شنبه 18 مهر 1405

تامین زمین برای ساخت ۱.۵ میلیون واحد مسکونی

 

وزارت راه و شهرسازی به تازگی اعلام کرده است که از سال ۱۳۹۸ تا کنون امکان تأمین زمین برای احداث ۱ میلیون و ۵۲۲ هزار واحد مسکونی را فراهم گشته و در حال حاضر، تعداد یک میلیون و ۴۵۰ هزار نفر به عنوان واجد شرایط برای دریافت مسکن ملی شناخته شده اند.

طرح نهضت ملی مسکن که آغاز آن به دولت سیزدهم مربوط می شود، در دولت چهاردهم به مسیر خود ادامه داده است. در دوره های پیشین، اعلام شده که تقریباً ۲.۶ میلیون واحد مسکونی در زمینه تحویل زمین ۹۹ ساله، جوانی جمعیت، ایثارگران، زمین های روستایی، مسکن حمایتی، نیروهای مسلح، نواحی بافت فرسوده، خودمالکی شهری، مسکن روستایی و طرح مسکن مهر در مراحل ساخت قرار دارند. با این حال، فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی، از وجود ۱.۷ میلیون نفر که هنوز وضعیت آن ها مشخص نشده است، خبر داده و همچنین اشاره کرده که برای نزدیک به نیمی از ۸۰۰ هزار نفری که وجه واریز کرده اند، تسهیلاتی ارائه نشده است.

 

در زمینه هزینه های تمام شده، برخی انبوه سازان به طور متوسط برآوردی بین ۱۸ تا ۲۰ میلیون تومان برای هر متر مربع تحت بررسی قرار داده اند، اما صادق تأکید کرده که قیمت ها بر اساس هزینه های واقعی محاسبه خواهند شد. از آنجا که نرخ تورم و تغییرات قیمت مصالح خارج از کنترل وزارت راه و شهرسازی است، در نتیجه قیمت ها می تواند متاثر از شرایط متغیر باشد. بنابراین نمی توان یک رقم ثابت برای هزینه های نهایی اعلام کرد.

 

در راستای تأمین زمین، سازمان ملی زمین و مسکن که تابع وزارت راه و شهرسازی است، موظف به تأمین زمین های مورد نیاز برای اجرای برنامه هفتم توسعه و سایر قوانین مرتبط می باشد. هدف این اقدام، تسهیل در پیاده سازی طرح های مسکن به ویژه برای اقشار کم برخوردار و کاهش بار مالی این حوزه برای متقاضیان است و روند آن همچنان ادامه دارد. همچنین عملکرد سازمان ملی زمین و مسکن در تأمین زمین برای طرح های حمایتی از جمله نهضت ملی مسکن، جوانی جمعیت و مسکن محرومان مورد بررسی قرار گرفته است.

 

بر اساس آمار ثبت شده در سامانه طرح های حمایتی مسکن، این سازمان موفق شده است تا به امروز زمین لازم برای یک میلیون و ۵۲۲ هزار و ۴۷۷ متقاضی را تأمین نماید.

 

تحقیقات نشان می دهد که بالاترین آمار ثبت نام ها در ۲۳ شهر به ثبت رسیده است که از جمله آن ها می توان به کرمانشاه، قم، دماوند، اسلامشهر، یزد، اهواز، بندرعباس، کرمان، تهران، سنندج، زنجان، اردبیل، نصیرشهر، همدان، مشهد، ارومیه، رودهن، رشت، پاکدشت، اشتهارد، خرم آباد، اراک، شاهین شهر، شیراز و بومهن اشاره کرد.

 

وضعیت شناسایی شرایط و اتصال متقاضیان به اراضی

 

بر اساس آخرین اطلاعات، از میان متقاضیان، یک میلیون و ۴۵۰ هزار و ۱۱۲ نفر شرایط سه گانه (تاهل یا سرپرست خانوار بودن، عدم مالکیت زمین یا واحد مسکونی، عدم دریافت تسهیلات دولتی یا عمومی نسبت به خرید و یا ساخت مسکن) را دارا بوده و برای آنها زمین تأمین شده است. همچنین، یک میلیون و ۲۱ هزار و ۷۸۶ نفر تأیید نهایی شده اند. ۴۰۰ هزار و ۸۵۲ متقاضی به اراضی خود متصل گردیده و تسهیلات لازم برای ساخت را دریافت کرده اند، که واحدهای مسکونی این گروه در مراحل مختلف ساخت قرار دارند.

 

شهرهایی با بیشترین تعداد متقاضیان تایید نهایی

 

شهرهایی که دارای بیشترین شمار متقاضیان تأیید نهایی هستند، شامل قم، کرمانشاه، تهران، سنندج، یزد، بندرعباس، اردبیل، زنجان، کرمان، همدان، شیراز، اراک، مرودشت، زاهدان، خرم آباد، سقز و نیشابور می باشند.

 

سازمان ملی زمین و مسکن به تأمین زمین برای اجرای طرح های حمایتی مسکن ادامه داده و در تلاشی مستمر است تا روند واگذاری اراضی و تسهیل در ساخت مسکن را تسریع بخشد.

 

 

آخرین اخبار

پوتین با صدور یک بیانیه توافق نفتی با آمریکا را تائید کرد

به گزارش خبرآنلاین از خبرگزاری اسپوتنیک، در بیانیه کرملین...

اولین تصاویر از رنج‌روور برقی در آزمایش‌های سخت سوئد

رنج‌روور نخستین شاسی‌بلند تمام‌برقی خود را در شرایط سخت...

فاطمه مهاجرانی هم جواب روبیو را داد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، با تأکید...

OpenAI: نوجوانان روزانه کمتر از ۱۵ دقیقه از ChatGPT استفاده می‌کنند

بر اساس نخستین گزارش OpenAI درباره الگوی استفاده نوجوانان...

انبوه‌سازان مسکن ایرانی راه خارج را بلد شده‌اند!

رکود بازار مسکن در ایران شرایطی را به وجود...

جیلی با فست‌شارژ ۴ دقیقه‌ای به جنگ بی‌وای‌دی رفت!

جیلی با معرفی فناوری شارژ فوق‌سریع ۲.۲ مگاواتی در...

طرح دوفوریتی مجلس برای برخورد با ماینرهای غیرمجاز

به گزارش خبرآنلاین، حجت الاسلام علیرضا سلیمی عضو کمیسیون صنایع...

تکلیف تعطیلی مدارس خراسان رضوی برای همیشه مشخص شد

وزیر آموزش‌و پرورش در سفر به شهرستان‌های گناباد و...

طرفداران اپل بخوانند / فروش آیفون ۱۸ غیرقانونی است

محله‌ای، مدیر دفتر خدمات بازرگانی وزارت صنعت، معدن و...

قیمت تخم‌مرغ نجومی شد / نیمرو و املت غذای لاکچری شد

به گزارش خبرآنلاین،رئیس هیئت‌مدیره اتحادیه مرغداران میهن با بیان...

پزشکیان در ترکمنستان؛ از دیدار با پوتین و پاشینیان تا پیشنهاد همکاری منطقه‌ای «CIS+I»

پزشکیان ۱۶ مهرماه برای شرکت در نخستین اجلاس محیط‌زیستی...

هشدار نارنجی مدیریت بحران برای وقوع سیلاب و تندباد در ۷ استان

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : تسنیم:...

تاکید پوتین بر لزوم ایجاد جهان چند قطبی و ساختار مالی با ثبات

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه...

لوفت هانزا پروازهای خود را به عربستان تعلیق کرد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، این شرکت هواپیمایی آلمانی در...

قیمت سکه امروز ۱۷ مهر ۱۴۰۵/ نیم‌سکه در نزدیکی کانال ۱۴۳ میلیون تومان ایستاد + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت انواع قطعات سکه در بازار تهران...

تبلیغات متنی