یکشنبه 3 آبان 1405

بسیاری از شهروندان آمریکایی تیک‌تاک را به عنوان وسیله‌ای برای نفوذ چین تلقی می‌کنند

براساس یک نظرسنجی انجام شده توسط رویترز/ایپسوس، که به موازات نزدیک شدن دولت واشنگتن به احتمال ممنوعیت اپلیکیشن ویدئویی چینی تیک‌تاک صورت گرفت، اکثریت مردم آمریکا معتقدند چینی‌ها از تیک‌تاک جهت تاثیرگذاری بر عقاید عمومی آمریکا، بهره‌برداری می‌کنند.

حدود ۵۸ درصد از پاسخ‌دهندگان در این نظرسنجی که در طول دو روز و تا روز سه‌شنبه ادامه داشت، با این نظر موافق بودند که دولت چین در استفاده از تیک‌تاک، متعلق به شرکت چینی بایت دنس، به‌منظور «تاثیرگذاری بر افکار عمومی آمریکا» فعالیت می‌کند. در مقابل، ۱۳ درصد با این موضوع مخالف بودند و باقی افراد یا نظر خود را بیان نکردند یا مطمئن نبودند. تا حدی جمهوری‌خواهان بیشتر از دموکرات‌ها بر این باور بودند که چین از این اپلیکیشن برای تحت تاثیر قرار دادن ذهنیت مردم آمریکا بهره می‌برد.

تیک‌تاک در پاسخ به این نگرش‌ها، اعلام کرده است که بیش از ۱.۵ میلیارد دلار صرف اقدامات امنیتی داده‌ها نموده است و همچنین به هیچ‌وجه داده‌های ۱۷۰ میلیون کاربر آمریکایی‌اش را با دولت چین به اشتراک نمی‌گذارد. این شرکت همچنین به کنگره سال گذشته اطلاع داد که به هیچ درخواست دولتی از سوی چین برای تبلیغ یا حذف محتوا اقدام نمی‌کند.

جو بایدن، رئیس‌جمهور دموکرات ایالات متحده، هفته پیش قانونی را امضا کرد که به بایت دنس ۲۷۰ روز فرصت می‌دهد تا دارایی‌های تیک‌تاک را در ایالات متحده واگذار کند، در غیر این صورت احتمال ممنوعیت آن وجود دارد.

تیک‌تاک اعلام کرده است که این ممنوعیت را به عنوان نقض حق آزادی بیان که در متمم اول قانون اساسی آمریکا ذکر شده، به چالش خواهد کشید و به نظر می‌رسد کاربران این اپلیکیشن نیز به اقدامات قانونی روی خواهند آورد. در نوامبر گذشته، یک قاضی آمریکایی در ایالت مونتانا اجرای فرمان ممنوعیت تیک‌تاک را به دلیل نگرانی‌های مربوط به آزادی بیان متوقف کرد.

نظرسنجی رویترز/ایپسوس نشان داد که ۵۰ درصد از آمریکایی‌ها از ممنوعیت تیک‌تاک حمایت می‌کنند، در حالی که ۳۲ درصد با این ممنوعیت مخالف بودند و بقیه نیز نظر مشخصی نداشتند. در این نظرسنجی، پرسش‌ها تنها از بزرگسالان آمریکایی مطرح شد و دیدگاه‌های افراد زیر ۱۸ سال که جمعیت زیادی از کاربران تیک‌تاک در آمریکا را تشکیل می‌دهند، به حساب نیامد. تقریباً از هر ۱۰ شرکت‌کننده که ۴۰ سال و بالاتر بودند، ۶ نفر از ممنوعیت تیک‌تاک پشتیبانی کردند، در حالی که ۴ نفر از هر ۱۰ نفر در گروه سنی ۱۸ تا ۳۹ سال قرار داشتند.

نتایج این مطالعه نشان داد که ۴۶ درصد از آمریکایی‌ها بر این باورند که چین از این اپلیکیشن ویدئویی برای جاسوسی از شهروندان آمریکایی استفاده می‌کند، ادعایی که پکن به شدت آن را تکذیب می‌کند.

این اپلیکیشن در ایالات متحده به‌طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ حتی ستاد انتخاباتی بایدن از تیک‌تاک به‌عنوان ابزاری برای جذب نظر رای‌دهندگان در آستانه برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری در پنجم نوامبر استفاده می‌کند. رقیب او، دونالد ترامپ جمهوری‌خواه که به انتقاد از احتمال ممنوعیت تیک‌تاک پرداخته و مالک اکثریت شرکتی است که برنامه شبکه اجتماعی «تروث سوشال» را مدیریت می‌کند، به استفاده از تیک‌تاک نپرداخته است.

بر اساس نظر اکثریت مردم آمریکا (۶۰ درصد)، استفاده از تیک‌تاک توسط نامزدهای سیاسی برای تبلیغات انتخاباتی، چندان مناسب نیست.

تأیید بایدن، مهلت ۱۹ ژانویه را در نظر گرفته است تا فروش انجام گیرد، که یک روز قبل از پایان دور ریاست‌جمهوری او خواهد بود، اما اگر او مطمئن شود که بایت دنس در روند فروش تیک‌تاک پیشرفت داشته، می‌تواند این مهلت را تا سه ماه دیگر تمدید کند.

طبق گزارشی از رویترز، این نظرسنجی به‌صورت آنلاین انجام شده و شامل پاسخ‌های ۱۰۲۲ بزرگسال آمریکایی از سرتاسر ایالت‌ها بوده است و دارای حاشیه خطای حدود سه درصد بود.

آخرین اخبار

نتانیاهو دولت چرخشی با آیزنکوت را رد کرد

به گزارش خبرآنلاین، بنیامین نتانیاهو که با شبکه ۱۴...

قیمت سکه امروز ۲ آبان ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ هر قطعه سکه ۲۶۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شد + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت انواع قطعات سکه در بازار تهران...

مراقب مسمومیت کودکان باشید؛ از گیاهان آپارتمانی تا دهان شویه

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : مهر:...

هشدار نارنجی هواشناسی در ۴ استان از فردا

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایرنا:...

سردار محبی: به کوچکترین اشتباه دشمن پاسخ چند برابری خواهیم داد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ سردار «حسین محبی»...

نظرات کاربران فلای تودی درباره پرواز با آوا ایر

برای انتخاب یک پرواز، قیمت و ساعت حرکت...

خطرناک‌ترین میراث ترامپ؛ پایان غرب و جهان ۳ بخشی

به گزارش خبرآنلاین، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در دو...

نتانیاهو از «غافلگیری بسیار بزرگ» برای تشکیلات خودگردان فلسطین خبر داد

به گزارش خبرآنلاین به نقل از روزنامه الدستور، بنیامین...

معرفی ظرفیت‌های فرهنگی و تاریخی کشور نباید صرفاً در حد شعار باقی بماند

رئیس بنیاد مستضعفان با اشاره به «نذر وقت»، گفت:...

نگاهداری:‌ چرا قیمت مسکن نجومی شد؟

رئیس مرکز پژوهش های مجلس، با تاکید بر اینکه...

تاب‌آوری شبکه ارتباطی کشور در سایه تقویت سکوهای داخلی

در شرایط بحرانی نظیر جنگ، سکوهای داخلی از یک...

ترمیم دی‌ان‌ای در بدن؛ امید تازه برای درمان یک بیماری ژنتیکی نادر

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایندپندنت، محققان...

علیرضا بیرانوند سرباز فجرسپاسی شد

علیرضا بیرانوند از اول آبان‌ماه به طور رسمی راهی...

منبع عراقی: الزیدی با الشرع تماس‌های محرمانه داشته است

به گزارش خبرآنلاین، خبرگزاری المعلومه به نقل از یک...

در روش تازه خرید بنزین پیش از سوخت‌گیری یک مرحله «احراز هویت» اضافه شده است

به گزارش خبرآنلاین،روند سوخت‌گیری با کارت اضطراری در شماری...

تبلیغات متنی