جمعه 15 آبان 1405

زیردریایی جدید ارتش ایالات متحده، همچنین به عنوان ناو هواپیمابر شناخته می‌شود!

اخیراً دولت چین در اطراف تایوان تمرینات نظامی وسیعی را به اجرا درآورده که به‌نظر می‌رسد پاسخی به انتخاب رئیس‌جمهور جدید تایوان (که به‌طور قاطع به استقلال این کشور حمایت می‌کند) باشد.

در مقابل، تایوان با قرار دادن موشک‌های ضدکشتی مافوق‌صوت و ناوهای گارد ساحلی در سواحل خود، به این اقدام واکنش نشان داده است که به نوعی به منزوی‌سازی یا حمله احتمالی چین مرتبط می‌شود. همچنین رسانه‌های دولتی چین به احتمال وقوع چنین درگیری‌هایی اشاره کرده‌اند. از طرف دیگر، چین نیروهای زمینی زیادی را به خط ساحلی خود منتقل کرده است. به‌علاوه، مطبوعات چین به‌تازگی ادعا کرده‌اند که این کشور در ماه ژوئن قصد دارد به تایوان حمله کند.

این مسأله دقیقاً همان نگرانی‌ای است که جهان و به‌خصوص مردم تایوان سال‌هاست بابت آن مضطرب هستند؛ اقدام نظامی چین علیه جزیره تایوان.

در این شرایط، نیروی دریایی آمریکا احساس می‌کند که نیاز به تقویت قابلیت‌های زیردریایی و وسایل نقلیه زیر آب بدون سرنشین (UUV) به‌منظور مبارزه با سیستم‌های ضد دسترسی/منع منطقه‌ای (A۲/AD) چین بیش از هر زمان دیگری ضروری است.

نکته‌ای که کاملاً مشهود است، این است که به محض وقوع نخستین شلیک، نیروهای دریایی کشورهای مختلف قبل از هر نیروی دیگری وارد عمل خواهند شد. در این میان، توانمندی‌های جامع منطقه‌ای چین در زمینه ضد دسترسی/منع منطقه (A۲/AD) می‌تواند بسیار نگران‌کننده باشد؛ چرا که اگر این سیستم‌ها به ادعای خود عمل کنند، عملاً کشتی‌های جنگی آمریکا و متحدانش توان چندانی نخواهند داشت.

A۲/AD: انکار فرافکنی قدرت

مسأله اصلی به نمایش گذاشتن قدرت نظامی است. چطور می‌توان یک نیروی رزمی عمدتاً اعزامی نظیر ارتش آمریکا نه تنها نیروها و تجهیزات بلکه محموله‌های خطرناک خود را به‌سوی اهداف دشمن منتقل کند، در حالی که اهداف مزبور با یک شبکه غیرمتمرکز و یکپارچه از موشک‌ها، راکت‌ها و سلاح‌های هایپرسونیک به‌طور کامل در امان باشند؟ تسلیحاتی که هزینه‌های تولید و استقرارشان به‌مراتب کمتر از پلتفرم‌های آمریکایی و متحدانش است، اما به‌خوبی توانایی ردیابی و هدف‌گیری تجهیزات آمریکایی را دارند.

نکته حیاتی در همین جا قرار دارد؛ چرا که این سیستم‌های تسلیحاتی (موشک‌ها و سلاح‌های مافوق صوت) در صورتی نسبت به تهدیدات کارایی دارند که با مجموعه‌ای قابل‌اعتماد از حسگرهای دوربرد برای شناسایی، مکان‌یابی و ردیابی کشتی‌های جنگی آمریکا همراه شوند.

جدیدترین تسلیحات آمریکا، تحولی در ادغام زیردریایی و ناو هواپیمابر

به همین دلیل چین سلاح‌های A۲/AD خود را به چنین حسگرهایی تجهیز کرده است. این سیستم‌های ردیابی می‌توانند تا ۱۰۰۰ کیلومتر اطراف محل استقرار خود را پوشش دهند و از فناوری‌های متنوعی شامل سیستم‌های ابتدایی (مانند بالن‌های مجهز به سنسور که به جو پرتاب می‌شوند) تا فناوری‌های پیشرفته (از جمله ماهواره‌های نظارتی با فناوری هوش مصنوعی) استفاده کنند.

در نتیجه، آمریکا باید بیاموزد که نه تنها از فاصله‌ای دور به جنگ بپردازد، بلکه باید این کار را به‌طرزی مخفیانه، سریع و ایمن انجام دهد. در همین راستا، نیروی زیردریایی آمریکا اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌کند. قرارداد زیردریایی هسته‌ای بین استرالیا، بریتانیا و آمریکا (AUKUS) که در سال ۲۰۲۱ به‌طور رسمی توافق شد، یک اقدام کلیدی در این زمینه محسوب می‌شود.

آخرین اخبار

نماینده عراقی: عراق بیش از ایران از بسته شدن مرز متضرر می‌شود

به گزارش خبرآنلاین، الساعدی در گفت وگو با شبکه...

پست‌بانک ایران؛ پیشران حمایت از معیشت مردم و توسعه پایدار شهری و روستایی

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از اداره‌کل روابط‌عمومی...

تایر گران شد/ یک حلقه لاستیک پراید ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان قیمت پیدا کرد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، انجمن صنفی صنعت تایر از...

پست احساسی سهراب برای پدر استقلال +عکس

سهراب بختیاری‌زاده به مناسبت سالگرد منصور پورحیدری پیشکسوت استقلال...

روش های تبلیغ کسب و کار برای افزایش فروش و رشد برند

شما محصولات عالی دارید، اما مشتریان هنوز نام...

سندرز: دموکرات‌ها بودجه جنگ علیه ایران را قطع می‌کنند

به گزارش خبرآنلاین، برنی سندرز، سناتور مستقل آمریکایی متمایل...

پیام اردوغان پس از انتخابات آمریکا؛ منطقه باید به صلح برسد

به گزارش خبرآنلاین، رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه امروز...

از دامداری‌ها تا خانه‌ها؛ گسترش انگل مرگبار به سگ‌ها و گربه‌های آمریکایی

کرم‌های انگلی موسوم به «مگس پیچ‌خور» با شناسایی موارد...

برنده توپ طلا پردرآمدترین بازیکن اروپا شد

باشگاه بایرن مونیخ روز پنجشنبه به‌طور رسمی از تمدید...

راز قتل آتنا ۱۴ ساله

به گزارش آفتاب نیوز، ناپدیدشدن یک...

بلاتکلیفی ایران در مقررات‌گذاری ارزهای دیجیتال باوجود رتبه ششم مصرف!

یک تحلیلگر اقتصادی با تأکید بر اینکه توسعه اقتصاد...

از دیتاسنتر تا پردیس محاسباتی؛ ترفند جدید اوپن‌ای‌آی برای جلب رضایت مردم

شرکت اوپن‌ای‌آی (OpenAI) در تلاش است با تغییر نام...

استفاده بیش از حد از هوش مصنوعی چه بلایی سر قدرت تفکر انسان می‌آورد؟

هوش مصنوعی انجام بسیاری از وظایف روزمره را سریع‌تر...

قیمت کارت گرافیک از کنترل خارج شد؛ جهش ۳۵ درصدی در تنها سه ماه

قیمت کارت‌های گرافیک در سه ماه گذشته ۳۵ درصد...

رشد نرم قیمت گوشی‌ها

دنیای اقتصاد: از هر ۱۲ گوشی ثبت‌شده در...

پیشنهاد جدید برای علیرضا منصوریان/ مقصد بعدی سرمربی ایرانی الطلبه مشخص شد؟

علیرضا منصوریان دومین فصل حضورش در فوتبال عراق را...

تبلیغات متنی