سه‌شنبه 5 آبان 1405

تورم به ۵۱.۳ درصد رسید


تازه‌ترین گزارش مرکز آمار از نرخ تورم دی ماه نشان می‌دهد که نرخ تورم سالانه دی ماه 1401 برای خانوارهای کشور به 46.3 درصد رسیده که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل، 1.3 واحد درصد افزایش یافته است.

 

افزایش نرخ تورم نقطه‌ای خانوارهای کشور

منظور از نرخ تورم نقطه‌ای، درصد تغییر عدد شاخص قیمت، نسبت به ماه مشابه سال قبل می‌باشد. نرخ تورم نقطه‌ای در دی ماه 1401 ، به عدد 51.3 درصد رسیده است؛ یعنی خانوارهای کشور به طور میانگین 51.3 درصد بیشتر از دی 1400 برای خرید یک «مجموعه کالاها و خدمات یکسان» هزینه کرده­ اند.

نرخ تورم نقطه‌ای دی ماه 1401 ، در مقایسه با ماه قبل 2.8 واحد درصد افزایش یافته است. نرخ تورم نقطه‌ای گروه عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی­‌ها و دخانیات» با افزایش 3.9 واحد درصدی به 69.2 درصد رسیده و گروه «کالاهای غیرخوراکی و خدمات» با افزایش 2.3 واحد درصدی به 41.2 درصد رسیده است.

این در حالی است که نرخ تورم نقطه‌ای برای خانوارهای شهری 50.6 درصد می‌باشد که نسبت به ماه قبل 2.7 واحد درصد افزایش داشته است. هم‌چنین این نرخ برای خانوارهای روستایی 54.9 درصد بوده که نسبت به ماه قبل 3.5 واحد درصد افزایش داشته است.

 

افزایش نرخ تورم ماهانه خانوارهای کشور

منظور از نرخ تورم ماهانه، درصد تغییر عدد شاخص قیمت، نسبت به ماه قبل می‌باشد. نرخ تورم ماهانه دی 1401 به 4.3 درصد رسیده که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل، 2.4 واحد درصد افزایش داشته است. تورم ماهانه برای گروه‌های عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» 4.1 درصد و برای گروه عمده «کالاهای غیرخوراکی و خدمات» 4.5 درصد بوده است.

این در حالی است که نرخ تورم ماهانه برای خانوارهای شهری و روستایی به ترتیب 4.3 درصد و 4.3 درصد می‌باشد که نسبت به ماه قبل برای خانوارهای شهری 2.2 واحد درصد افزایش و برای خانوارهای روستایی 3.1 واحد درصد افزایش داشته است.

 

افزایش نرخ تورم سالانه خانوارهای کشور

منظور از نرخ تورم سالانه، درصد تغییر میانگین اعداد شاخص قیمت در یک سال منتهی به ماه جاری، نسبت به دوره مشابه قبل از آن می‌باشد. نرخ تورم سالانه دی ماه 1401 ، برای خانوارهای کشور به 46.3 درصد رسیده که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل، 1.3 واحد درصد افزایش نشان می‌دهد.

هم‌چنین نرخ تورم سالانه برای خانوارهای شهری و روستایی به ترتیب 45.5 درصد و 50.0 درصد می‌باشد که برای خانوارهای شهری 1.2 واحد درصد افزایش و برای خانوارهای روستایی 1.4 واحد درصد افزایش داشته است.

در گروه عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به گروه «سبزیجات» (پیاز، بادمجان و کاهو) و گروه «انواع گوشت» (گوشت گوسفند، گوشت گاو یا گوساله و انواع ماهی) و گروه «میوه و خشکبار» می‌باشد. در گروه عمده «کالاهای غیرخوراکی و خدمات»، گروه «حمل و نقل» (انواع اتومبیل سواری)، گروه «هتل و رستوران» (انواع غذاهای سرو شده در رستوران) و گروه «بهداشت و درمان» (انواع دارو) بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته‌اند.

دامنه تغییرات نرخ تورم سالانه در دی ماه 1401 برای دهک‌های مختلف هزینه‌ای از 43.7 درصد برای دهک دهم تا 53.2 درصد برای دهک اول است.



منبع

آخرین اخبار

جدول جدید لیگ برتر بعد از اعلام رأی جنجالی بازی انزلی؛ همه‌چیز به نفع پرسپولیس شد!

کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال سرانجام رأی دیدار جنجالی تراکتور...

مدیرعامل کلادفلر: نقص‌های امنیتی اخیر پی‌اچ‌پی فقط آغاز ماجرا هستند

هوش مصنوعی می‌تواند امنیت نرم‌افزارهای حیاتی اینترنت را در...

فراخوان شناسایی متقاضیان همکاری در پروژه‌های تخصصی ایرانداک منتشر شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پژوهشگاه علوم...

شاباک به دلایل امنیتی حوزه رأی‌گیری وزیر جنگ را تغییر داد

به گزارش خبرآنلاین، شبکه صهیونیستی آی۲۴نیوز گزارش داد، سازمان...

از دریافت کمک تا مطالبه ارزش؛ آفریقا در جست‌وجوی سهم بیشتر از ثروت و تولید جهانی

یک پژوهشگر اقتصادی آفریقا با اشاره به پررنگ‌تر شدن...

«مشکلات زوجین» صدرنشین و پر تکرارترین دلیل تماس‌ها با ۱۴۸۰

مدیرکل امور مشاوره و روان‌شناختی سازمان بهزیستی کشور با...

امارات به یک بازیکن استقلال ویزا نداد!

محمدرضا آزادی به دلیل مشکل ویزا نتوانست کاروان استقلال...

رقیب انتخاباتی نتانیاهو هم خواستار تقابل با ایران است اما توانایی های کمتری دارد

به گزارش خبرآنلاین منصور براتی، اسرائیل‌پژوه درباب...

توپ طلا ۲۰۲۶؛ هری کین در زادگاهش توپ طلا را برد/ جوایز پرشمار به اسپانیایی‌ها رسید

دوشنبه ۲۶ اکتبر (۴ آبان) سالن تئاتر لندن پالادیوم میزبان...

ناترازی پرهزینه

صنعت فولاد ایران در سال‌های گذشته با چالش...

یاشیکا با Y16 دوربینی از دل دهه ۱۹۵۰ به دنیای دیجیتال آورد

یاشیکا دوربین کامپکت دیجیتال جدید Y16 را معرفی کرد...

ادعای ارتش رژیم صهیونیستی درباره ترور ۴ نیروی مقاومت در غزه

به گزارش خبرآنلاین، ارتش رژیم صهیونیستی دوشنبه شب مدعی...

لانچیا گاما ۲۰۲۶ معرفی شد؛ خودروی برقی با برد ۷۴۰ کیلومتر برای نجات یک برند ایتالیایی

شرکت لانچیا (Lancia) در آستانه صدوبیستمین سالگرد تأسیس خود،...

با «لطفاً» شروع کنید؛ ترفند جالب استاد کمبریج برای گرفتن پاسخ بهتر از هوش مصنوعی

با گسترش استفاده از چت‌بات‌های هوش مصنوعی در زندگی...

رهبر انقلاب: کلید هرچه قوی‌تر شدن ایران مرزشکنی علمی نخبگان است

ه گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، پیام آیت الله سید مجتبی خامنه...

تبلیغات متنی