یکشنبه 30 فروردین 1405

تهران و کوالالامپور برنامه همکاری‌های دیجیتال را تدوین کردند

در نشست دوجانبه‌ای که در حاشیه اجلاس APT در توکیو برگزار شد، وزرای ارتباطات ایران و مالزی بر اهمیت گسترش همکاری‌های فناورانه دوجانبه تأکید کردند. این همکاری‌ها شامل حوزه‌هایی همچون امنیت سایبری، دولت هوشمند، هوش مصنوعی و مخابرات فضایی می‌شود و نشان‌دهنده آمادگی آنها برای امضای توافقنامه و سرمایه‌گذاری‌های مشترک بود.

سید ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات جمهوری اسلامی ایران، در حاشیه اجلاس وزیران ارتباطات اتحادیه مخابراتی آسیا و اقیانوسیه (APT) در توکیو، با احمد فهمی بن محمد فضیل، وزیر ارتباطات و دیجیتال مالزی، دیدار و گفت‌وگو کرد. هدف این نشست بررسی ظرفیت‌های بالقوه همکاری دوجانبه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات بود.

هاشمی در این دیدار با تأکید بر وجود ظرفیت‌های گسترده‌ای که ایران در حوزه ارتباطات دارد، اشاره کرد که کشور ما آمادگی جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی به میزان ۲۰ تا ۲۵ میلیارد دلار را دارد.

وی همچنین خواستار افزایش همکاری‌ها در زمینه‌های امنیت سایبری، دولت هوشمند، هوش مصنوعی، خدمات ارتباطات ثابت و فناوری فضایی شد و از همتای مالزیایی خود به جهت سفر رسمی به تهران دعوت به عمل آورد.

وزیر ارتباطات همچنین با ابراز رضایت از گسترش تعاملات با مالزی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، به اشتراکات فناورانه بین دو کشور اشاره کرد و اعلام کرد جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود را برای امضای یادداشت تفاهم (MoU) همکاری با مالزی ابراز می‌کند.

برنامه‌های تحول دیجیتال مالزی

وزیر ارتباطات مالزی در این دیدار با اشاره به شروع اجرایی شدن برنامه ملی دیجیتال این کشور از سال ۲۰۲۱، یادآور شد که محور اصلی این برنامه بر توسعه زیرساخت‌ها به ویژه فیبر نوری و فناوری‌های مخابراتی فضایی تمرکز دارد. او همچنین از اجرایی شدن پروژه‌هایی مشابه استارلینک در مالزی خبر داد و بر آمادگی کشورش برای اشتراک‌گذاری و انتقال تجربیات در این زمینه تأکید کرد.

وزیر مالزی افزود: کشورش تاکنون حدود یک میلیارد دلار برای اتصال ۱۰ میلیون کاربر به اینترنت پرسرعت سرمایه‌گذاری کرده و پروژه‌هایی برای ارتباط مدارس و مناطق روستایی با استفاده از باکس‌های ارتباطی که قادر به پوشش‌دهی تا ۱۰۰ واحد همجوار هستند، در حال اجرا دارد.

او همچنین با اشاره به اینکه مالزی در حال حاضر ۹۱ درصد از مناطق روستایی را تحت پوشش اینترنت قرار داده، اظهار داشت که با مشکلاتی مشابه آنچه در ایران وجود دارد در حوزه USO و مناطق سخت‌گذر مواجه هستیم، اما با تمرکز بر توسعه زیرساخت‌ها، توانسته‌ایم پوشش 5G را به ۸۲ درصد افزایش دهیم. او همچنین افزود: مالزی امروز یکی از نقاطی است که ارزان‌ترین اینترنت را در جهان ارائه می‌دهد.

اقتصاد دیجیتال، مراکز داده و هوش مصنوعی

در ادامه این نشست، نماینده مالزی اعلام کرد که در ایام شیوع کرونا، حدود ۲۵ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور به اقتصاد دیجیتال تعلق داشته و بیان داشت: مالزی به مرکزی برای ایجاد و راه‌اندازی مراکز داده در منطقه تبدیل شده و آمادگی همکاری در این زمینه با ایران را دارد.

در پایان این جلسه، دو طرف بر امکان همکاری میان نهادهای تنظیم‌گر ارتباطات تأکید کرده و وزیر مالزی دعوت سفر به ایران را پذیرفت.

در نهایت، وزرای ارتباطات دو کشور با تأکید بر ضرورت ادامه گفتگوهای فنی و تبادل تجربیات، بر همکاری مشترک ایران و مالزی در راستای تحقق تحول دیجیتال توافق کردند.

آخرین اخبار

تکذیب خبرهای منتشرشده درباره دور دوم مذاکرات در اسلام‌آباد

به گزارش خبرآنلاین به نقل از ایرنا، خبرهای منتشر...

ایران واجد شرایط درآمدزایی از تنگه هرمز می‌باشد

به نقل از خبرآنلاین، «مریم جمشیدی» استاد حوزه حقوق...

اهدای نشان فداکاری به خانواده سپهبد موسوی

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، امیر سرلشکر «امیر حاتمی» فرمانده...

زمان خرید طلا فرارسید؟ – خبرآنلاین

به گزارش خبرآنلاین،نادر بذرافشان در تشریح چشم انداز بازار داخلی...

شکل‌گیری بحث‌ها بین وزرای خارجه انگلیس و پاکستان درباره مسائل منطقه‌ای

طبق گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، «ایوت کوپر» وزیر خارجه بریتانیا...

بیانیه ۴۲نماینده مجلس علیه تصمیمات راهبردی نظام؟ / این بار چه کسانی قرار است دیپلماسی را تخریب کنند؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، تعدادی از نمایندگان مجلس علیه دور...

گزارش تازه نیویورک تایمز از زرادخانه ایران

به گزارش خبرآنلاین به نقل از روزنامه آمریکایی نیویورک...

پنالتی‌ها درخشش ال‌چولو را به سایه می‌سایند؛ سوسیداد برای سومین بار قهرمان کوپادل‌ری می‌شود

استادیوم لاکارتوخا شاهد برگزاری دیدار پایانی جام حذفی اسپانیا،...

خطیب‌زاده: هیچ یورانیوم غنی‌شده‌ای به ایالات متحده منتقل نخواهد شد

به گزارش ایسنا، «سعید خطیب‌زاده»، معاون وزیر امور خارجه...

دانشمندان هورمون طبیعی را کشف کرده‌اند که می‌تواند چاقی را معکوس کند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : دیجیاتو:...

واکنش سازمان هواپیمایی به فروش بلیت توسط برخی سایت‌ها

به گزارش خبرآنلاین،مقصود اسعدی سامانی در خصوص بازگشایی ۶...

آمریکا با جنگ ایران خود را در یک دام «خودساخته» گرفتار کرد

به گزارش خبرآنلاین، پروفسور گریگوری ای. ددیس (Gregory A....

هواشناسی: بارش باران و کاهش دما در تهران

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایسنا:...

رئیس سازمان عقیدتی سیاسی فراجا: نتایج این نبرد شفاف است و ملت ایران بر تنگه هرمز تسلط دارد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حجت‌الاسلام «علی شیرازی»، رئیس سازمان...

استراتژیست جمهوری‌خواه: ترامپ در پیش‌چشم ما به سرنوشتش می‌رسد

به نقل از خبرآنلاین، در اپیزود اخیر پادکست «لفت...

اطلاعیه مهم سازمان هواپیمایی درباره بازگشایی فرودگاه‌های کشور/ کدام مسیرها باز شد؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سازمان هواپیمایی کشوری طی اطلاعیه‌ای...

آسیب به ۶۰ هواپیمای مسافربری در جنگ رمضان/ ۱۰ هواپیما منهدم شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمدرضا رضایی‌کوچی رئیس کمیسیون عمران...

تبلیغات متنی