انصاری: شرایط مجمع تشخیص مصلحت برای تصویب پالرمو مطلوب به نظر میرسد

حجتالاسلام مجید انصاری، معاون حقوقی رئیسجمهوری، در سخنانی بر ضرورت ایجاد جوی مثبت برای تصویب لایحه پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد و گفت: دولت بر این باور است که تسهیل روابط بینالمللی، جذب سرمایهگذاریها و گسترش فعالیتهای تجاری به منظور آسانتر کردن زندگی مردم، تنها با تصویب این دو لایحه امکانپذیر میباشد.
وی در گفتوگویی با ایسنا، به بررسیهای انجام شده درباره کنوانسیون پالرمو و CFT در کمیسیونهای تخصصی مجمع تشخیص مصلحت نظام و ارزیابیهای کارشناسی در این زمینه اشاره کرد و افزود: در جلسه قبلی، تعدادی از اعضا سوالات و نگرانیهایی را مطرح کردند که با توضیحات کارشناسان، تا حد زیادی این ابهامات برطرف شد.
انصاری با اشاره به بهبود فضای حاکم در مجمع تشخیص مصلحت نظام برای تصویب پالرمو، تاکید کرد: دولت بر این عقیده است که تحقق مراودات بینالمللی، جذب سرمایهها و رونق کسب و کارها به منظور تسهیل فعالیتها و زندگی مردم، نیازمند تصویب این دو لایحه است.
معاون حقوقی رئیسجمهوری با بیان اهمیت تصویب لوایح CFT و پالرمو، خاطرنشان كرد: کشورهای همپیمان ایران به این توافقنامهها ملحق شدهاند و الزامات خاصی وجود دارد که همه اعضا باید از آن تبعیت نمایند. عدم الحاق ایران به این معاهدات، محدودیتهایی برای روابط اقتصادی به وجود میآورد. بهطوریکه در سفرهای خارجی تیمهای اقتصادی دولتی و خصوصی، کشورهایی که با ایران رابطه دوستانه دارند، توصیه میکنند که ایران هر چه سریعتر به این معاهدات بپیوندد تا مشکلات در زمینههای اقتصادی و تجاری برطرف شود.
انصاری در ادامه خاطرنشان کرد: پالرمو به مقابله با جرایم سازمان یافته مربوط میشود و جمهوری اسلامی ایران یکی از فعالان در جنگ با اقداماتی مانند قاچاق مواد مخدر، قاچاق انسان و اسلحه است و حتی خود نیز قربانی برخی از این اقدامات از سوی باندهای جنایی بینالمللی بوده است. در چنین وضعیتی ناپسند است که جمهوری اسلامی با عدم الحاق به این کنوانسیونها خود را در معرض اتهامات قرار دهد مبنی بر اینکه نمیخواهد با سازمانهای بینالمللی همکاری کند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان تاکید کرد: همه ابعاد این موضوع با دقت بررسی شده و از این رو، پیوستن به این کنوانسیونها هیچ زیانی برای منافع ملی در پی نخواهد داشت.