جمعه 8 خرداد 1405

​​​​​​​بانک مرکزی اروپا: جنگ علیه ایران آسیب دوگانه بر مصرف‌کنندگان اروپایی وارد ‌می‌کند

بر اساس گزارش محققان بانک مرکزی اروپا، آغاز جنگ اوکراین در ۲۴ فوریه سال ۲۰۲۲ (پنجم اسفند ۱۴۰۰) باعث افزایش شدید قیمت انرژی و تورم در اروپا شد و اروپایی‌ها تازه داشتند از آن بحران خارج می‌شدند که تجاوز نظامی مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران در ۲۸ فوریه سال جاری میلادی (نهم اسفند ۱۴۰۴) شروع شد و دوباره اختلال بی‌سابقه‌ای در عرضه انرژی ایجاد کرد.

ایرنا نوشت: پژوهشگران بانک مرکزی اروپا (ECB) بررسی کرده‌اند که آیا مصرف‌کنندگان منطقه یورو نسبت به پیامدهای اقتصادی چنین تحولات ژئوپلیتیکی حساس‌تر شده‌اند یا خیر و می‌گویند که شواهد نشان می‌دهد چنین اتفاقی رخ داده است.

پژوهشگران بانک مرکزی اروپا اعلام کردند که مردم اروپا در حال تجربه یک آسیب دوگانه هستند و این دو آسیب که در مرحله اول ناشی از آغاز جنگ در اوکراین و در مرحله بعدی ناشی از شروع جنگ علیه ایران به وجود آمده است، می‌توانند یکدیگر را تقویت کرده و انتظارات و رفتار مردم اروپا را در ماه‌های آینده شکل دهند.

این پژوهشگران هشدار می‌دهند که چنین خاطرات تلخی از گرانی و تنش‌های اقتصادی می‌تواند حساسیت مردم را به هر شوک جدیدی بیشتر کند و باعث شود شهروندان انتظار یک «رکود تورمی» را داشته باشند که در نهایت بر روی خرج و مخارجشان تأثیر می‌گذارد.

تجاوز ائتلاف آمریکایی صهیونیستی علیه ملت ایران، نه‌تنها معادلات نظامی و سیاسی منطقه را دگرگون کرد، بلکه اثرات عمیق و گسترده‌ای بر اقتصاد کشورهای مختلف و حتی قدرت‌های بزرگ اقتصادی در اروپا که متحدان ترامپ به شمار می رفتند، گذاشته است.

با گذشت بیش از دو ماه از تجاوز نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران، اکنون آثار و تبعات این تجاوز بیش از پیش زندگی مردم در سراسر جهان را تحت تاثیر خود قرار داده است؛ تحولاتی که تشدید رکود و تورم مهمترین شاخصه آن است؛ آنچه این جنگ را از مناقشات پیشین متمایز می‌کند، بسته شدن تنگه هرمز به عنوان شاهرگ حیاتی انرژی جهان است که زنجیره‌های تأمین جهانی را آشفته و رشد اقتصادی بسیاری از کشورها بویژه در اروپا را نصف کرده است.

در چنین شرایطی مهم‌ترین پرسش این است که این جنگ تحمیلی، چه هزینه‌های اقتصادی را بر کشورهای جهان تحمیل کرده و خروج از این بحران چه زمانی ممکن خواهد بود؟

در حالی که در ابتدای جنگ تصور می‌شد، آثار و تبعات آن محدود به ایران و یا خاورمیانه باشد اما اظهارات اخیر مسئولان اروپایی پرده از واقعیت‌ها برداشته است؛ جدیدترین اظهارات مقامات آلمانی نشان می‌دهد که این کشور اروپایی بیشترین ضربه را از این مناقشه خورده است. «لارس کلینگبیل»، وزیر دارایی آلمان به تازگی فاش کرد که جنگ دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا با ایران، رشد اقتصادی آلمان را نصف کرده و هزینه‌های سوخت و انرژی را به رغم عدم دخالت برلین در این جنگ، به شدت افزایش داده است.

223223

آخرین اخبار

جهش قیمت نفت قریب‌الوقوع است

به گزارش خبرآنلاین، «نشانه‌های فنی و بنیادین از جهش قریب‌الوقوع...

هشدار ورود موج گرمای شدید به ایران

آفتاب‌‌نیوز : محمد اصغری، کارشناس هواشناسی با...

قالیباف در سه بخش وضعیت مذاکرات را مشخص کرد/ توئیت روشنگر رئیس مجلس برای آمریکایی‌ها

به نقل از خبرگزاری خبرآنلاین، محمدباقر قالیباف که همزمان...

ماجرای ۱۵ شلیک در منطقه ۲۲ تهران چه بود؟

آفتاب‌‌نیوز : سردار محمد قنبری رئیس پلیس...

وجود ۱۸ میلیون فرد هرگز ازدواج نکرده در ایران

آفتاب‌‌نیوز : علیرضا رحیمی در خصوص مسئله...

خبر مهم وزیر راه برای مستاجران / سقف وام اجاره ۳۰ درصد افزایش یافت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، فرزانه صادق وزیر...

هواشناسی ۱۴۰۵/۰۳/۰۸/ افزایش باد و گردوخاک در برخی نقاط کشور

آفتاب‌‌نیوز : صادق ضیاییان در گفت‌وگو با...

بسنت: دولت ترامپ سخت‌ترین تحریم‌ها را بر علیه صنعت نفت روسیه اجرا نمود

به نقل از خبرگزاری خبرآنلاین، اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری...

ادعای سنتکام: هیچ هواگرد آمریکایی در نزدیکی بوشهر ساقط نشده

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : فارس...

سفیر ایران در مکزیک: تیخوانا یک شهر امن به حساب می‌آید

بر اساس گزارشی از خبرآنلاین، ابوالفضل پسندیده، سفیر جمهوری...

تحریم‌های جدید آمریکا علیه ۲۵ فرد، شرکت و کشتی

به گزارش خبرآنلاین، وزارت خزانه‌داری آمریکا روز پنجشنبه به...

مهار آتش سوزی در بندر کاسپین

آفتاب‌‌نیوز : محمدعلی ویشکایی با اشاره به...

مامور انتظامی در ایرانشهر ترور شد

مرکز اطلاع‌رسانی پلیس سیستان‌ و بلوچستان گفت: ساعتی...

بازگشت دانشجویان تحصیلات تکمیلی به دانشگاه‌ها از شنبه آینده

آفتاب‌‌نیوز : حسین سیمایی‌صراف امروز (پتج‌شنبه ۷...

3 سناریو دویچه بانک از تاثیر جنگ با ایران بر فدرال رزرو آمریکا

به گزارش خبرآنلاین دویچه بانک با اعلام اینکه تنش‌ها...

تورم آمریکا اوج گرفت/ فشار انرژی اقتصاد را به بالاترین سطح سه سال اخیر رساند

به گزارش خبرآنلاین، رویترز نوشت: تازه‌ترین داده‌های اقتصادی آمریکا نشان می‌دهد تورم...

قهرمان ایران موفق به ثبت رکوردی جدید شد

برنامه‌ای که از سال ۱۳۹۹ با کوشش شبکه ورزش...

کدام واقعیت پشت آتش‌زدن ماکت ظریف نهفته است؟

به نقل از خبرگزاری خبرآنلاین، علی نصیبی، فرماندار گرگان،...

تبلیغات متنی