خبرهایی از مهران مدیری و مسعود کیمیایی و ماجرای اولین حاشیه جشنواره فیلم فجر امسال
اولین حاشیه جشنواره فیلم فجر امسال، دستدرازی جویندگان گنج به آرامگاه پساهخامنشی، وضعیت قدیمیترین جشنواره سینمایی کشور، آرشیو؛ برگ برنده صداوسیما، وضعیت امیرحسین صدیق در بیمارستان، موتور شفافسازی وزارت ارشاد کِی روشن میشود؟، روزه سکوت مسئولانِ وزارت فرهنگ درباره جشنواره مد و لباس فجر، از دلتنگیهای مسعود کیمیایی تا کار نکردهاش و … از جمله اخبار این هفته فرهنگی هنری ایسنا بودند.
به گزارش ایسنا، طرح نقدهای جدی به پوستر چهلوسومین جشنواره فیلم فجر، دستاندرکاران برپایی این رویداد مهم سینمایی را به سمتی کشانده است تا با پذیرش اشتباهها و همچنین احترام به درخواستهای منتقدان و علاقمندان به سینما، سه روز پس از رونمایی، از اصلاح آن خبر بدهند. اما چرا پوستر جشنواره فیلم فجر تا این اندازه مهم است؛ ماجرای این نقدها چه بود و بر چه اساسی مطرح شد؟
واکنش ابراهیم حقیقی به انتقادها از پوستر جشنواره فیلم فجر
همراهی معاونت هنری وزارت فرهنگ با هنرمندان معترض
در پی حاشیه اخیر پیشآمده درباره جمعآوری آثار هنرمندان تجسمی توسط ستادی تحت عنوان «بزرگداشت فروغ فرخزاد و سهراب سپهری» و شکایت هنرمندان برای بازپسگیری این آثار، معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر لزوم رعایت حقوق مالکیت مادی و معنوی در راستای وظایف حمایتی و نظارتی خود در عرصه هنرهای تجسمی تاکید کرد.
کدام زنان سینماگر در هیئت انتخاب جشنواره فیلم فجر رکورددار هستند؟
پوران درخشنده با پنج بار حضور در اعضای هیئت انتخاب فیلمهای جشنواره فجر رکورددار حضور حداقل یک سینماگر زن است.
از دلتنگیهای مسعود کیمیایی تا کار نکردهاش
بزرگداشت مسعود کیمیایی که در آن اعلام شد فیلم جدید او به زودی ساخته میشود، با ابراز دلتنگی این فیلمساز برای بازیگر قدیمیاش و نیز تاکید او بر اینکه هنوز کاری در مقابل مردم انجام نداده، همراه شد.
کارگردانی که نمیخواهد فیلمش در ایران اکران شود!
کارگردان فیلم «دروغهای زیبا» با انتقاد از وضعیت اکران در سینماها از عدم تمایلش به اکران این فیلم در ایران خبر داد.
چرا مستندی درباره صادق خلخالی به اکران آنلاین رفت؟
کارگردان فیلم مستند «ضد قهرمان» از نحوه اکران سینمایی فیلمهای مستند گلایه و چرخه غلط اکران در هنر و تجربه را دلیل رفتن خود به اکران آنلاین بیان کرد.
چرا حال قدیمیترین جشنواره سینمایی کشور خوب نیست؟
عدم ساخت فیلمهای آموزشی، توجه نکردن به فضای مجازی و مجامع بیناالمللی از جمله دلایلی است که از سوی برخی فیلمسازان به عنوان چالشهای جشنواره فیلم رشد به عنوان قدیمیترین رویداد سینمایی مطرح میشود.
جان تنها باغ جهانی مازندران در خطر است
طرح «الحاق باغ جهانی عباسآباد به حریم شهری بهشهر» چند سالی است که مطرح شده و با وجود مخالفتها و نگرانیهای میراثدوستان مبنی بر خروج این اثر از فهرست میراث جهانی یونسکو، اما محدوده ۴۲۰ هکتاری آن با پیگیریهای چند ساله شهرداری بهشهر، از سوی شورای عالی معماری و شهرسازی مصوب و ابلاغ شده است. پرسش این است چرا میراث فرهنگی نتوانسته از این اقدام که خروج باغ عباس آباد را از فهرست میراث جهانی یونسکو به جریان میاندازد و زیست این باغ و جنگل هیرکانی را در تهدید قرار میدهد، مانع شود؟
دستدرازی جویندگان گنج به آرامگاه پساهخامنشی
یک پژوهشگر و کنشگر میراث فرهنگی از حفاری قاچاقچان و سوداگران گنج و دفینه در آرامگاه صخرهای «فالونک» در شهرستان مرودشت استان فارس و آسیبی که به آن وارد شده است، خبر داد. بر پایه شواهد باستانشناختی، این آرامگاه به دوره «فراهخامنشی» نسبت داده شده است.
بازار مکّاره اسباببازی؛ از رهاشدگی تا برگزاری یک جشنواره نمایشی!
یک تولیدکننده اسباببازی با اشاره به اینکه چیزی به نام «صنعت اسباببازی» در ایران وجود ندارد این حوزه را رها شده توصیف کرد و گفت: در این شرایط اگر زنجیره درست در حوزه اسباببازی تشکیل نشود، برگزاری رویداد و جشنواره اسباببازی صرفا به درد ارائه گزارش و اخبار میخورد و کاری نمایشی است.
روزه سکوت مسئولانِ وزارت فرهنگ درباره جشنواره مد و لباس فجر
در شرایطی که جشنوارههای سینما، موسیقی، بازیهای رایانهای و… فجر از مدتها قبل اقدام به معرفی شورای سیاستگذاری، اعلام فراخوان، اعلام زمانبندی برگزاری و داوری آثار و … کردهاند، هیچ خبری از جشنواره مد و لباس فجر به گوش نمیرسد. روزه سکوت مسئولان کارگروه ساماندهی مد و لباس که از زمان عدم برگزاری بخش بینالمللی این جشنواره در پیش گرفتند، همچنان ادامه دارد و در فاصلهای تقریبا یک ماهه تا آغاز دهه فجر، مشخص نیست اصلا جشنواره مد و لباس فجر برگزار میشود یا خیر؟
موتور شفافسازی وزارت ارشاد کِی روشن میشود؟
بیش از چهار ماه از حضور سیدعباس صالحی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میگذرد و با تاکیدهایی که در راستای شفافسازی از این وزارتخانه شنیده میشود، میتوان این انتظار را داشت که در آستانه برگزاری جشنوارههای فجر، گزارش مالی رویدادهای مشابه سال گذشته منتشر شود.
گام تازه تلویزیون در حالوهوای «پس از باران»
حداقل چهار سریال تلویزیونی سالهای اخیر، با استفاده از عناصر آشنای مجموعه «پس از باران» ساخته و پخش شدهاند که اغلب هم در جذب مخاطب موفق نشان دادهاند.
وضعیت امیرحسین صدیق در بیمارستان
امیرحسین صدیق ـ بازیگر سینما و تلویزیون ـ به دلیل انسداد رگهای قلب در بیمارستان بستری است و در حال حاضر وضعیت رو به بهبودی دارد.
برگ برنده صداوسیما همچنان آرشیو است
تهیهکننده و کارگردان برنامه «چهل تیکه» انتخاب مهمانان برنامهاش را از بزرگترین چالشهای این برنامه نوستالژیک دانست. سازنده «چهل تیکه» درباره سری جدید برنامهاش هم گفت: فصل جدید در ۴۰ قسمت با رویکرد قصه و قصهگویی تولید خواهد شد.
هیچ شاعری اندازه فردوسی مورد بحث نبوده است!
نیما ظاهری مولف «از ستیز تا ستایش» یا توضیحی درباره روند شکلگیری این کتاب، میگوید: هیچ شاعری اندازه فردوسی محل بحث نبوده است.
آقایان خواننده! دقیقا روی صحنه چه میکنید؟
هر چندوقت یکبار ویدیویی عجیب از اجرای زنده خوانندگان موسیقی پاپ در فضای مجازی وایرال میشود؛ ویدیوهایی که اوضاع نه چندان درست موسیقی پاپ را به تصویر میکشند و نشان از ناتوانی برخی از خوانندگان در عرصه اجرا و جای خالی خلاقیت دارند.
پیشنهادهایی برای خواندن:
«برفی کردن» در ایران و تاجیکستان
منصور یاقوتی ماندن سخت بود!
واکنشی به یک انتصاب در دانشگاه تهران
خاطره از «شیر جبهههای غرب» درباره خبر شهادتش
کسی مراقب ما نیست!
مهران مدیری و الناز شاکردوست همبازی شدند
جشن سال نو در کلیسای تاریخی با محرابی کمنظیر در تهران
با تعجب دیدیم جلال آل احمد هنوز حساسیتبرانگیز است!
شگفتیهای مصر باستان در سال ۲۰۲۴
انتهای پیام