رئیس جمهور در جریان بیان برخی از زمینه های استفاده از فناوری های نوین مثل هوش مصنوعی، به ویژه در زمینه خدمات بهداشتی و درمانی و همچنین حل مشکلات مربوط به ناترازی انرژی، بر اهمیت شناسایی و مشاهده دقیق مسیر کشورهای پیشرفته در این حوزه تأکید کرد. او این موارد را لازمه ای برای داشتن یک جهت گیری صحیح و اصولی در این عرصه دانست.
مسعود پزشکیان، رئیس جمهور در نشست شورای راهبری فناوری ها و تولیدات دانش بنیان که صبح امروز دوشنبه برگزار گردید، ضرورت داشتن شناخت و رصد دقیق جایگاه فعلی خود و همچنین مسیر پیموده شده توسط کشورهای پیشرفته در خصوص فناوری های نوین را مطرح کرد و خاطرنشان ساخت: قبل از هر گونه تصمیم گیری و اقدام، شناسایی موقعیت خود حائز اهمیت است، تا در مرحله بعدی، با بررسی دستاوردهای پیشرو، نسبت به رفع شکاف ها و کمبودهای موجود اقدام کنیم.
رئیس جمهور همچنین چشم انداز وسیع و جهانی فناوری های نوین را موضوعی ضروری و اولویت بخش برشمرد که باید با توجه به نیازهای روز دنیا و کشور، به خوبی مورد توجه قرار گیرد و افزود: تحقق این امر به ما این امکان را می دهد که علاوه بر برطرف کردن نیازهای داخلی، محصولات خود را با کیفیت جهانی تولید کنیم و در بازارهای خارجی از آن ها بازاریابی به عمل آوریم.
پزشکیان تأکید کرد که استفاده از توانمندی های فناوری های نوین، به ویژه هوش مصنوعی، به کاهش هزینه ها و بهبود سرعت و کیفیت خدمت رسانی به مردم کمک شایانی خواهد کرد و تصریح کرد: در بسیاری از حوزه ها، به ویژه در خدمات درمانی و پزشکی، چنانچه کارها توسط هوش مصنوعی انجام شود، نه تنها هزینه ها به شکل قابل توجهی کاهش می یابد بلکه فرایند رسیدگی به بیماران نیز با سرعت و دقت بیشتری انجام خواهد شد و نیازی به حضور پزشکان در مناطقی که متخصصین کمتری دارند، نخواهد بود؛ بنابراین ضروری است که این موضوع به عنوان اولویتی در دستور کار معاونت علمی و فناوری مورد توجه قرار گیرد.
رئیس جمهور همچنین یادآور شد که شناسایی اولویت ها یکی از پیش نیازهای حرکت در مسیر جهانی شدن است و اظهار داشت: ما با منابع محدود و تقاضاهای نامحدود مواجه هستیم، بنابراین باید به اولویت بندی و سطح بندی مسائل پرداخته و شاخص های مربوطه را مد نظر قرار دهیم؛ این امر از نظر علمی و عملی نیز قابلیت انجام دارد.
پزشکیان دیدگاه جامع نگر به موضوع بهره مندی از هوش مصنوعی و فناوری های نوین را امری ضروری خواند و بر اهمیت نقش شرکت های دانش بنیان در حل چالش های موجود در کشور، به ویژه در بهبود وضعیت انرژی اشاره کرد و افزود: برای تأمین ۳۰ هزار مگاوات برق از طریق پنل های خورشیدی، برنامه ریزی هایی در دولت صورت گرفته است که شرکت های دانش بنیان می توانند در این زمینه همکاری و تعامل داشته باشند.
در آغاز جلسه، گزارشی از همکاری های معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای توسعه فناوری ها و بومی سازی اقلام راهبردی در حوزه سلامت ارائه شد و سپس گزارشی از اقداماتی که وزارت نفت در راستای اجرایی سازی «آئین نامه حمایت از تولید دانش بنیان و اشتغال زایی در صنعت نفت» انجام داده، مطرح گردید.
علاوه بر این، اصلاحات مربوط به دستورالعمل های اجرایی حمایت از حوزه دانش بنیان و اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه و سرمایه گذاری نیز با موافقت اعضای شورا به تصویب رسید.
ادامه جلسه با ارائه گزارشی از سوی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در خصوص اجرایی سازی «قانون جهش تولید دانش بنیان» در یک سال گذشته و چالش ها و الزامات لازم برای اجرای مؤثر این قانون، همراه بود که سرفصل های هزینه کرد درآمدهای حاصل از این قانون نیز به تصویب شورا رسید.
علاوه بر این، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی گزارشی از عملکرد این صندوق در زمینه سرمایه گذاری، توانمندسازی، ضمانت نامه و تسهیلات ارائه کرد.
