شنبه 2 آبان 1405

ایلان ماسک: ما در مراحل اولیه آغاز تحول عظیم هوش مصنوعی هستیم

دیجیاتو: در صحبت‌های خود، «ایلان ماسک»، بنیان‌گذار xAI، به تازگی دوره فعلی را به‌عنوان «بیگ‌بنگ هوش مصنوعی» معرفی کرده است؛ دورانی بی‌نظیر در تاریخ بشری که شتاب پیشرفت فناوری به‌طرزی حیرت‌انگیز افزایش یافته و می‌تواند تغییرات عمیقی در جهان به‌وجود آورد. او همچنین هشدار داده که فقدان انرژی ممکن است این انقلاب فناورانه را به‌زودی متوقف سازد.

در خلال رویداد زنده Grok 4، ایلان ماسک بیان کرد: «ما در آستانه یک انفجار بزرگ هوش [مصنوعی] هستیم؛ بیگ‌بنگ هوش مصنوعی.» او معتقد است که نقطه عطف واقعی زمانی خواهد بود که فناوری هوش مصنوعی مانند Grok با ربات‌های انسان‌نمای اپتیموس ادغام شود. در آن زمان، هوش مصنوعی میتواند به تعامل با دنیای فیزیکی پرداخته، فرضیه‌های خود را ارزیابی و واقعیت را بهتر درک کند.

اما ماسک در همان سخنرانی یک هشدار جدی و متضاد را نیز بیان کرد. او که پیش از این نیز ابراز نگرانی کرده بود، تأکید نمود که پیشرفت ناگهانی هوش مصنوعی با یک مانع جدی مواجه است: کمبود انرژی. او هشدار داد که امکان دارد تا سال ۲۰۳۰، انرژی کافی برای تأمین نیازهای این فناوری پیشرفته وجود نداشته باشد.

این نگرانی غیرموجه نیست. یافته‌ها نشان می‌دهد که مصرف انرژی و آب در مراکز داده هوش مصنوعی به طرز شگفت‌آوری بالا است. به‌عنوان مثال، پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که تا سال ۲۰۲۷، مصرف انرژی سیستم‌هایی مانند ChatGPT و Copilot به اندازه مصرف سالانه یک کشور کوچک خواهد بود و مدل GPT-4 برای تولید تنها ۱۰۰ کلمه، معادل سه بطری آب مصرف می‌کند.

بیانات دوگانه ماسک، منعکس‌کننده یک بحث وسیع‌تر میان رهبران این حوزه است:

خوش‌بین‌ها: افرادی از جمله «سم آلتمن»، مدیرعامل OpenAI، بر این باورند که ظهور ابرهوش مصنوعی می‌تواند به یک تحول ۱۰ برابری در اکتشافات علمی منجر شود و ظهور آن با تأثیرات اجتماعی شگفت‌انگیزی همراه خواهد بود.

بدبین‌ها: چهره‌هایی چون «دمیس هاسابیس» از گوگل دیپ‌مایند معتقدند که جامعه برای مواجهه با پیامدهای هوش جامع مصنوعی (AGI) آماده نیست و این نگرانی به‌حدی است که شب‌ها خواب را از چشمانش می‌گیرد. این نگرانی در نظرات پژوهشگرانی مانند «رومن یامپولسکی» به اوج خود می‌رسد که احتمال نابودی بشریت به دست هوش مصنوعی را ۹۹.۹۹۹۹۹۹ درصد می‌داند.

ایلان ماسک در میان این دو دیدگاه، راه‌حل را در کنترل و نظارت بر هوش مصنوعی جستجو می‌کند. او هوش مصنوعی را به یک «کودک فوق‌العاده باهوش» تشبیه می‌کند که هرچند نهایتاً می‌تواند از شما باهوش‌تر شود، اما می‌توان ارزش‌های «درست، شرافتمندانه و راستگو» را در آن نهادینه کرد. او تأکید می‌کند که اصل اساسی این است که هوش مصنوعی به‌گونه‌ای طراحی شود که تا حد ممکن «حقیقت‌جو» باشد.

آخرین اخبار

هشدار نارنجی هواشناسی در ۴ استان از فردا

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایرنا:...

سردار محبی: به کوچکترین اشتباه دشمن پاسخ چند برابری خواهیم داد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ سردار «حسین محبی»...

نظرات کاربران فلای تودی درباره پرواز با آوا ایر

برای انتخاب یک پرواز، قیمت و ساعت حرکت...

خطرناک‌ترین میراث ترامپ؛ پایان غرب و جهان ۳ بخشی

به گزارش خبرآنلاین، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در دو...

نتانیاهو از «غافلگیری بسیار بزرگ» برای تشکیلات خودگردان فلسطین خبر داد

به گزارش خبرآنلاین به نقل از روزنامه الدستور، بنیامین...

معرفی ظرفیت‌های فرهنگی و تاریخی کشور نباید صرفاً در حد شعار باقی بماند

رئیس بنیاد مستضعفان با اشاره به «نذر وقت»، گفت:...

نگاهداری:‌ چرا قیمت مسکن نجومی شد؟

رئیس مرکز پژوهش های مجلس، با تاکید بر اینکه...

ترمیم دی‌ان‌ای در بدن؛ امید تازه برای درمان یک بیماری ژنتیکی نادر

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایندپندنت، محققان...

علیرضا بیرانوند سرباز فجرسپاسی شد

علیرضا بیرانوند از اول آبان‌ماه به طور رسمی راهی...

منبع عراقی: الزیدی با الشرع تماس‌های محرمانه داشته است

به گزارش خبرآنلاین، خبرگزاری المعلومه به نقل از یک...

در روش تازه خرید بنزین پیش از سوخت‌گیری یک مرحله «احراز هویت» اضافه شده است

به گزارش خبرآنلاین،روند سوخت‌گیری با کارت اضطراری در شماری...

کاتس: ایران و اخوان المسلمین در پی حمله به اسرائیل هستند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی مدعی...

رئیس شورای اروپا: کانال دیپلماتیک غیررسمی با روسیه همچنان باز است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، کاستا در مصاحبه با نشریه...

پیام بورس به بازارها

دنیای اقتصاد: معاملات بورس تهران در هفته گذشته...

تبلیغات متنی