یکشنبه 3 آبان 1405

بورس در چاله خودرو! – ایسنا

این بار بورس از پرتگاه حواشی صنعت خودرو و ابهاماتی که درمورد ادامه روند عرضه این کالا در بورس ایجاد شد، پرت شد؛ روندی که باعث شد شاخص کل بورس که تا مرز یک میلیون و ۷۰۰ هزار واحد صعود کرده بود دوباره به کانال یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد عقب‌گرد کند.

هفته قبل بود که نامه شورای رقابت درمورد ممنوعیت عرضه برخی محصولات خودرو در بورس کالا آرامش بازار سرمایه را برهم زد؛ بازاری که با وجود ارزنده بودن از بازارهای موازی جا مانده بود و به تازگی توانسته بود راه خود را پیدا کند. اما دود اظهارنظرهای مختلف درمورد آینده عرضه خودرو در بورس کالا به چشم بورس رفت و ابهامی که در وضعیت سود و زیان شرکت‌های خودروسازی شکل گرفت، باعث شد سهامداران پشت صف‌های فروش قفل شوند. صف‌هایی که ابتدا فقط پشت گروه خودرویی بود، اما کم‌کم به سایر گروه‌ها نیز تسری پیدا کرد.

بر این اساس، در روز شنبه (هشتم بهمن ماه) شاخص کل بورس با ۱۱ هزار و ۸۷۵ واحد کاهش تا رقم یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحد نزول کرد. شاخص کل با معیار هم وزن هم ۸۲۹۰ واحد سقوط کرد و در رقم ۵۰۴ هزار و ۲۰۰ واحد ایستاد. در این روز تنها ۱۹ درصد نمادها مثبت بودند و ۸۱ درصد نمادها منفی شدند. در روز شنبه بیشترین خروج پول حقیقی و بالاترین ارزش صف فروش متعلق به گروه خودرویی بود.

در روز یکشنبه (نهم بهمن‌ماه) شاخص کل بورس کانال یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحد را از دست داد و با سقوط سنگین و بی سابقه ۵۷ هزار واحدی، به کانال یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد عقب‌گرد کرد. شاخص کل با معیار هم‌وزن نیز با ۱۹ هزار و ۵۶۲ واحد کاهش در رقم ۴۸۴ هزار و ۶۳۹ واحد ایستاد. در این روز فقط پنج درصد نمادهای بورسی مثبت بودند و باز هم بیشترین تعداد صف فروش مربوط به گروه خودرو و ساخت قطعات بود.

شاخص کل بورس دوشنبه (دهم بهمن ماه) با ۲۵۰۶ واحد کاهش تا رقم یک میلیون و ۵۳۹ هزار واحد سقوط کرد. شاخص کل با معیار هم وزن هم ۵۰۱ واحد کاهش یافت و در رقم ۴۷۹ هزار و ۶۳۹ واحد ایستاد. در این بازار ۵۷۶ هزار معامله به ارزش ۶۷ هزار و ۲۶۸ میلیارد ریال انجام شد. طی معاملات دهم بهمن‌ماه ۴۹ درصد نمادها مثبت و ۵۱ درصد نمادها منفی بودند و باز هم قرعه بیشترین خروج پول حقیقی به نام خودرویی‌ها افتاد.

اما روز سه‌شنبه رنگ بازار تغییر کرد و شاخص کل صعودی شد. در یازدهم بهمن‌ماه شاخص کل بورس با ۱۶ هزار و ۸۷۳ واحد افزایش تا رقم یک میلیون و ۵۵۶ هزار واحد صعود کرد. شاخص کل با معیار هم وزن هم با صعودی ۶۴۰۲ واحدی در رقم ۴۸۶ هزار و ۴۰ واحد ایستاد. در این بازار ۵۱۵ هزار معامله به ارزش ۷۳ هزار و ۱۴۲ میلیارد ریال انجام شد. در این بازار ۷۶ درصد نمادها مثبت و ۲۴ درصد آنها منفی بودند.

اما دامنه روند صعودی بورس به چهارشنبه کشیده نشد و این بازار درحالی به هفته خود پایان داد که شاخص کل روندی نوسانی داشت. در دوازدهم بهمن‌ماه به طوریکه در ساعات ابتدایی معاملات تا یک میلیون و ۵۵۷ هزار واحد صعود کرد اما در ساعات میانی نزولی شد و تا یک میلیون و ۵۵۵ هزار واحد کاهش یافت اما در ساعات پایانی دوباره توانست روندی صعودی به خود بگیرد و در نهایت با ۶۷۵ واحد افزایش در رقم یک میلیون و ۵۵۷ هزار واحد ایستاد. شاخص کل با معیارهم‌وزن نیز ۱۴۹۴ واحد افزایش رقم ۴۸۷ هزار و ۵۳۵ واحد را ثبت کرد. در این بازار ۴۳۰ هزار معامله به ارزش ۵۴ هزار و ۵۵۵ میلیارد ریال انجام شد.

در معاملات روز چهارشنبه ۱۴۸ نماد بورسی مثبت و ۱۸۲ نماد نیز منفی بودند و بیشترین خروج پول حقیقی از گروه‌های نفتی و بانکی بود.

با این وجود، هنوز هم تکلیف عرضه خودرو در بورس کالا مطرح نیست و آخرین صحبت‌های مجید عشقی – رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار – از اختلاف نظر در این حوزه و مشخص نبودن تصمیم نهایی حکایت دارد.



منبع

آخرین اخبار

روزنامه اصلاح طلب: خروج از NPT پاس گل به امریکاست

به گزارش خبرآنلاین روزنامه آرمان ملی نوشت:...

یک منبع مطلع به تسنیم: خبر پیشنهاد ایران به آمریکا دروغ است

به گزارش خبرآنلاین، یک منبع مطلع به خبرنگار تسنیم...

چرا آمریکا با تحریم قضات به جنگ با دیوان لاهه رفته است؟

یک حقوقدان بین‌المللی با هشدار درباره پیامدهای اقدامات آمریکا...

سودهای میلیون دلاری به قیمت جان مردم!

ماجرای ممنوعیت پرواز هواپیماهای MD از شکست توربین موتور...

نتانیاهو دولت چرخشی با آیزنکوت را رد کرد

به گزارش خبرآنلاین، بنیامین نتانیاهو که با شبکه ۱۴...

قیمت سکه امروز ۲ آبان ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ هر قطعه سکه ۲۶۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شد + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت انواع قطعات سکه در بازار تهران...

منابع خبری: حمله پهپادی به مقر کردهای جدایی‌طلب در اربیل

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایسنا:...

مراقب مسمومیت کودکان باشید؛ از گیاهان آپارتمانی تا دهان شویه

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : مهر:...

گوجه‌فرنگی پخته خطر سرطان پروستات را کاهش دهد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : معمولاً...

هشدار نارنجی هواشناسی در ۴ استان از فردا

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایرنا:...

سردار محبی: به کوچکترین اشتباه دشمن پاسخ چند برابری خواهیم داد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ سردار «حسین محبی»...

نظرات کاربران فلای تودی درباره پرواز با آوا ایر

برای انتخاب یک پرواز، قیمت و ساعت حرکت...

خطرناک‌ترین میراث ترامپ؛ پایان غرب و جهان ۳ بخشی

به گزارش خبرآنلاین، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در دو...

نتانیاهو از «غافلگیری بسیار بزرگ» برای تشکیلات خودگردان فلسطین خبر داد

به گزارش خبرآنلاین به نقل از روزنامه الدستور، بنیامین...

معرفی ظرفیت‌های فرهنگی و تاریخی کشور نباید صرفاً در حد شعار باقی بماند

رئیس بنیاد مستضعفان با اشاره به «نذر وقت»، گفت:...

نگاهداری:‌ چرا قیمت مسکن نجومی شد؟

رئیس مرکز پژوهش های مجلس، با تاکید بر اینکه...

تاب‌آوری شبکه ارتباطی کشور در سایه تقویت سکوهای داخلی

در شرایط بحرانی نظیر جنگ، سکوهای داخلی از یک...

تبلیغات متنی