در سومین هفته از ماه مهر، چهار جلسه حراج شمش و سکه و طلا بهطور کلی برگزار گردید که نتیجه این جلسات، تخصیص ۲۱۶ کیلوگرم شمش طلا و ۲۴ هزار و ۱۵۷ قطعه از انواع سکه طلا به افراد متقاضی بود.
، در این هفته (سوم مهر) چهار جلسه حراج شامل دو جلسه مختص شمش طلا و دو جلسه ویژه سکه طلا در مرکز مبادلات ارز و طلا در ایران برگزار شد. جالب توجه است که برای نخستین بار از زمان آغاز حراجهای سکه، دو جلسه حراج سکه تنها در یک هفته توسط مرکز مذکور مستقر برگزار گردید.
مقدار شمش طلا خریداری شده چه بود؟
در این هفته، حراجهای ۵۶ و ۵۷ شمش طلا (در تاریخهای ۱۵ و ۱۷ مهر) به اجرا درآمد و به ترتیب ۱۴۰ و ۷۶ کیلوگرم شمش طلای استاندارد با عیار ۹۹۵ به متقاضیان فروخته شد که نشاندهنده فروش کلی ۲۱۶ کیلوگرم شمش طلا به ارزشی بالغ بر یک هزار و ۱۶۸ میلیارد تومان (۱.۱۶ همت) است.
علاوه بر این، از آغاز ۵۷ جلسه حراج شمش طلا در مرکز مبادله، مجموعاً ۱۰ هزار و ۷۶۰ کیلوگرم شمش مورد دادوستد قرار گرفته و در پی این دادوستدها، بیش از ۴۸.۳ هزار میلیارد تومان (۴۸.۳ همت) ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی کشور بازگردانده شده است.
اختصاص بیش از ۲۴ هزار قطعه سکه در دو جلسه حراج
همانطور که اشاره شد، در هفته سوم مهر، نخستین بار دو جلسه حراج سکه در تالار معاملات مرکز مبادله ارز و طلا برگزار گردید. به تازگی، سخنگوی مرکز مبادله درباره این مسئله اعلام کرده است که با توجه به نیاز فوری بازار به تأمین سکه به وسیله بانک مرکزی، برنامه مرکز برای برگزاری دو جلسه حراج سکه تا اطلاع ثانویه ادامه خواهد داشت تا تقاضای سکه از سوی متقاضیان از طریق حراج سکه در این مرکز تأمین شود.
در روزهای دوشنبه و چهارشنبه، یعنی ۱۶ و ۱۸ مهرماه، جلسات بیستم و بیست و یکم حراج سکه برگزار شد که در نتیجه، به ترتیب ۱۷ هزار و ۹۴۶ و شش هزار و ۲۱۱ قطعه انواع سکه به برندگان حراج تخصیص یافته است.
ربع سکه، پرتقاضاترین نوع سکه در بازار
بر اساس نتایج حراج سکه در هفته سوم مهر، مجموعاً ۲۴ هزار و ۱۵۷ قطعه انواع سکه طلا به متقاضیان واگذار شده که از این تعداد، ۱۲ هزار و ۵۰۱ قطعه ربع سکه، شش هزار و ۸۵۲ قطعه نیم سکه و چهار هزار و ۸۰۴ قطعه تمام سکه بوده است.
شایان ذکر است که از ۱۳ اسفند ۱۴۰۲ که نخستین جلسه حراج سکه برگزار شد، تا به امروز در مجموع بیست و یک جلسه حراج سکه در مرکز مبادله ارز و طلا به وقوع پیوسته و جامعهای از ۳۵۹ هزار و ۳۰۲ قطعه سکه طلا به متقاضیان اختصاص یافته است که به طوری که سهم ربع سکه ۱۹۳ هزار و ۵۵۸ قطعه، نیم سکه ۶۴ هزار و ۹۴۵ قطعه و تمام سکه ۱۰۰ هزار و ۷۹۹ قطعه میباشد.
پایان پیام
