نمایش کامل سخنان رئیس پژوهشگاه رویان در برنامه تلویزیونی «سلام صبح بخیر» به همراه فیلم

 

پس از واکنش‌های متعدد به انتشار گزینشی بخشی از اظهارات رئیس پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی در فضای مجازی، این پژوهشگاه متن کامل سخنان وی را در پاسخ به سوال مجری برنامه تلویزیونی «سلام صبح بخیر» درباره «کدگذاری افراد از طریق واکسن‌ها در دوران کرونا» منتشر کرد.

به نقل از روابط عمومی جهاد دانشگاهی و گزارش ایسنا، پس از پخش ویدئویی از اظهارات عبدالحسین شاهوردی، رئیس پژوهشگاه رویان، در مورد «کدگذاری افراد از طریق واکسن‌ها در دوران کرونا»، این پژوهشگاه متن کامل سخنان او را که در برنامه تلویزیونی «سلام صبح بخیر» روز یکشنبه ۶ آبان ماه از شبکه سوم سیما به نمایش درآمد، منتشر کرد.

در این برنامه، شاهوردی در گفت‌وگویی با مجری برنامه به بررسی دستاوردهای پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی در حوزه درمان ناباروری، سلول‌های بنیادی و زیست‌فناوری پرداخت.

در پاسخ به پرسش خاص مجری برنامه در خصوص کدگذاری افراد از طریق واکسن‌ها در دوران کرونا، رئیس پژوهشگاه رویان اظهار داشت: این ادعا ممکن است صحت داشته باشد؛ در گذشته انسان‌ها توان درمان برخی بیماری‌ها مانند هموفیلی و تالاسمی که ریشه‌های ژنتیکی دارند، نداشتند اما اکنون می‌توان با حذف یا ترمیم ژن‌ها پس از دستکاری سلولی، راه‌حل‌هایی پیدا کرد؛ با این حال، باید توجه داشت که اغلب در این مباحث اغراق‌آمیز سخن می‌گویند. همچنین ضروری است به این نکته توجه کنیم که برخی از قدرت‌مداران تلاش دارند تا از دانش و علم به شیوه‌های ابزاری برای تسلط بر جامعه بهره ببرند و بر علم تسلط یابند.

در ادامه برنامه، عبدالحسین شاهوردی با زبانی ساده و واضح به تشریح مفاهیم پیچیده علم زیست‌پزشکی پرداخت و بیان کرد: تلاش به‌موقع پژوهشگاه رویان در زمینه کسب دانش سلول‌های بنیادی، موقعیت ممتازی را برای کشور ویژه در منطقه خاورمیانه ایجاد کرده است و امروز در زمینه تربیت نیروی انسانی، تأسیس زیرساخت‌های ضروری در این حوزه و کاربرد این سلول‌ها در درمان بیماری‌های صعب‌العلاج، نتایج مطلوبی حاصل آمده است.

شاهوردی در ادامه به معرفی انواع سلول‌های بنیادی و تفاوت‌های آن‌ها پرداخت و به چگونگی به‌کارگیری این سلول‌ها در درمان بیماری‌ها و مداخله‌های انسانی اشاره کرده و گفت: سلول‌های بنیادی ارزش‌های افزودنی بسیاری برای جامعه به ارمغان آورده‌اند و امروزه بسیاری از محصولات سلولی و داروهای نوترکیب با کمک این سلول‌ها در محیط آزمایشگاه تولید می‌شوند، در حالی که بحث‌های مربوط به ژن‌درمانی و سلول‌درمانی نیز از مباحث نوین علمی می‌باشند.

وی همچنین به خدمات تخصصی بانک خون بندناف رویان، که بزرگ‌ترین بانک ذخیره‌سازی خون بندناف و پالایشگاه زباله‌های زیستی در این منطقه به شمار می‌آید، اشاره کرد و آن را از دستاوردهای مهم پژوهشگاه رویان و فرصتی بی‌نظیر برای خانواده‌های ایرانی و ثروتی پنهان با کاربردهای مختلف در زمینه پزشکی معرفی کرد. در ادامه، وی از شرکت‌های معتبر و خیرین خواست تا در زمینه سرمایه‌گذاری در تحقیقات سلول‌های بنیادی وارد عمل شوند تا بتوانیم هرچه سریع‌تر به توسعه علم پزشکی سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی ادامه دهیم.

سخنان شاهوردی را در فیلم زیر ببینید:

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا