شنبه 22 آذر 1404

جزئیات دیدار روسای جمهور ایران و عراق/ پزشکیان درباره پیوند میان تجار، دانشگاه‌ها و صنایع تهران و بغداد چه گفت؟

مسعود پزشکیان در حاشیه اجلاس بین‌المللی صلح و اعتماد در عشق آباد ترکمنستان، بعد از ظهر امروز جمعه ۲۱ آذر ۱۴۰۴، در دیدار آقای عبداللطیف رشید، رئیس‌جمهور عراق، ضمن تبریک برگزاری پرشور، سالم و بدون مشکل انتخابات این کشور، ابراز امیدواری کرد که تشکیل پارلمان و دولتی قوی، به رشد و توسعه هر چه بیشتر عراق منجر شود.

بنا بر روایت ایرنا، رئیس‌جمهور با اشاره به سطح ممتاز روابط ایران و عراق اظهار داشت: ما قلباً با دولت و ملت عراق احساس نزدیکی، برادری و دوستی داریم و مصمم هستیم روابط دو کشور را در تمامی زمینه‌ها تقویت کرده و توسعه دهیم.

پزشکیان با تاکید بر ضرورت پیوند میان تجار، دانشگاه‌ها و صنایع دو کشور، افزود: سرمایه‌گذاری مشترک و توسعه ارتباطات مرزی از اولویت‌های ماست. به استانداران استان‌های مرزی اختیار ویژه داده‌ایم تا از ظرفیت‌های گسترده موجود برای افزایش تبادلات استفاده شود.

رئیس‌جمهور همچنین اتصال خطوط ریلی میان دو کشور را اقدامی ضروری دانست و تکمیل پروژه ریلی بصره-شلمچه را یکی از اولویت‌های اصلی ایران عنوان کرد.

پزشکیان با اشاره به نقش مخرب رژیم صهیونیستی در منطقه به عنوان غده‌ای سرطانی تأکید کرد: تمام تلاش این رژیم، جلوگیری از تقویت ارتباط علمی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و صنعتی میان کشورهای مسلمان و ایجاد جنگ‌های قومی و مذهبی در منطقه است. تنها راه خنثی‌سازی این اقدامات، توسعه همکاری‌ها، سرمایه‌گذاری مشترک و گسترش تبادلات در تمام حوزه‌هایی است که ملت‌های ما را به یکدیگر نزدیک‌تر می‌کند. تفرقه و اختلاف، نقشه دشمنان به‌ویژه رژیم صهیونیستی است و باید از هرگونه تنش اجتناب کرد.

رئیس‌جمهور همچنین توسعه دیپلماسی فعال را راهی برای رساندن صدای حق‌طلبی ملت‌های منطقه به مجامع بین‌المللی و گوش‌های سنگین اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها دانست.

ضرورت ایفای نقش و موضع واضح و قاطع در قبال رژیم صهیونیستی

در این دیدار رئیس‌جمهور عراق نیز با ابراز خرسندی از ملاقات با رئیس جمهور پزشکیان، به تشریح روند موفق برگزاری انتخابات در کشورش پرداخت و گفت: ایران را مهم‌ترین همسایه خود می‌دانیم. امنیت ما با امنیت ایران گره خورده است و کمک‌های همیشگی ایران به دولت و ملت عراق هرگز فراموش نخواهد شد.

عبداللطیف رشید با اشاره به تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه فلسطین و کشورهای منطقه از جمله ایران، تأکید کرد: ضروری است نقش خود را در قبال این تجاوزات ایفا و موضعی واضح و قاطع اتخاذ کنیم. رژیم صهیونیستی عامل اصلی مشکلات منطقه است و نه تنها با تجاوز نظامی، بلکه در حوزه‌های تجاری و اقتصادی نیز مانع ایجاد روابط سازنده بین کشورها می‌شود.

رئیس‌جمهور عراق افزود: در چنین شرایطی، کشورهای منطقه از جمله ایران و عراق باید کمپینی قوی و فعال در چهارچوب نهادهای اروپایی و سازمان ملل تشکیل دهند و مواضع خود را در برابر تهدیدات اسرائیل تشریح کنند.

وی همچنین بر ضرورت گسترش همکاری‌های امنیتی، تجاری، صنعتی، علمی و فرهنگی میان دو کشور تأکید کرد و گفت: باید تجربیات خود را به اشتراک بگذاریم و سفر هیات‌های مختلف برای همکاری حتی در جزئی‌ترین مسائل تقویت شود. ما هرگونه مانع‌تراشی علیه ایران را دشمنی علیه خود می‌دانیم.

۳۱۲۲۱

آخرین اخبار

سفر به قزاقستان و ترکمنستان نتایج خوبی به همراه داشت

رئیس جمهور در تشریح نتایج سفر خود به قزاقستان...

ملوان با خودش باران به پایتخت آورد و امتیاز استقلال را برد!

آخرین بازی هفته سیزدهم تقابل استقلال و ملوان بود....

برخی مدارس فیروزکوه به دلیل آنفولانزا غیرحضوری شد

آفتاب‌‌نیوز : به گزارش فرمانداری فیروزکوه، روح‌الله...

یک جرم میان‌ستاره‌ای مرموز در حال نزدیک شدن به زمین

شیء میان‌ستاره‌ای 3I/ATLAS در حال عبور از منظومه شمسی...

رئیس جمهور سابق عراق کمیسر عالی پناهندگان سازمان ملل شد

به گزارش خبرآنلاین به نقل از دویچه وله، در...

تبلیغات هوش مصنوعی برای کریسمس شکست خورد؛ موج انتقاد جهانی علیه مک‌دونالد

شعبه هلند شرکت مک‌دونالد پس از انتشار یک تبلیغ...

پزشکیان عشق‌آباد را به مقصد تهران ترک کرد

رئیس جمهور پس از سفر به کشورهای قزاقستان و...

ریزش معبد ۴طبقه در آفریقای جنوبی

منابع خبری اعلام کردند یک معبد ۴طبقه در شهر...

تصادف تریلی و سواری در جیرفت با ۲ کشته

مرکز هدایت و مدیریت عملیات بحران دانشگاه علوم...

شوک خارج‌نشین‌های ایرانی به بازار خودرو/ از چه زمانی واردات آغاز می‌شود؟

به گزارش خبرآنلاین، عزت‌الله زارعی، سخنگوی وزارت صنعت، معدن...

سوزش سر دل؛ یک مشکل شایع با علل مختلف

یک فوق تخصص گوارش گفت: سوزش سر دل و...

گلکسی Z TriFold با طراحی فوق‌باریک و نمایشگر ۶.۵ اینچی رونمایی شد

سامسونگ گوشی تاشوی گلکسی زد تری-فولد را با طراحی...

انسداد ۶۰ صفحه اینستاگرامی متخلف در حوزه پزشکی

آفتاب‌‌نیوز : سردار داوود معظمی گودرزی روز...

آخرین وضعیت پیگیری پرونده امام موسی صدر پس از آزادی پسر قذافی

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، «سید موسی صدر»  عالم و...

اضافه شدن آلمانی و پرتغالی به حالت آموزشی Google Translate

گوگل با افزودن قابلیت‌های آموزشی جدید به سرویس Google...

هشدار سیلاب‌های مرگبار برای مناطقی از آمریکا و کانادا

ساکنان منطقه شمال غرب اقیانوس آرام در آمریکا و...

تصویر روشنی از ظرفیت‌های همکاری میان ایران و میانمار وجود دارد

رئیس جمهور در دیدار نخست وزیر میانمار گفت: تصویر...

دیزنی خواستار توقف استفاده گوگل از شخصیت‌هایش در هوش مصنوعی شد

دیزنی نامه‌ای رسمی به گوگل ارسال کرده و خواستار...

عضله‌سازی کلید محافظت از مغز است

پژوهش‌های تازه نشان می‌دهند جوان ماندن مغز احتمالا بیش...

صعود تعداد متقاضیان بیمه بیکاری آمریکا

درخواست‌های دریافت مزایای بیکاری در آمریکا طی هفته گذشته،...

قابلیت تازه «گوگل مپس»؛ محل پارک خودرو را به‌طور خودکار در آیفون ذخیره کنید

گوگل مپس حالا امکان ذخیره خودکار محل پارک خودرو...

موشک‌های ایران، رژیم اسرائیل را به فکر انتقال تاسیسات نفتی به صحرای نقب انداخت

به گزارش خبرآنلاین، «ایلی کوهن» وزیر انرژی رژیم اسرائیل...

جهش عجیب قیمت پراید در بازار؛ این مدل ۶۰ میلیون تومان گران شد/ جدول قیمت مدل‌های مختلف پراید

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، آن‌گونه که روند بازار خودرو...

هشدار راهداری به خوزستانی‌ها

آفتاب‌‌نیوز : به گزارش مرکز مدیریت راه‌های...

مردم چهارمحال و بختیاری از سفرهای غیرضروری خودداری کنند

آفتاب‌‌نیوز : کیانوش نادری بلداجی شامگاه پنجشنبه...

تبلیغات متنی