پنج‌شنبه 7 آبان 1405

عدم خواب کافی ممکن است خطر سکته قلبی را در شما بالا ببرد

تحقیقات صورت‌گرفته در دانشگاه ویرجینیا کامنولث در ریچموند آمریکا نشان می‌دهد که شناسایی یک یا چند علامت بی‌خوابی از سوی خود افراد، می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های جدی را تا ۱۶ درصد افزایش دهد. این آسیب‌پذیری به‌ویژه در گروه سنی زیر ۵۰ سال بارزتر است و افرادی که بین پنج تا هشت علامت را گزارش کرده‌اند، تقریباً چهار برابر بیشتر از دیگران در معرض سکته قرار دارند.

در این مطالعه پژوهشگران بیش از ۳۱ هزار داوطلب با میانگین سنی ۶۱ سال را که در آغاز تحقیق سابقه سکته نداشتند، تحت بررسی قرار دادند. این افراد به‌طور متوسط به مدت ۹ سال مورد مراقبت قرار گرفتند.

محققان از شرکت‌کنندگان سؤال کردند که چه میزان با مشکلاتی در خوابیدن مواجه هستند، آیا در میانه شب بیدار می‌شوند و آیا صبح‌ها زودتر از زمان مقرر از خواب بیدار می‌شوند و دوباره خوابشان می‌برد یا خیر. همچنین از آن‌ها خواسته شد تا احساس خستگی خود را در صبح‌ها بیان کنند.

دانشمندان با در نظر گرفتن عواملی نظیر مصرف الکل، دخانیات و فعالیت‌های بدنی، نتایج پاسخ‌ها را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. در طول یک دهه، ۲۱۰۱ مورد سکته ثبت شد که از این تعداد، ۱۳۰۰ مورد مربوط به افرادی بود که بین یک تا چهار علامت داشتند، ۴۳۶ مورد در افرادی با پنج تا هشت علامت و ۳۶۵ مورد در افرادی بی‌علامت گزارش شده بود.

نتایج نشان می‌دهد که افرادی که با یک یا چند علامت بی‌خوابی درگیر هستند، در مقایسه با افرادی که از این اختلالات رنج نمی‌برند، با خطر بیشتری در زمینه بیماری‌های حاد از جمله بیماری‌های قلبی و سکته رو‌به‌رو هستند. جالب است که این ارتباط در سنین پایین‌تر از ۵۰ سال بیشتر احساس می‌شود.

محققان همچنین تأکید می‌کنند که افرادی که پنج تا هشت علامت بی‌خوابی را تجربه کرده‌اند، ۵۱ درصد بیشتر در معرض خطر سکته قرار دارند. این خطر برای افرادی که به بیماری‌های دیابت، پرفشاری خون، بیماری‌های قلبی و افسردگی دچارند، افزایش می‌یابد.

دکتر «وندمی ساوادوگو»، از دانشگاه ویرجینیا کامن‌ولت و عضو آکادمی عصب‌شناسی آمریکا بیان می‌کند: «درمان‌های متعددی وجود دارد که می‌توانند به بهبود کیفیت خواب افراد یاری رسانند؛ لذا شناخت مشکلات خواب که به افزایش ریسک منجر می‌شوند، می‌تواند به شناسایی سریع‌تر و استفاده از درمان‌های مؤثر برای افرادی که با خوابیدن دچار مشکل هستند، کمک کند و به تبع آن احتمال سکته در طول زندگی آن‌ها کاهش یابد.»

پژوهشگران هم‌اکنون امیدوارند با انجام تحقیقات بیشتر در آینده، به راهکارهایی دست یابند که بتواند مشکلات خواب را کاهش داده و ریسک سکته را پایین بیاورد.

منبع: خبرفوری

آخرین اخبار

مغز کودکان ۴ سال پیش از بروز علائم، خطر افسردگی و اضطراب را نشان می‌دهد

بر اساس تازه‌ترین پژوهش، سرعت بلوغ مغز کودک می‌تواند...

افشای جزییاتی از فرار نامزد مغلوب انتخابات برزیل به آمریکا

به گزارش خبرآنلاین، خبرنگار المیادین در خصوص اخبار منتشره...

همه پرسش‌ها درباره نتانیاهو

انتخابات اخیر اسرائیل در حالی بدون پیروز قاطع...

سندرز: ترامپ خطرناک‌ترین رئیس‌جمهور تاریخ است

به گزارش خبرآنلاین، برنی سندرز، سناتور مستقل ایالت ورمونت...

قیمت سکه امروز ۶ آبان ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ سکه امامی ۲۶۸ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان شد + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت انواع قطعات سکه در بازار تهران...

نایب‌رئیس کمیسیون انرژی مجلس: گاز کمتر مصرف کنید پول نقد بگیرید!

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، فرهاد شهرکی، نایب رئیس کمیسیون...

انویدیا سه میلیارد دلار برای تقویت ابرهوش شخصی زاکربرگ هزینه می‌کند

شرکت‌های انویدیا و متا روز سه‌شنبه از گسترش همکاری...

افقه: مشکلات اقتصاد ایران نتیجه سیاست‌گذاری‌های غلط است، نه غربی بودن علم اقتصاد

به گزارش خبرآنلاین آیا مشکلات اقتصادی ایران ناشی از...

سخنگوی دولت و معاون رئیس جمهور مهمانان ویژه دربی + عکس

به گزارش تابناک، فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت و زهرا...

توقف ثبت سفارش خودروهای وارداتی از محل بودجه ۱۴۰۴/سفارش‌های دارای تأمین ارز مستثنی شدند

به گزارش خبرآنلاین،براساس ابلاغیه رسمی سازمان توسعه تجارت ایران،...

اروپا به دنبال شکستن سلطه استارلینک

گزارش‌های جدید نشان می‌دهد محدودسازی اخیر دسترسی اوکراین به...

چرا برخی مالکان پیامک کالابرگ گرفتند، اما برخی مستاجران نه؟

با آغاز فرآیند شناسایی مشمولان افزایش اعتبار کالابرگ، دریافت...

آب زغال‌اخته قرمز می‌تواند به سلامت دندان‌ها کمک کند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : پژوهش...

وام ازدواج فرزندان بازنشستگان از ۸۰ میلیون تومان به ۱۰۰ میلیون تومان افزایش یافت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در حالی که مهلت ثبت‌نام...

علی دادگر رئیس فدراسیون تیراندازی شد

به گزارش تابناک و به نقل از روابط عمومی...

تبلیغات متنی