پنج‌شنبه 7 آبان 1405

خطر چاقی در کشور

«تحلیل وضعیت مرگ‌ومیر در ایران نشان می‌دهد که بیماری‌های غیرواگیر از اصلی‌ترین عوامل فوت در کشور به شمار می‌روند. از کل ۴۱۰ تا ۴۲۰ هزار نفر ایرانی که به طور سالانه جان خود را از دست می‌دهند، حدود ۶۵ هزار نفر به مرگ‌های مرتبط با چاقی مرتبط هستند.»

 

، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به فزونی پدیده چاقی در کشور، اظهار داشت: بر اساس «داده‌های سامانه‌های سطح یک» و «نسبت چاقی و اضافه وزن در بزرگسالان بر مبنای یک جمعیت نمایانگر» به ترتیب حدود ۵۰ و ۶۵ درصد افراد، دچار چاقی هستند و ما در حال تدوین «نقشه چاقی کشور» برای یک دهه آینده هستیم.

 

احمد اسماعیل‌زاده بیان داشت که چاقی به عنوان یک چالش اساسی در کشور شناخته می‌شود و گفت: بررسی وضعیت مرگ‌ومیر ایرانیان نشان می‌دهد که بیماری‌های غیرواگیر از علل عمده مرگ و میر در کشور محسوب می‌شوند. در مجموع، ۴۱۰ الی ۴۲۰ هزار نفر ایرانی هر سال به دلیل چاقی جان خود را از دست می‌دهند، که این رقم حدود ۶۵ هزار مرگ را شامل می‌شود.

 

وی درخصوص آمار مرگ‌های مرتبط با چاقی توضیح داد: با توجه به مجموع مرگ‌های سالانه ایرانیان و سهم مرگ‌های منتسب به چاقی، می‌توان گفت که حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد فوت‌ها در کشور به چاقی مربوط می‌شود.

 

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اشاره کرد که در حالی که برنامه‌هایی برای کاهش چاقی در کشور راه‌اندازی شده‌است، این پدیده همچنان رو به افزایش است. بر اساس داده‌های سامانه‌های سطح یک، درصد اضافه وزن و چاقی حدود ۵۰ درصد برآورد شده و همچنین آمار ملی نشان می‌دهد که به دلیل یک «جمعیت نمایانگر»، میزان چاقی و اضافه‌وزن در بزرگسالان حدود ۶۵ درصد می‌باشد.

 

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اعلام کرد: ایران به عنوان یکی از اندک کشورهایی محسوب می‌شود که از وجود کارشناسان تغذیه در نظام مراقبت‌های اولیه بهداشتی و درمانی برخوردار است. هرچند که این کارشناسان در این سیستم به خدمات‌رسانی می‌پردازند، اما خودمراقبتی برای مردم از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. توجه به مولفه‌های «تغذیه»، «وضعیت فعالیت بدنی» و «مدیریت استرس» می‌تواند به بهبود آمار چاقی در کشور کمک شایانی نماید و از اجزای ضروری خودمراقبتی به شمار می‌رود.

 

وی همچنین گفت: با توجه به آمارهای مربوط به چاقی در کشور که بر مبنای «داده‌های سامانه‌های سطح یک» و «برآورد چاقی و اضافه‌وزن در بزرگسالان» به ترتیب در حدود ۵۰ و ۶۵ درصد ذکر شده، ما در حال تهیه «نقشه چاقی کشور» برای ۱۰ سال آتی هستیم.



آخرین اخبار

فضای غالب در اردوگاه آیزنکوت بیش از گذشته آماده همکاری با احزاب عربی است

به گزارش خبرآنلاین ، کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش...

سخنگوی سپاه در پاسخ به سنتکام: ادعای مین‌روبی هرمز را با شواهد مستقل ثابت کنید، نه بیانیه

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بر اساس گزارش ایسنا، سردار...

برزیل درباره دخالت انتخاباتی شبکه منتسب به «ونس» تحقیق می‌کند

به گزارش خبرآنلاین، از بخش اسپانیولی تارنمای سی‌ان‌ان، دیوان...

جدیدترین خبر درباره شرایط کمپانی پس از بستری شدن در بیمارستان

ونسان کمپانی، سرمربی بایرن مونیخ، پس از بستری شدن...

اگر هنگام بازکردن آیفون Duo صدای غیرعادی شنیدید، به گوشی فشار نیاورید

کالبدشکافی گوشی تاشوی آیفون دوئو توسط شرکت iFixit دو احتمال مهم...

مغز کودکان ۴ سال پیش از بروز علائم، خطر افسردگی و اضطراب را نشان می‌دهد

بر اساس تازه‌ترین پژوهش، سرعت بلوغ مغز کودک می‌تواند...

افشای جزییاتی از فرار نامزد مغلوب انتخابات برزیل به آمریکا

به گزارش خبرآنلاین، خبرنگار المیادین در خصوص اخبار منتشره...

همه پرسش‌ها درباره نتانیاهو

انتخابات اخیر اسرائیل در حالی بدون پیروز قاطع...

سندرز: ترامپ خطرناک‌ترین رئیس‌جمهور تاریخ است

به گزارش خبرآنلاین، برنی سندرز، سناتور مستقل ایالت ورمونت...

قیمت سکه امروز ۶ آبان ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ سکه امامی ۲۶۸ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان شد + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت انواع قطعات سکه در بازار تهران...

نایب‌رئیس کمیسیون انرژی مجلس: گاز کمتر مصرف کنید پول نقد بگیرید!

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، فرهاد شهرکی، نایب رئیس کمیسیون...

انویدیا سه میلیارد دلار برای تقویت ابرهوش شخصی زاکربرگ هزینه می‌کند

شرکت‌های انویدیا و متا روز سه‌شنبه از گسترش همکاری...

افقه: مشکلات اقتصاد ایران نتیجه سیاست‌گذاری‌های غلط است، نه غربی بودن علم اقتصاد

به گزارش خبرآنلاین آیا مشکلات اقتصادی ایران ناشی از...

سخنگوی دولت و معاون رئیس جمهور مهمانان ویژه دربی + عکس

به گزارش تابناک، فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت و زهرا...

توقف ثبت سفارش خودروهای وارداتی از محل بودجه ۱۴۰۴/سفارش‌های دارای تأمین ارز مستثنی شدند

به گزارش خبرآنلاین،براساس ابلاغیه رسمی سازمان توسعه تجارت ایران،...

اروپا به دنبال شکستن سلطه استارلینک

گزارش‌های جدید نشان می‌دهد محدودسازی اخیر دسترسی اوکراین به...

تبلیغات متنی