سه‌شنبه 16 تیر 1405

دریاچه عظیم آب گرم جهان در عمق 100 متری زیر زمین شناسایی شد(+عکس)

“`html

محققان به تازگی موفق به شناسایی بزرگ ترین دریاچه آب گرم زیرزمینی دنیا در غاری واقع در جنوب آلبانی شده اند، که یافته های یک مأموریت جدید این واقعیت را تأیید می کند. چهار سال پیش، پژوهشگران جمهوری چک برای نخستین بار این دریاچه را کشف کردند، اما در آن زمان تجهیزات لازم برای اندازه گیری دقیق آن را در اختیار نداشتند.

به گزارش فرادید، اکنون همان گروه اعلام کرده اند که به زودی در سال ۲۰۲۴ با استفاده از اسکنرهای سه بعدی پیشرفته بار دیگر به این دریاچه بازمی گردند و تأیید کرده اند که این آب پنهانی بزرگ ترین نمونه در علم به شمار می آید.

دانشمندان این دریاچه را «نورون» نامگذاری کرده اند، که این نام برگرفته از بنیاد نورون است که حامی مالی این مأموریت به حساب می آید. طول این دریاچه به ۱۳۸ متر و عرض آن به ۴۲ متر می رسد.

مارک آودی، کاوشگر غار و رهبر هر دو مأموریت، اظهار داشته است: «برای اینکه جامعه علمی چک قادر به ارائه این کشف قابل توجه باشد، ضروری بود تحقیقاتی عمیق و اندازه گیری های دقیقی انجام شود.»

آودی و تیمش این اتاقک مخفی را در هنگام اکتشاف در ناحیه مرزی بین آلبانی و یونان پیدا کردند، جایی که بیش از یک قرن تحت تنش های سیاسی قرار داشته و به همین دلیل برخی تحقیقات در آن ممنوع شده است.

این دریاچه آب گرم از طریق فرآیندهای زمین گرمایی درون پوسته زمین گرم می شود

این تیم در حال بررسی اطراف شهر لِسکُویک در آلبانی بودند که متوجه بخار زیادی از یک رشته کوه شدند و پس از تحلیل دقیق، دریافتند بخار از یک چاله عمیق تر از ۱۰۰ متر در حال برخاستن است. پژوهشگران به داخل چاله رفته و یک سیستم غاری وسیع کشف کردند که تعدادی از چشمه های آب گرم را در خود جای داده بود و یکی از آنها شامل یک دریاچه بزرگ بود.

ریچارد بودا، عکاس و عضو این تیم، بیان کرد: «در هنگام اکتشاف اولیه، یک نقشه ابتدایی با ابزارهای خود رسم کردیم و بلافاصله متوجه شدیم که با یک پدیده خارق العاده مواجه هستیم.»

محققان امیدوارند دوباره به دریاچه نورون بازگردند تا مطالعات بیشتری را انجام دهند

در سال گذشته، پژوهشگران با حمایت مالی بنیاد نورون به این منطقه بازگشتند و با استفاده از اسکنر لیدار (ابزاری برای سنجش از راه دور که فاصله ها را با لیزر اندازه گیری کرده و مدل های سه بعدی ایجاد می کند) دریاچه را به طور دقیق نقشه برداری کردند. نتایج نشان می دهد که این دریاچه ۸.۳۳۵ متر مکعب آب دارد که تقریباً برابر با ۳.۵ استخر المپیکی است.

آودی اشاره کرد که آنها امیدوارند دوباره به دریاچه نورون برگردند تا مطالعه بیشتری روی آن انجام دهند: «این موضوع می تواند تأثیر عمیقی بر درک ما از اکوسیستم های زیرزمینی و فرآیندهای زمین شناسی بگذارد. ما می خواهیم دیگر بخش های غار را بررسی کرده و اطلاعات بیشتری در مورد زمین شناسی و زیست شناسی این ناحیه کسب کنیم.»

پیش تر، محققان در مجارستان یک دریاچه حرارتی زیرزمینی مشابه با اندازه کوچکتر پیدا کرده بودند. به گفته ی کاوشگر غار، سندور کالینویتس، آن دریاچه و فضای اطراف آن تحت حمام های ترکی در پایتخت بوخارست یافت شده و در زمان کشف، بزرگترین غار حرارتی فعال پر از آب در جهان به شمار می رفت.

<img alt="آینده هوش مصنوعی در اجلاس پاریس (فیلم)” title=”آینده هوش مصنوعی در اجلاس پاریس (فیلم)” class=”imgresponsive” src=”https://cdn.asriran.com/files/fa/news/1403/11/24/2083031_657.jpg” width=”366″ height=”206″/>

“`

آخرین اخبار

کشفی جدید، راه را برای رایانه‌های کوانتومی در حد و اندازهٔ یک سکه هموار کرده است

به‌مدت دهه‌ها، مگنون‌ها پتانسیل عظیمی برای فناوری‌های کوانتومی از...

کلوب| مدیران پرسپولیس از تارتار، یحیی می‌سازند یا هاشمیان؟

 مهدی تارتار سالها در تیم‌های مختلف مربیگری کرده و...

تعطیلی دیالی به دلیل مراسم تشییع رهبر شهید ایران در عراق

بر اساس گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و به نقل از...

رهبر شهید انقلاب چند فرزند داشتند؟

خبرآنلاین - زندگی مشترک آیت‌الله شهید سیدعلی خامنه‌ای و...

خبر مهم برای سرپرستان خانوار / اعتبار کالابرگ تیرماه تا چه زمانی قابل استفاده است؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، یعقوب اندایش معاون رفاه و...

فیدان: روابط اردوغان و ترامپ می‌تواند به کاهش تنش‌ها در ناتو کمک کند

به گزارش خبرآنلاین، این روزنامه روز دوشنبه گزارش داد...

فولاد به پرسپولیس پاسخ منفی داد؛ این دو بازیکن قابل فروش نیستند

باشگاه فولاد خوزستان در شرایطی که فعالیت‌های نقل‌وانتقالاتی خود...

پیش‌بینی جدید از بازار مسکن / قیمت مسکن در ماه‌های آینده به کدام سمت می‌رود؟

به گزارش خبرآنلاین، کیانوش گودرزی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک، با اشاره...

چین آزمایش یک موشک استراتژیک را در آب‌های اقیانوس آرام انجام داد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، وانگ شومینگ، سخنگوی نیروی دریایی...

بزرگ‌ترین کارخانه عمر دوم باتری خودروهای برقی افتتاح شد؛ انقلابی در ذخیره‌سازی انرژی

با افزایش تعداد خودروهای برقی، میلیون‌ها باتری در سال‌های...

پایان پاکسازی فضای بیرونی مصلی در شب گذشته

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهر تهران از پایان عملیات...

حمله اسرائیل به جنوب غزه؛ ۲ نفر به شهادت رسیدند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : فارس:...

میراث فکری رهبر شهید برای اقتدار علمی کشور/ مرور مهمترین کلیدواژه‌ها

خبرگزاری مهر – گروه دانشگاه و فناوری؛ رهبر شهید...

آغاز مراسم تشییع پیکر رهبر شهید

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مراسم تشییع پیکر مطهر مجاهد...

میراث فکری رهبر شهید درباره «خانواده و نقش زن و مرد»

برابری حقوق زن و مرد و عدالت جنسیتی همواره...

اظهارات زلنسکی درباره یک حمله جدید و وسیع روسیه به اوکراین

به نقل از خبرآنلاین، زلنسکی در پیام ویدئویی خود...

تبلیغات متنی