چهارشنبه 13 آبان 1405

انجام دوره بین‌المللی سنجش و مدیریت شیوع بیماری‌های عفونی در کشور پاکستان

طبق اعلام روابط عمومی انستیتو پاستور، به دنبال امضای تفاهم‌نامه همکاری میان انستیتو پاستور ایران و کمیته دائمی همکاری‌های علمی و فناوری سازمان همکاری اسلامی (COMSTECH)، نخستین دوره آموزشی مشترک با عنوان «ارزیابی و مدیریت طغیان بیماری‌های واگیر» از تاریخ ۲۶ آذرماه تا ۷ دیماه در کشور پاکستان اجرا شد.

در این راستا، دو دوره آموزشی ۳ روزه به طور جداگانه در شهرهای کراچی و اسلام آباد برگزار گردید. تدریس مباحث این دوره‌ها به عهده چهار نفر از متخصصان انستیتو پاستور ایران، یک مدرس از مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ایران و دو متخصص از دانشگاه کراچی پاکستان بود.

هدف از این دوره، ارتقاء توانمندی شرکت‌کنندگان در رشته‌های مرتبط و آموزش مهارت‌های ضروری برای ارزیابی و کنترل طغیان‌های بیماری‌های عفونی بود که با استقبال بیش از ۱۵۰ شرکت‌کننده از ۱۳ کشور مختلف، از جمله ایران، پاکستان، افغانستان، روسیه، یمن، نیجریه، اوگاندا، اندونزی، مالزی، قزاقستان، آذربایجان، اردن و بنگلادش، به صورت حضوری و آنلاین همراه شد.

گروه هدف این کارگاه شامل پزشکان عمومی، دانشجویان در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا، و محققین و اعضای جوان هیأت علمی در علوم پزشکی بود.

موضوعاتی که در طول این دوره به بحث گذاشته شد، شامل برنامه‌ریزی و آماده‌سازی قبل از طغیان بیماری‌ها، روش‌های رصد، شناسایی و تثبیت وقوع طغیان‌ها، رویکردهای ارزیابی محیطی، آزمایشگاهی و اپیدمیولوژیک، مدیریت اطلاعات، ایمنی و امنیت زیستی، و اقدامات کنترلی در زمان طغیان، همچنین مفاهیم ارزیابی، مدیریت خطر و مستندسازی فرآیندها بود.

بر اساس گزارش روابط عمومی انستیتو پاستور ایران، در مراسم افتتاحیه دومین دوره در اسلام آباد، سفیر جمهوری اسلامی ایران، آقای دکتر رضا امیری مقدم، با حضور در مراسم و قدردانی از انستیتو پاستور ایران و کامستک بابت برگزاری دوره‌های توانمندسازی، حمایت جدی خود را از تداوم چنین اقداماتی ابراز کرده و بر استمرار همکاری‌ها بین دو کشور در حوزه علم و فناوری تأکید کردند.

در این مراسم، دکتر محمد اقبال چودهری – دبیر کل کمیته دائمی همکاری‌های علمی و فناوری سازمان همکاری اسلامی (کامستک)، به تشریح اهمیت برگزاری این دوره و برنامه‌های آینده کامستک برای تقویت همکاری‌های مشترک با ایران پرداخته است.

همچنین در حاشیه برگزاری این دو دوره آموزشی، کارگروه اعزامی از ایران از تجهیزات و امکانات دانشگاه کراچی و مرکز مدیریت بیماری‌ها و موسسه ملی بهداشت پاکستان (مستقر در اسلام آباد) بازدید به عمل آورد که در آن پژوهشگران دو کشور به تبادل تجربیات و مباحث پژوهشی مشترک، به ویژه در راستای بیماری‌های ویروسی، پرداختند.

این دوره آموزشی با همکاری انستیتو پاستور ایران، دبیرخانه کامستک و دانشگاه کراچی (مرکز تحقیقات دارویی و پزشکی مولکولی دکتر پنجوانی (PCMD) و مرکز بین‌المللی مطالعات بیولوژیک و شیمیایی (ICCBS)) در کشور پاکستان برگزار شد.

در این راستا، دکتر کیهان آزادمنش، دکتر سنا عیب‌پوش، دکتر آرش آرش‌کیا و دکتر فهیمه باقری امیری از انستیتو پاستور ایران، دکتر بابک عشرتی از دانشگاه علوم‌پزشکی ایران و مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ایران و همچنین دکتر عطیه تول وهاب و دکتر صبا فاروق از دانشگاه کراچی پاکستان به ایراد سخنرانی پرداختند.

برگزاری این دوره آموزشی با بازتاب گسترده‌ای در مطبوعات معتبر پاکستان، کشورهای اسلامی و ایران مواجه شد.

آخرین اخبار

زوجی که خیال پرسپولیسی ها را راحت کرد

پرسپولیس در قائمشهر به سه امتیاز مهم رسید و...

پایان سبز بورس

دنیای اقتصاد: معاملات بورس تهران در آخرین روز...

سردار قاآنی: فرماندهان جبهه مقاومت پیام ولی امر مسلمین را در عالی‌ترین سطح دریافت کردند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سردار اسماعیل قاآنی فرمانده نیروی...

باند جعل چک و کارت ملی به دام افتاد / اعتراف پسر به قتل پدر ۷۲ ساله‌اش

مرکز اطلاع رسانی پلیس تهران از دستگیری سارق محتویات...

تشخیص زودهنگام خرابی تجهیزات یا قطعی برق با هوش مصنوعی

معاون تحقیق و توسعه زیرساخت‌های ارتباطی شرکت ارتباطات زیرساخت...

حق کمیسیون مشاور املاک؛ پرسش‌های رایج و راهنمای شفافیت

تعیین حق کمیسیون مشاور املاک برای بسیاری از خریداران...

نیازمندی‌های آنلاین؛ از ستون آگهی روزنامه تا اپلیکیشن

پنجشنبه صبح‌ها، بوی جوهر تازه و یک خودکار قرمز؛...

پتنت تازه مایکروسافت؛ هوش مصنوعی که در پخش زنده حرف در دهان افراد می‌گذارد

شرکت مایکروسافت به‌تازگی پتنتی برای سامانه‌ای مبتنی بر هوش...

یاسر آسانی مهارشدنی نیست/ یک لحظه غفلت تا ابد پشیمانی رقبا!

یاسر آسانی دارد به یکی از کابوس‌های جدی مدافعان...

مهریه ۱۴ سکه‌ای؛ حقوق زنانی که یک عمر «خانه‌داری» کرده‌اند چه می‌شود؟

درحالیکه زنان، سال‌های زندگی خود را صرف خانه‌داری، تربیت...

آلفارومئو کوئوروسو معرفی شد؛ کوپه‌ای آینده‌نگر با قدرت بیش از ۵۰۰ اسب‌بخار

آلفارومئو (Alfa Romeo) در نمایشگاه خودرو پاریس ۲۰۲۶ از...

ورود نخستین پرنده‌های مهاجر به شمال کشور

با سرد شدن هوا در سرزمین‌های شمالی، طبیعت آرام‌آرام...

سد لجستیک تجارت از خزر

دریای خزر در معادلات تجاری فراتر از مسیری...

قیمت طلا امروز ۱۲ آبان ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ هر مثقال طلا ۱۱۰ میلیون تومان شد + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، براساس گزارش اتحادیه طلا و...

قیمت سکه امروز ۱۲ آبان ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ سکه به قیمت ۲۵۹ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان به فروش رفت +...

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت انواع قطعات سکه در بازار تهران...

بولتون: ترامپ نمی‌داند چه می‌خواهد

به گزارش خبرآنلاین، جان بولتون، مشاور امنیت ملی پیشین...

شوک دارنده توپ طلا به تیم ملی ازبکستان/ اولین قربانی تعلیق جام ملت‌ها؟

جام ملت‌های آسیا به دلیل شرایط عربستان به صورت...

تبلیغات متنی