وزارت بهداشت حفظ نیروی انسانی است. در کنار دیوارها و ساختمان‌ها، پزشکان، پرستاران و متخصصانی که باید در مناطق مناسب باقی بمانند، اهمیت بیشتری دارند. به همین دلیل، در تمامی پرداخت‌ها، نیروی انسانی اولویت دارد.

وزیر بهداشت اولویت دوم را پرداخت‌های مربوط به دارو و تجهیزات دانست و گفت: در صورت عدم پرداخت این هزینه‌ها، کارخانه‌ها تعطیل خواهند شد؛ این شامل کارخانه‌های دارو، شیرخشک و سایر تولیدکنندگان است. همچنین پیمانکاران، اعم از پیمانکاران غذا، دارو و بیمارستان‌ها نیز اولویت سوم ما به شمار می‌روند.

وی با اشاره به فرآیند اداری و اقتصادی اجرای مصوبه مجلس، تصریح کرد: از اوائل فروردین، حتی در ایام تعطیل نیز پیگیر بودیم. این ۸۰ هزار میلیارد تومان باید در قالب سهام پیگیری شود و مراحل اداری و مصوبه دولت را پشت سر گذاشت که انجام شده است و اکنون کار اقتصادی در حال پیشرفت است و امیدواریم با وجود چالش‌ها، زودتر به نتیجه برسد.

ظفرقندی بر این نکته تأکید کرد که وزارت بهداشت تلاش کرده تا پرسنل، پرستاران و پزشکان کمترین آسیب را از عدم پرداخت‌ها متحمل شوند و متوسط بدهی‌ها به حدود شش ماه می‌رسد.

وی همچنین پرداخت‌ها از سوی بیمه تأمین اجتماعی را رو به بهبود توصیف کرد و گفت: استان کرمان به دلیل برخورداری از معادن و کارخانه‌ها ارزش افزوده بالایی دارد و از اسفند سال گذشته، تأمین اجتماعی پرداخت‌های مناسبی داشته است. ما این موضوع را با مقام‌های عالی‌رتبه کشور مطرح کرده‌ایم و ۷۰ همت تصویب شده است. این مبلغ باید به شکل اوراق اجرایی درآمده و به بورس منتقل گردد.

وزیر بهداشت ابراز امیدواری نمود که با انجام این مراحل، فشارهای مالی بر بخش درمان کاهش یابد و فرآیند پرداخت‌ها پایدارتر گردد.

وی در بخشی دیگر از سخنانش، درباره وضعیت نقدینگی و پرداخت‌های اخیر در عرصه سلامت گفت: آنچه به‌تازگی پرداخت کرده‌ایم حدود ۱۴.۵ تا ۱۵ همت بوده است.

وی افزود: بیمه سلامت نیز اعلام کرده است که طی روزهای اخیر ۳۹ میلیارد تومان به کرمان پرداخت شده و فردا نیز ۳۸ میلیارد دیگر ارائه خواهد شد. من خواستار ادامه این روند هستم تا بتوانیم پرداخت‌ها را یک ماه جلو بیندازیم.

ظفرقندی همچنین به حوادث جاده‌ای اشاره کرد و افزود: انتظارات ما این است که با همکاری یکدیگر، این حوادث را کاهش دهیم. بخشی از این معضل به نیروی انسانی مربوط می‌شود و بخش دیگر نیازمند نظارت است. در تمامی جهان، نقش پلیس نقشی اساسی دارد.

وی ادامه داد: اگر اتوبوسی با ظرفیت ۳۰ نفر اما ۵۶ نفر سوار کند، باید با قاطعت برخورد شود. این نوع رفتارها منجر به مرگ‌ومیرهای قابل جلوگیری می‌شود؛ ما در هر سال ۲۰ هزار جوان را از دست می‌دهیم در حالی که سعی داریم با مراکز باروری ۲۰۰۰ تولد دیگر را رقم بزنیم.

ظفرقندی به تلاش‌های انجام شده در استان کرمان اشاره کرد و گفت: در این استان اقدامات مؤثری برای اصلاح نقاط حادثه‌خیز صورت گرفته است.

وزیر بهداشت همچنین به مزیت‌های منحصر به فرد کرمان در زمینه داروهای گیاهی اشاره کرد و افزود: برخی داروهای گیاهی تنها در کرمان تولید می‌شوند و این می‌تواند یک سرمایه ارزشمند باشد.

وی در مورد همکاری‌های بین‌وزارتخانه‌ای به منظور توسعه گردشگری درمانی نیز گفت: ما در حوزه توریسم سلامت جلساتی با وزیر گردشگری داشته‌ایم و به نتایج امیدوارکننده‌ای رسیده‌ایم. امیدواریم به زودی این طرح‌ها عملیاتی گردد.

ظفرقندی در ادامه خطاب به نمایندگان حاضر تأکید کرد: اعتبارات دولتی محدود است؛ چه در ردیف‌های بودجه‌ای و چه در تبادلات ارزی. همچنین در کمیسیون مولدسازی که نماینده‌هایی از قوه قضائیه و مجلس نیز شرکت دارند، متوجه شدم که در کرمان هنوز مولدسازی به‌صورت مؤثر انجام نشده؛ در حالی که در استان‌هایی مانند اصفهان، مشهد و آذربایجان این روند به‌خوبی پیش رفته است.

به گفته وی، بخشی از جبران کمبودها باید از طریق مولدسازی به‌علاوه اعتبارات استانی و ردیف‌های ملی محقق گردد.

وزیر بهداشت برای توضیح این مدل گفت: در مشهد پروژه‌ای برای بیمارستانی با زمین وسیع وجود داشت. قرار شد قسمتی از زمین به پیمانکار سپرده شود تا با افزودن ارزش به پروژه، آن را به سرانجام برساند.

وی تأکید کرد: چنین الگوهایی می‌تواند به احیای پروژه‌های نیمه‌تمام و مدیریت مؤثر منابع محدود دولتی کمک نماید.

وزیر بهداشت در بخش بعدی سخنان خود به قابلیت‌های استانی برای تقویت خدمات بهداشتی و درمانی اشاره کرد و گفت: در استان‌هایی مانند هرمزگان و سیستان و بلوچستان از ظرفیت منطقه آزاد برای تأمین آمبولانس استفاده کرده‌ایم و در مجموع ۳۰ آمبولانس تهیه کرده‌ایم. هدف این است که پوشش خدمات اورژانس در بزرگ‌ترین استان کشور یعنی کرمان تقویت شود.

ظفرقندی به نیازهای اساسی بیمارستان‌ها به داروهای خاص اشاره کرد و بیان داشت: افرادی که تجربه کار در بیمارستان را دارند به خوبی می‌دانند که بدون آمپول‌های مورفین یا پتیدین، کارایی کاهش می‌یابد. پیش‌تر بخش بزرگی از مواد اولیه این داروها از افغانستان تأمین می‌شد و در کارخانه‌های داخلی تولید می‌گشت، اما در حال حاضر این مسیر محدود شده است.

وی افزود: با وزیر بهداشت افغانستان در این زمینه صحبت کرده‌ام و مسئولان آن کشور بر این نکته تأکید کرده‌اند که جابجایی مواد اولیه نباید صورت گیرد، اما ما باید چارچوب و قانونی مشخص برای کشت و تولید داخلی تعیین کنیم. هر کجا که شرایط آب و هوایی و زمین مساعد باشد، باید تحت کنترل دقیق نهادهای قانونی و قضایی، تأمین نیازهای خود را از داخل کشور انجام دهیم. این موضوع نیازمند توجه ویژه‌ای است.

وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنانش به یکی از نقاط قوت مهم کرمان در حوزه سلامت روان اشاره کرد و گفت: استان کرمان دارای پنج مرکز سراج، که مراکز تخصصی آسیب‌های اجتماعی و روانی هستند، است که دو مرکز در خود شهر کرمان و سه مرکز در بافت، زرند و شهربابک فعال‌اند. هفته گذشته، سازمان بهداشت جهانی (WHO) در بازدید از این مراکز پیشنهاد داد که این مدل در دیگر کشورها توسعه یابد تا مراکزی برای رسیدگی به مشکلات روانی و اجتماعی در سرتاسر دنیا ایجاد شود.

وی بر اهمیت توسعه این مراکز تأکید و بیان داشت: گسترش چنین مراکزی می‌تواند به پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و ارتقاء سلامت روانی جامعه کمک کند و یک برگ برنده برای استان کرمان خواهد بود.

ظفرقندی بر اهمیت سلامت روانی در کنار سلامت جسمانی تأکید کرد و گفت: ما توجه زیادی به سلامت جسم داریم، اما باید توجه ویژه‌ای به سلامت روان نیز داشته باشیم.

وی افزود: در حوزه خانه‌های بهداشت با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و مشارکت استانداری، می‌توانیم ۵۰ درصد هزینه‌ها را به‌صورت مشترک تأمین کرده و خانه‌های بهداشت استان را تکمیل کنیم. تا پایان سال جاری برنامه‌ریزی شده که ۷۰۰ پروژه خانه بهداشت در کشور به اتمام برسد و قراردادهای جدید نیز در این راستا منعقد می‌شود.

ظفرقندی به ظرفیت تخت‌های بیمارستانی استان اشاره کرده و بیان داشت: در حال حاضر حدود ۴۳۰۰ تخت درمانی در استان کرمان فعال است و امید می‌رود که این تعداد ظرف یکی دو سال آینده به ۶۰۰۰ تخت افزایش یابد. در حال حاضر، ۱۵۴۰ تخت جدید در حال راه‌اندازی هستند.

وزیر بهداشت اظهار کرد: تا پایان سال جاری، ۲۲ پروژه درمانی با اعتباری معادل ۱۰۰۰ میلیارد تومان در استان اجرا خواهد شد که ۱۵۰ تخت به ظرفیت کرمان اضافه خواهد کرد. همچنین برای سال آینده برنامه‌ریزی شده که سه همت برای تکمیل پروژه‌های استان تخصیص یابد.

وی در ادامه به پروژه‌های مشخص در شهرهای مختلف استان اشاره کرد و گفت: در بم حدود ۲۰۰ تخت، در شهربابک ۱۵۰ تخت، در جیرفت، کهنوج و عنبرآباد ۷۰ تخت و در رفسنجان ۳۲۰ تخت با بهره‌گیری از ماده ۲۳ تأسیس خواهد شد. مجموعاً ۱۵۰ پروژه در سطح کشور به اجرا درخواهد آمد که تعداد قابل توجهی از آن‌ها در استان کرمان خواهد بود.

ظفرقندی با بیان جزئیات پیشرفت پروژه‌ها گفت: پروژه‌های بم شامل تکمیل بخش تنفسی، اورژانس و آنژیوگرافی بیمارستان پاستور با ۸۷ درصد پیشرفت فعلی است. اورژانس میدان محمد بم نیز با ۹۸ درصد پیشرفت در حال حاضر قرار دارد. طرح توسعه اورژانس بخش داخلی بیمارستان رفسنجان، احداث بیمارستان آموزشی ۲۰۰ تخت‌خوابی بم با ۲۸ درصد پیشرفت و مرکز دیالیز بیمارستان آیت‌الله رفسنجانی با ۱۰۰ درصد پیشرفت مشغول به فعالیت هستند. همچنین پروژه‌های سیرجان، رفسنجان، شهربابک، جیرفت، قلعه‌گنج، کهنوج، رودبار جنوب و آیت‌الله کاشانی جیرفت در حال پیگیری هستند.

وزیر بهداشت بر این نکته تأکید کرد که تلاش‌ها از پایین‌ترین سطح خانه‌های بهداشت آغاز می‌شود و تیم ملی سلامت از این خانه‌ها شروع می‌کند و به ماما، پرستار و متخصصان در بیمارستان‌ها ادامه می‌دهد. تمام این نهادها با حداکثر تلاش خود در راستای خدمت‌رسانی پیش می‌روند.

آخرین اخبار

بازگشت فولکس‌واگن در زمینه تولید خودروهای برقی در هند

منابع آگاه اعلام کردند که فولکس‌واگن در هند به‌دنبال...

عضو هیأت علمی دانشگاه مفید قم: چرا کشورهایی که وضعیت بدتری دارند، این همه از نزولات آسمانی متنعم هستند؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حجت‌الاسلام و المسلمین سید ابوالفضل...

پرسپولیس با قدرت از میلاد محمدی حمایت کرد ویدیو

از دست رفتن پنالتی میلاد محمدی در بازی شب...

عارف: نگرش‌های خانواده شانگهای با ایران همسو می‌باشد

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به گزارش خود در...

داستان یک شایعه پر سروصدا در بازار میوه

```html بر اساس گزارش خبرآنلاین، اتحادیه بارفروشان تهران شایعه‌ای مبنی...

آغاز ثبت‌نام آزمون استخدامی نیروی خدماتی آموزش و پرورش

وزارت آموزش و پرورش برای جبران کمبود نیروی خدماتی...

گشت‌زنی نتانیاهو و وزیر دفاعش در خاک سوریه

بر اساس گزارش خبرآنلاین، سازمان رادیو و تلویزیون رژیم...

حقیقت پشت پرده مرگ فرزاد خوش‌برش چه بود؟

تعدادی از رسانه‌های معاند ادعا کرده‌اند که فردی...

سومین نفر از شورای اسلامی شهر دورود به دست قانون گرفتار شد

آفتاب‌‌نیوز : بر اساس خبرهای منتشرشده از...

تخصیص ۷۰ هزار تن میلگرد به طرح‌های مسکن حمایتی

وزارت راه و شهرسازی در راستای اجرای قانون جهش...

تأثیر اساسی عربستان بر آیندهٔ تعاملات ایران و ایالات متحده

در آغازین مرحله، دولت ایران پیام رسمی خود را...

خروج نزدیک به ۱.۵ میلیون خارجی از داخل کشور

آفتاب‌‌نیوز : اسکندر مومنی در عصر روز...

هیچ‌گونه بریدن درختان در محدوده موزه فرش ایران صورت نگرفته است

بر اساس گزارش ایلنا، روابط عمومی اداره‌کل میراث فرهنگی،...

آیا چین در ایران اقدام به ساخت مسکن اجاره‌ای می‌کند؟

پس از ناکامی در استفاده از تکنولوژی چینی برای...

یافته‌های یک مطالعه درباره مدیریت بهینه منابع آبی در کشور

براساس گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از دانشگاه...

کوشش برای تفکیک اینستاگرام و واتس‌اپ ناموفق بود

شرکت «متا پلتفرمز» در مواجهه با کوشش‌های دولت ایالات...

شناسایی یک کارگاه تازه برای تولید ستاره‌ها!

به گزارش خبرگزاری مهر و بر اساس اطلاعات منتشرشده...

تیک‌تاک به کاربران امکان مدیریت نمایش محتوای مبتنی بر هوش مصنوعی را می‌دهد

تیک‌تاک به تازگی امکان جدیدی را برای کاربران فراهم...

وزیر کشور: امنیت در وضعیت خوبی قرار دارد

وزیر کشور امنیت کشور را در مقایسه با سال...

مناسب‌ترین راهنمایی برای انتخاب سیستم‌های گرمایشی در فصل زمستان

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :     همزمان...

تبلیغات متنی