سه‌شنبه 16 تیر 1405

تعداد زیادی از مددجویان به دلیل سیاست های نامناسب قادر به کسب استقلال نیستند و ضرورت تهیه یک سند جامع راهبردی برای توانمندسازی احساس می شود

رئیس سازمان بهزیستی کشور بر ضرورت تهیه سند جامع برای استراتژی توانمندسازی تأکید نمود.

سیدجواد حسینی در نشست ملی مددکاری اجتماعی ایران، توضیح داد: تحولات و تغییرات در دنیای کنونی با سرعتی شگفت انگیز در حال وقوع است، به گونه ای که ما از دنیای فیزیکی به سمت دنیای دیجیتالی و سپس به دنیای ذهنی و در نهایت به دنیای متاورس در حال حرکت هستیم. هر چه بیشتر به سمت این امواج جدید پیش می رویم، شتاب تغییرات سریع تر می شود، به طوری که می توان گفت که جامعه کنونی را می توان جامعه ای طوفانی تلقی کرد.

او همچنین بیان کرد: این جامعه طوفانی به سرعت دگرگونی ها دچار است. ویژگی دوم این اجتماع طوفانی، گستردگی تغییرات در تمامی جوانب زندگی است و سومین خصوصیت آن این است که تحولات از سطح نازک زندگی به عمق لایه های زیست بشر نفوذ کرده است. چهارمین عامل این است که بسیاری از این تغییرات هنوز ناشناخته باقی مانده اند. پنجمین ویژگی این جامعه، غافلگیرکنندگی آن است و به همین علت ایران نیز نتوانسته از این تحولات در امان بماند و جامعه شناسان ایرانی این اجتماع را با این صفات، هر چند با نام های مختلف، شناخته اند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: از سویی دیگر، به دلایل متعدد با ناهنجاری ها و آسیب های اجتماعی مواجه هستیم؛ ضریب جینی و نابرابری ها به ۰.۴۰ و حداقل فقر به ۲۰ درصد، بیکاری بالای ۱۵ درصد و ۳۵ درصد اجاره نشینی که میان ۵۵ تا ۷۰ درصد از هزینه خانوار را صرف اجاره می کند، از جمله چالش ها هستند. در چنین شرایطی، سیاست های ما در خصوص کنترل و کاهش این مسائل پس از انقلاب چه بوده است؟ در دهه اول، نگرش ما به این مسائل نگاهی آخرت گرایانه و اخلاق مدارانه بوده که ابزار آن پند و نصیحت بوده است.

او یادآوری کرد: در دهه دوم انقلاب، سیاست ما تغییر کرده و رویکردی امنیتی برای کنترل و کاهش آسیب ها اتخاذ کردیم. در دهه سوم، یک سیاست جدید جایگزین شد که به عنوان سیاست علمیاجتماعی شناخته می شود. بدین ترتیب، نگرش ما از سال ۷۵ به بعد به سمت اجتماعیفرهنگی تغییر یافت.

حسینی خاطرنشان کرد که باید مسائل اجتماعی به طور اجتماعی نگریسته شود و افزود: این نگاه از دهه سوم آغاز گردید.

رئیس سازمان بهزیستی کشور در بخش دیگری از اظهاراتش تأکید کرد: امروز از کارشناسان خود خواسته ام که سند جامع راهبردی توانمندسازی را تهیه کنند. سازمان بهزیستی دارای ۱۷۰ ماموریت است و همه این ماموریت ها باید به منظور اثربخشی توانمندسازانه دوباره مورد ارزیابی قرار گیرند. اگر این ماموریت ها به توانمندسازی منجر شود، باید استمرار یابد و در غیر این صورت باید متوقف شود. همچنین اگر اقدامی لازم است که به توانمندسازی منتهی شود، باید انجام شود.

او با اشاره به یک میلیون و ۶۰۰ هزار کمک گیرنده از سازمان، اظهار داشت: بسیاری از این افراد قادر به داشتن زندگی مستقل و باکیفیت نیستند، زیرا نگاه ما به توانمندسازی، ایجاد فرصت، تمرکز بر محله و محوریت خانواده و اجتماع نبوده و به شکل مطلوب پیاده سازی نشده است. این رویکردها باید در سازمان نهادینه شود تا توانمندی به واقعیت بپیوندد.

آخرین اخبار

۳ تفنگدار مدرن در فاصله ۳ گل تا رکورد ۳ افسانه که از سومی، ۵۶ سال می‌گذرد!

 بدترین چیز برای کسانی که شغلشان ثبت آمارها در...

ادعای مقام آمریکایی: حمله ایران به دو کشتی در تنگه هرمز

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : اکسیوس...

کشفی جدید، راه را برای رایانه‌های کوانتومی در حد و اندازهٔ یک سکه هموار کرده است

به‌مدت دهه‌ها، مگنون‌ها پتانسیل عظیمی برای فناوری‌های کوانتومی از...

کلوب| مدیران پرسپولیس از تارتار، یحیی می‌سازند یا هاشمیان؟

 مهدی تارتار سالها در تیم‌های مختلف مربیگری کرده و...

ویدیو/ واکنش رسانه‌های جهان به تشییع رهبر شهید

برگزاری باشکوه و میلیونی آیین تشییع رهبر شهید انقلاب...

تعطیلی دیالی به دلیل مراسم تشییع رهبر شهید ایران در عراق

بر اساس گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و به نقل از...

رهبر شهید انقلاب چند فرزند داشتند؟

خبرآنلاین - زندگی مشترک آیت‌الله شهید سیدعلی خامنه‌ای و...

خبر مهم برای سرپرستان خانوار / اعتبار کالابرگ تیرماه تا چه زمانی قابل استفاده است؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، یعقوب اندایش معاون رفاه و...

فیدان: روابط اردوغان و ترامپ می‌تواند به کاهش تنش‌ها در ناتو کمک کند

به گزارش خبرآنلاین، این روزنامه روز دوشنبه گزارش داد...

فولاد به پرسپولیس پاسخ منفی داد؛ این دو بازیکن قابل فروش نیستند

باشگاه فولاد خوزستان در شرایطی که فعالیت‌های نقل‌وانتقالاتی خود...

پیش‌بینی جدید از بازار مسکن / قیمت مسکن در ماه‌های آینده به کدام سمت می‌رود؟

به گزارش خبرآنلاین، کیانوش گودرزی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک، با اشاره...

چین آزمایش یک موشک استراتژیک را در آب‌های اقیانوس آرام انجام داد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، وانگ شومینگ، سخنگوی نیروی دریایی...

بزرگ‌ترین کارخانه عمر دوم باتری خودروهای برقی افتتاح شد؛ انقلابی در ذخیره‌سازی انرژی

با افزایش تعداد خودروهای برقی، میلیون‌ها باتری در سال‌های...

پایان پاکسازی فضای بیرونی مصلی در شب گذشته

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهر تهران از پایان عملیات...

حمله اسرائیل به جنوب غزه؛ ۲ نفر به شهادت رسیدند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : فارس:...

میراث فکری رهبر شهید برای اقتدار علمی کشور/ مرور مهمترین کلیدواژه‌ها

خبرگزاری مهر – گروه دانشگاه و فناوری؛ رهبر شهید...

تبلیغات متنی