جمعه 15 آبان 1405

بیانیه مشترک ایران و ترکیه؛ تمرکز بر افزایش بهینه حجم تجارت و سرمایه‌گذاری دوجانبه

در نتیجه سفر رئیس‌جمهور اسلامی ایران به ترکیه، دو کشور بیانیه مشترکی منتشر کردند که در آن به ضرورت افزایش حداکثری حجم تجارت بین دو کشور تأکید شده و جنایات رژیم غاصب صهیونیستی علیه مردم بی‌دفاع غزه به شدت محکوم گردید. همچنین، خواستار توقف فوری حملات رژیم اسرائیل، حذف بی‌قید و شرط محاصره نوار غزه و ارسال سریع و بدون مانع کالاها و خدمات ضروری به فلسطینی‌ها شدند.

 

در پایان سفر دکتر سید ابراهیم رئیسی به ترکیه، جمهوری اسلامی ایران و ترکیه در بیانیه‌ای مشترک، بر عزم خود جهت توسعه روابط دوجانبه در زمینه‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی تأکید کردند و به تبادل نظر در مورد مسائل مهم منطقه‌ای و بین‌المللی، به ویژه همکاری در راستای توقف فوری جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه پرداختند. آن‌ها بر لزوم اتخاذ اقدامات قاطع برای بازگشت به شرایط عادی در منطقه دریای سرخ تأکید نمودند.

 

متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:

 

– جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه به واسطه روابط سنتی خود که بر پایه احترام متقابل، منافع مشترک و پیوندهای عمیق فرهنگی و تاریخی استوار است، بر اراده قوی سیاسی خود برای گسترش روابط در تمامی زمینه‌ها، از طریق دیدارهای متقابل در سطوح عالی و تقویت ارتباطات میان مردم تأکید کردند.

 

– دو کشور به عزم مشترک خود در مبارزه با تمامی اشکال و مظاهر تروریسم که به یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های زمانه ما تبدیل شده، اشاره کردند و بر اهمیت مبارزه با قاچاق کالا، سلاح، مواد مخدر و جنایات سازمان‌یافته در مرزهای مشترک تأکید نمودند.

 

– ایران و ترکیه همچنین توافق کردند تا با بهره‌گیری از سازوکارها و موافقت‌نامه‌های دوجانبه موجود، همکاری‌های اقتصادی و تجاری پایدار، منصفانه و باثبات را تقویت کرده و برای افزایش حداکثری حجم تجارت بین دو کشور و تقویت همکاری‌ها در حوزه انرژی تلاش نمایند. آنان همچنین بر لزوم ایجاد محیط مناسب برای افزایش سرمایه‌گذاری‌های متقابل و تشویق بخش خصوصی دو طرف جهت افزایش همکاری و سرمایه‌گذاری تأکید کردند.

 

– طرفین با توجه به موقعیت استراتژیک و نقش مرکزی هر دو کشور در حمل و نقل بار و مسافر به عنوان دروازه‌های یکدیگر به اروپا و آسیا، بر تمایل و تعهد خود برای تقویت همکاری‌ها در زمینه ترانزیت جاده‌ای، ریلی و ترکیبی، و همچنین همکاری در زمینه کریدورها و ایجاد پایانه‌های مرزی جدید تأکید نمودند.

 

– همکاری در زمینه محیط زیست و استفاده پایدار و منصفانه از منابع آبی مشترک، از دیگر محورهای گفتگوی روسای جمهور دو کشور بود.

 

– دو طرف همچنین بر اهمیت همکاری‌های فرهنگی، اسنادی، جوانان، ورزشی، آموزش عالی و روابط مؤثر رسانه‌ای تأکید کردند.

 

– دو طرف ضمن محکومیت قاطع اهانت به مقدسات اسلامی، افزایش اسلام‌هراسی و نفرت‌پراکنی علیه اسلام، بر همکاری نزدیک خود در سازمان ملل و سازمان کنفرانس اسلامی برای تصویب قطعنامه‌های مربوط به حمله به مقدسات دینی تأکید کردند.

 

– محکومیت جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم غزه، یکی دیگر از موضوعات اصلی گفتگوی روسای جمهور دو کشور بود. دو طرف بر این باورند که ادامه این جنایات نگران‌کننده است و خواستار توقف فوری حملات رژیم اسرائیل، رفع فوری و بدون قید و شرط محاصره جائرانه نوار غزه و ارسال سریع و بدون مانع کالاها و خدمات ضروری به مردم فلسطین شدند و بر حقوق مشروع و مسلم مردم فلسطین، به ویژه حق دفاع از خود تأکید کردند.

 

– دو طرف همچنین ضرورت مقابله با بی‌کیفر ماندن رهبران نظامی و سیاسی رژیم اسرائیل و محاکمه آن‌ها در نهادهای ذی‌صلاح به جرم جنایات جنگی و نسل‌کشی را مورد تأکید قرار داده و از اقدام حقوقی دولت آفریقای جنوبی علیه رژیم اسرائیل در دیوان بین‌المللی دادگستری استقبال کردند.

 

– دو طرف همچنین بر اراده متقابل خود به عنوان شرکای فرآیند آستانه برای حفظ آرامش در سوریه تأکید نموده و تعهد خود به تمامیت ارضی، یکپارچگی و حاکمیت سیاسی سوریه را تصریح کردند. آن‌ها همچنین بر حمایت خود از یکپارچگی سرزمینی، وحدت سیاسی و حاکمیت عراق تأکید کرده و انتظار مشترک خود را از این کشور برای مقابله با تروریسم و تقویت همکاری در این زمینه اعلام نمودند.

 

– دو کشور بر لزوم احترام به تمامیت ارضی کشورهای منطقه قفقاز تأکید کرده و پلتفرم منطقه‌ای 3+3 را به عنوان یک مجمع مناسب برای رایزنی و همکاری‌های سازنده بین کشورهای عضو ارزیابی کردند.

 

– تعامل عملی و سازنده با مسئولان کنونی افغانستان به عنوان یک موضوع مهم مورد ارزیابی قرار گرفت و بر ضرورت تأسیس یک دولت فراگیر، مسئول و پاسخگو نماینده تمامی اقشار مردم افغانستان و تأمین امنیت برای آنها بدون هرگونه تبعیض قومی و فرقه‌ای تأکید شد.

 

– همچنین، دو طرف بر ضرورت مبارزه همه جانبه با همه گروه‌های تروریستی، تولید و قاچاق مواد مخدر، قاچاق انسان و حرکات غیرقانونی تأکید کرده و بر امکان بازگشت امن، داوطلبانه و با عزت تمامی مهاجران غیرقانونی افغانستانی به کشورشان تأکید کردند.

 

– دو کشور ضمن حمایت از یکپارچگی سرزمینی یمن، بر ضرورت یافتن راه‌حل سیاسی پایدار و برقراری صلح و ثبات دایمی در این کشور و همچنین ارسال کمک‌های فوری جامعه جهانی، از جمله غذا، دارو و اقلام ضروری برای مردم یمن تأکید کردند.

 

– روسای جمهور دو کشور با تأکید بر اهمیت حفظ امنیت دریانوردی در آب‌های منطقه‌ای و بین‌المللی از جمله دریای سرخ، تشدید تنش‌های منطقه‌ای و وضعیت کنونی دریای سرخ را نتیجه تجاوزات وحشیانه رژیم اسرائیل علیه مردم غزه دانسته و تأکید کردند که برای بازگشت به شرایط عادی در منطقه، اجرای اقدامات قاطع برای جلوگیری از جنایات اسرائیل ضروری است.

 

– همچنین، ضرورت برقراری صلح عادلانه و پایدار در اوکراین از طریق مذاکرات سیاسی و تلاش برای مقابله با اثرات منفی جهانی و منطقه‌ای این مناقشه که با تداوم و طولانی شدن جنگ در حال افزایش است، از دیگر موضوعات مورد تأکید دو طرف بود.

آخرین اخبار

نماینده عراقی: عراق بیش از ایران از بسته شدن مرز متضرر می‌شود

به گزارش خبرآنلاین، الساعدی در گفت وگو با شبکه...

پست‌بانک ایران؛ پیشران حمایت از معیشت مردم و توسعه پایدار شهری و روستایی

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از اداره‌کل روابط‌عمومی...

تایر گران شد/ یک حلقه لاستیک پراید ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان قیمت پیدا کرد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، انجمن صنفی صنعت تایر از...

پست احساسی سهراب برای پدر استقلال +عکس

سهراب بختیاری‌زاده به مناسبت سالگرد منصور پورحیدری پیشکسوت استقلال...

روش های تبلیغ کسب و کار برای افزایش فروش و رشد برند

شما محصولات عالی دارید، اما مشتریان هنوز نام...

سندرز: دموکرات‌ها بودجه جنگ علیه ایران را قطع می‌کنند

به گزارش خبرآنلاین، برنی سندرز، سناتور مستقل آمریکایی متمایل...

پیام اردوغان پس از انتخابات آمریکا؛ منطقه باید به صلح برسد

به گزارش خبرآنلاین، رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه امروز...

از دامداری‌ها تا خانه‌ها؛ گسترش انگل مرگبار به سگ‌ها و گربه‌های آمریکایی

کرم‌های انگلی موسوم به «مگس پیچ‌خور» با شناسایی موارد...

برنده توپ طلا پردرآمدترین بازیکن اروپا شد

باشگاه بایرن مونیخ روز پنجشنبه به‌طور رسمی از تمدید...

راز قتل آتنا ۱۴ ساله

به گزارش آفتاب نیوز، ناپدیدشدن یک...

بلاتکلیفی ایران در مقررات‌گذاری ارزهای دیجیتال باوجود رتبه ششم مصرف!

یک تحلیلگر اقتصادی با تأکید بر اینکه توسعه اقتصاد...

از دیتاسنتر تا پردیس محاسباتی؛ ترفند جدید اوپن‌ای‌آی برای جلب رضایت مردم

شرکت اوپن‌ای‌آی (OpenAI) در تلاش است با تغییر نام...

استفاده بیش از حد از هوش مصنوعی چه بلایی سر قدرت تفکر انسان می‌آورد؟

هوش مصنوعی انجام بسیاری از وظایف روزمره را سریع‌تر...

قیمت کارت گرافیک از کنترل خارج شد؛ جهش ۳۵ درصدی در تنها سه ماه

قیمت کارت‌های گرافیک در سه ماه گذشته ۳۵ درصد...

رشد نرم قیمت گوشی‌ها

دنیای اقتصاد: از هر ۱۲ گوشی ثبت‌شده در...

پیشنهاد جدید برای علیرضا منصوریان/ مقصد بعدی سرمربی ایرانی الطلبه مشخص شد؟

علیرضا منصوریان دومین فصل حضورش در فوتبال عراق را...

تبلیغات متنی