پنج‌شنبه 14 آبان 1405

امیرعبداللهیان به ریاض رسید

دبیر کارگروه روابط بین‌الملل، حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه کشورمان، به دعوت همتای سعودی خود به عربستان سفر کرده و ظهر امروز پا به ریاض گذاشت.

هدف از این سفر تسهیل فرآیند اجرایی توافقی است که در اسفند ماه سال گذشته در پکن به امضا رسید و همچنین بهبود روابط در حوزه‌های مختلف، به‌ویژه در زمینه همکاری‌های اقتصادی می‌باشد.

در این سفر، علیرضا عنایتی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در عربستان سعودی وزیر امور خارجه را همراهی خواهد کرد و قرار است فعالیت رسمی خود را در ریاض آغاز کند.

امیرعبداللهیان در نشست هم‌اندیشی با خبرنگاران در تاریخ ۲۳ مرداد ماه، درباره سفر به عربستان و آغاز فعالیت سفارت ایران در ریاض بیان کرد: طولانی شدن استقرار سفرای دو کشور به مسائلی ساده برمی‌گردد. به‌دلیل تعطیلی‌های طولانی‌مدت عربستان، امکان ارسال سفیر به کشوری که حداکثر چند ماه در انتظار خواهد بود برای ما وجود نداشت. هم‌چنین طرف عربستانی سفیر خود را هم به تهران معرفی کرده و به زودی مستقر خواهد شد. سفیر ما نیز در این سفر رسماً مأموریت خود را در ریاض آغاز خواهد کرد و سفیر عربستان نیز به‌زودی به تهران خواهد آمد.

پس از چندین دور مذاکرات ابتدایی، جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی در تاریخ ۱۹ اسفندماه ۱۴۰۱، پس از چهار روز مذاکرات فشرده، از سرگیری روابط سیاسی خود را در شهر پکن اعلام کردند و بیانیه‌ای سه‌جانبه را با امضای «علی شمخانی» نماینده رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی، «مساعد بن‌محمد العیبان»، وزیر مشاور و عضو شورای وزیران و مشاور امنیت ملی عربستان سعودی و «وانگ ئی»، عضو دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب کمونیست و رئیس دفتر کمیسیون مرکزی امور خارجی حزب و عضو شورای دولتی جمهوری خلق چین صادر کردند.

در نتیجه مذاکرات انجام شده، جمهوری اسلامی ایران و پادشاهی عربستان سعودی توافق کردند که روابط دیپلماتیک خود را ظرف حداکثر دو ماه از سرگیری کنند و سفارت‌خانه‌ها و نمایندگی‌های خود را بازگشایی نمایند. این دو کشور با تأکید بر احترام به حاکمیت یکدیگر و عدم دخالت در امور داخلی یکدیگر، در زمینه اجرای موافقت‌نامه همکاری‌های امنیتی که در تاریخ ۲۸ فروردین ۱۳۸۰ برابر با ۱۷ آوریل ۲۰۰۱ امضا شده و نیز موافقت‌نامه عمومی همکاری‌های اقتصادی، بازرگانی، سرمایه‌گذاری، فنی، علمی، فرهنگی، ورزشی و جوانان که در تاریخ ۶ خرداد ۱۳۷۷ برابر با ۲۷ مه ۱۹۹۸ به امضا رسید، توافق کردند.

پس از توافق ایران و عربستان و موعد حداکثر دو ماهه برای بازگشایی نمایندگی‌های دو کشور، سفارت ایران در ریاض در تاریخ ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ و بعد از هفت سال تعطیلی مجدداً با حضور علیرضا بیگدلی، معاونت کنسولی وزارت امور خارجه و حسن زرنگار ابرقویی، نماینده هیئت ایرانی در عربستان گشایش یافت. همچنین، سرکنسولگری ایران در جده نیز در تاریخ ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ با حضور علیرضا بیگدلی و برخی مقامات جمهوری اسلامی ایران و عربستان به فعالیت خود ادامه داد.

علاوه بر این، دفتر نمایندگی دائمی ایران نزد سازمان همکاری اسلامی نیز با حضور مقامات ایرانی و سعودی فعالیت خود را از سر گرفت.

چند روز پیش، فعالیت رسمی سفارت عربستان در تهران و کنسولگری این کشور در مشهد مقدس نیز به‌طور رسمی آغاز شد. سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری ۲۳ مردادماه اعلام کرد که طبق توافق دو کشور، سفارت عربستان در تهران و سرکنسولگری آن در مشهد شروع به کار کرده‌اند. وی همچنین بیان کرد که در یادداشت رسمی از طرف عربستان، فعالیت‌های سفارت آغاز شد و کنسولگری عربستان در مشهد نیز از روز شنبه گذشته به کار خود ادامه داد.

آخرین اخبار

از دیتاسنتر تا پردیس محاسباتی؛ ترفند جدید اوپن‌ای‌آی برای جلب رضایت مردم

شرکت اوپن‌ای‌آی (OpenAI) در تلاش است با تغییر نام...

قیمت کارت گرافیک از کنترل خارج شد؛ جهش ۳۵ درصدی در تنها سه ماه

قیمت کارت‌های گرافیک در سه ماه گذشته ۳۵ درصد...

رشد نرم قیمت گوشی‌ها

دنیای اقتصاد: از هر ۱۲ گوشی ثبت‌شده در...

پیشنهاد جدید برای علیرضا منصوریان/ مقصد بعدی سرمربی ایرانی الطلبه مشخص شد؟

علیرضا منصوریان دومین فصل حضورش در فوتبال عراق را...

الشرع و بن سلمان در ریاض دیدار کردند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :  ایرنا:...

قیمت سکه امروز ۱۳ آبان ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ نیم‌سکه ۱۳۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان به فروش رفت + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت انواع قطعات سکه در بازار تهران...

واکنش کاخ سفید به شکست جمهوری‌خواهان در انتخابات کنگره

به گزارش خبرآنلاین، در پی شکست سخت هم حزبی...

واکنش متفاوت بورس آمریکا و بازار نفت به پیروزی دموکرات‌ها / داوجونز هزار واحد رشد کرد، نفت ۳ دلار ارزان شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا به یکی...

عمل برداشتن لوزه در کودکان؛ ۷ عارضه مهم که والدین باید بدانند!

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : اگر...

رسانه صهیونیست: دشمنان اسرائیل در آمریکا پیروز شدند

به گزارش خبرآنلاین، روزنامه معاریو نوشت: دشمنان اسرائیل در...

پزشکیان: اجازه استفاده از دانش و ظرفیت مشاوران خارجی از رهبری اخذ شده است

رئیس جمهوری با تأکید بر اینکه اجازه استفاده از...

دستور پزشکیان به استانداران درباره مدیریت مصرف سوخت و انرژی

رئیس‌جمهوری با تأکید بر ضرورت تدوین نقشه راهی جامع...

هشدار سیلاب در چند استان کشور/ آماده‌باش ۱۱ هزار و ۵۰۰ تیم عملیاتی

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : تسنیم:...

زوجی که خیال پرسپولیسی ها را راحت کرد

پرسپولیس در قائمشهر به سه امتیاز مهم رسید و...

پیش‌بینی بارش‌های سیل آسا در ۸ استان/ آماده‌باش کامل ستادهای مدیریت بحران

معاون و سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره...

پایان سبز بورس

دنیای اقتصاد: معاملات بورس تهران در آخرین روز...

سردار قاآنی: فرماندهان جبهه مقاومت پیام ولی امر مسلمین را در عالی‌ترین سطح دریافت کردند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سردار اسماعیل قاآنی فرمانده نیروی...

باند جعل چک و کارت ملی به دام افتاد / اعتراف پسر به قتل پدر ۷۲ ساله‌اش

مرکز اطلاع رسانی پلیس تهران از دستگیری سارق محتویات...

تبلیغات متنی