بازسازی ضلع غربی ورزشگاه آزادی چقدر هزینه داشت؟
مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی گفت: قرارداد ما با خاتم الانبیا برای بازسازی ورزشگاه آزادی ۱۹۰۰ میلیارد تومان بوده است که از این مبلغ چیزی حدود ۷۰۰ میلیارد تومان برای بازسازی ضلع غربی ورزشگاه آزادی هزینه شده است.
حسین طلا در گفت و گو با ایسنا، درباره احتمال برگزار نشدن بازی استقلال و سپاهان در روز پنجشنبه به دلیل عدم نصب دوربین های امنیتی در ورزشگاه آزادی اظهار کرد: هر زمان سازمان لیگ برنامه خود را به مجموعه کمیته امنیتی استانداری اعلام کند مطابق با آن جلساتی برگزار و مطالبی ارائه می شود و براساس شرایط موجود هم تکلیف ما مشخص میشود و هم متناسب با آن تعداد تماشاگران حاضر در استادیوم مشخص می شود. بنابراین هنوز جلسهای برگزار نشده و ما طی تماسی که با دوستان خود در کمیته امنیتی داشتیم هنوز موضوعی مبنی بر این که دیدار دو تیم استقلال و سپاهان برگزار نشود، چیزی تا الان به ما اعلام نشده است.
طلا افزود: چون برخی از مطالبی که عنوان میشود موضوع فنی است باید تناسبی بین الزامات AFC و مطالبات درستی که کمیته های امنیتی دارند برقرار کنیم که این امر در حوزه کار کارشناسان است. قطعا مجموعه آزادی و شرکت توسعه براساس پروتکل های خود اگر کاری قابل انجام باشد سعی می کنیم انجام دهیم.
مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی در پاسخ به این پرسش که اگر موضوع دوربینها تا روز پنجشنبه مرتفع نشود، امکان دارد بازی دو تیم استقلال و سپاهان در آزادی برگزار نشود، گفت: دوستان در کمیته امنیتی یا شورای تامین جلساتی را تشکیل میدهند. معمولا برای هر کاری راهی مشخص میشود مگر در هر کجا که مسابقهای برگزار می شود تمام آیتمها را دارند؟ بازسازی آزادی طبق قراردادی که منعقد شد قرار بود یک سال و نیم طول بکشد چون مطالبه عمومی بود و برای آقای دنیامالی نیز مطالبه عمومی ارزشمند بود الزام کردند که ما کار بازسازی را تا انتهای آذرماه آماده کنیم. طبیعتا کاری که طی ۴ تا ۵ ماه انجام میشود با کاری که قرار است در یک سال و اندی صورت بگیرد تفادت زیادی دارد. همان طور که خود را ملزم کردیم کار را در زمان تعیین شده انجام دهیم باید همه به هم کمک کنیم. امکان دارد نواقصی نیز وجود داشته باشد که امیدوارم با کمک دوستان بتوانیم نواقص را برطرف کنیم.
طلا تاکید کرد: البته تا امروز موضوعی مبنی بر این که بازی این دو تیم برگزار نشود از سوی دستگاههای ذیربط به ما اعلام نشده و مشکلی در این خصوص وجود ندارد.
وی همچنین درباره حضور تماشاگران زن در دیدار دو تیم استقلال و سپاهان گفت: این موضوع بحث امنیتی است که باید به ما اعلام کنند.
مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی همچنین درباره میزان هزینه بازسازی ضلع غربی ورزشگاه آزادی، افزود: تقریبا ۹۰ درصد الزامات AFC در این بخش انجام شده، چون قلب ورزشگاه مربوط به این بخش است. اگر بازسازی پشت دروازه یا ضلع شرقی را انجام میدادیم عملا نمیتوانستیم آن آیتم هایی که AFC گفته بود را برطرف کنیم. قلب استادیوم در ضلع غربی است چه در موضوع تجهیزات مکانیک و برق استادیوم و چه در بحث جایگاه ها، تمام الزامات در این بخش دیده شده است.
وی ادامه داد: برای بازسازی تا الان چیزی حدود ۷۰۰ میلیارد پرداخت کرده ایم. البته کل قرارداد ما با خاتم الانبیا ۱۹۰۰ میلیارد تومان است که این اعتبار برای یک سال و نیم پیشبینی شده که اگر به هر دلیلی طی این مدت به طور مداوم بازی برگزار شود و کار بازسازی طول بکشد قطعا این عدد متفاوت خواهد شد.
طلا خاطرنشان کرد: قرارداد ما با خاتم الانبیا ۱۷ تیر بسته شده و ۱۸ تیرماه استادیوم را تحویل گرفتیم و یک ماه و نیم طول کشید تا قراردادهایشان را انجام دهند و تقریبا کار بازسازی را از شهریورماه آغاز کردیم. ۹۰ درصد کار تقریبا طی این ۴ ماه انجام شده است.
مدیر عامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی در پاسخ به این پرسش که بعد از بازسازی ضلع غربی، آیا روند بازسازی ادامه خواهد داشت یا خیر؟ افزود: قرارداد برای کل استادیوم است و بعد از اتمام ضلع غربی، بازسازی مابقی بخشهای ورزشگاه را ادامه خواهیم داد. تقاضای ما این است که بازیهای مهم و ملی در آزادی برگزار شود چون هر بار با برگزاری مسابقات مجبوریم یکی دو روز قبل از برگزاری مسابقات و دو روز بعد از برگزاری بازسازی را متوقف کنیم و این ۴ روز تاخیر روند کار بازسازی را به تعویق می اندازد که این قطعا در روند کار، هزینه ها و کار پیمانکار بیتاثیر نخواهد بود. بنابراین اگر بخواهیم زودتر کار بازسازی استادیوم به اتمام برسد باید همکاری همه جانبه وجود داشته باشد.
طلا در پایان با اشاره به این که ۲۲ هزار صندلی در ضلع غربی نصب شده است، گفت: پشت دروازهها و ضلع شرقی نیز در مرحله بعد کار بازسازی قرار دارند.
انتهای پیام