قریب الوقوع به تهران سفر خواهم کرد

به نقل از گزارش جام جم آنلاین، رافائل گروسی، رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی، در مصاحبه ای با بلومبرگ به این نکته اشاره کرده است که امروزه تنها نام توافق هسته ای برجام باقی مانده و عناصری از آن دیگر وجود ندارد.
گروسی ضمن این گفتگوی زنده بیان کرد که شاید در آینده ای نزدیک به منظور گفتگو با مقامات ایران به تهران بازگردد.
وی افزود: اکنون در مرحله ای سرنوشت ساز قرار داریم. اطلاعاتی به دست آمده است که نشان می دهد (دونالد) ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا، نامه ای به رهبر ایران ارسال کرده.
مدیرکل آژانس بر این مسئله تأکید کرد که باید به توافقی دست یابیم که مؤثرانه جلوی پیشرفت ایران در زمینه سلاح های هسته ای را بگیرد. سال گذشته به تهران سفر کرده و با رئیس جمهور و وزیر امور خارجه (ایران) گفتگویی داشته ام و به نظر می رسد که به زودی دوباره به تهران خواهم رفت.
گروسی به تکرار ادعاهای قبلی خود درباره یافتن ذرات اورانیوم در تأسیسات ایران پرداخت و اعلام کرد: ما آگاهیم که توافقی تحت عنوان برجام در سال ۲۰۱۵ به امضا رسید، اما آن توافق اکنون وجود ندارد و فقط نامی از آن بر جای مانده است. ما در وضعیتی به سر می بریم که انتظارش را نداشتیم و نشانه هایی از اورانیوم را در مکان هایی مشاهده کردیم که غیرمنتظره بود و اصولاً به عنوان محل فعالیت های هسته ای در نظر گرفته نمی شد.
وی همچنین گفت: ما از همتایان ایرانی خود سؤالاتی درباره مواد هسته ای و تجهیزات داشته ایم که نتایج رضایت بخشی از آنها نگرفتیم. تمایل دارم به ایران سفر کرده و این روند را تداوم بخشم، اما در حال حاضر تمامی این مسائل به طور همزمان در حال پیگیری هستند.
ادعاهای گروسی در مورد یافتن ذرات اورانیوم و موارد حل نشده ای که به آنها اشاره کرده، در شرایطی مطرح می شود که جامعه اطلاعاتی ایالات متحده اخیراً در گزارشی در مارس ۲۰۲۵ تأکید کرده است که ایران به دنبال تولید سلاح هسته ای نیست. این گزارش بر این موضوع تأکید می کند که اطلاعات موجود همچنان در حال تجزیه و تحلیل است و جامعه اطلاعاتی مشغول ارزیابی این است که ایران هیچ گونه سلاح هسته ای تولید نمی کند.
ادعاهای گروسی در خصوص فعالیت های هسته ای ایران در حالی طرح می شود که تهران به طور مکرر اعلام کرده که هیچ انحرافی در برنامه هسته ای خود ندارد و تمامی اقدام هایش به صورت منطبق با تعهدات پادمانی و در راستای همکاری با آژانس انجام می شود.
در پاسخ به اظهارات اخیر گروسی، سازمان انرژی اتمی ایران بیانیه ای صادر کرده و او را به اتخاذ مواضع بی طرفانه و حرفه ای و دور از جانبداری سیاسی تشویق کرده است.