دوشنبه 20 مهر 1405

بزرگ ترین تهدید آسمانی در پیش بینی های نجومی؛ احتمال برخورد سیارکی با قدرت ویرانگری شهر با زمین افزایش یافته است

براساس داده هایی که سازمان فضایی آمریکا در تاریخ سه شنبه ۱۸ فوریه (۳۰ بهمن) منتشر کرده، سیارکی که توانایی ویرانگری مشابه با نابودی یک شهر را دارد، به طرز نگران کننده ای امکان برخورد با زمین را افزایش داده است.

 

این سیارک که با نام «۲۰۲۴وای آر۴» (2024 YR4) شناخته می شود، در بین اجرام آسمانی ثبت شده در تاریخ پیش بینی های مدرن بیشترین احتمال برخورد با زمین را داراست.

 

طبق محاسبات انجام شده توسط اخترشناسان، این سیارک ممکن است با احتمال ۳.۱ درصد در سال ۲۰۳۲ به زمین آسیب برساند.

 

قطر این سیارک، که برای اولین بار در ماه گذشته از طریق یک تلسکوپ مستقر در شیلی شناسایی شده، بین ۴۰ تا ۱۰۰ متر برآورد می شود و منجمان اعلام کرده اند که در حال حاضر در حال دور شدن از زمین است.

 

تحلیل های طیفی نشان دهنده ترکیبات معمولی این جرم آسمانی است، و در تضاد با چند سیارک نادر، غنای آن از فلزات سنگین به طور قابل توجهی پایین است.

 

شبکه بین المللی هشدار سیارک ها پیش تر در تاریخ ۲۹ ژانویه هشدار اولیه ای صادر کرد، چون احتمال برخورد این سیارک از ۱ درصد فراتر رفته بود. از آن زمان، اگرچه این عدد با نوساناتی همراه بوده، اما به طور کلی روندی افزایشی را تجربه کرده است.

 

بر اساس آخرین محاسبات ناسا، احتمال برخورد این سیارک با زمین به ۳.۱ درصد رسیده و تاریخ ۲۲ دسامبر ۲۰۳۲ به عنوان تاریخ بالقوه برخورد در نظر گرفته شده است.

 

بروس بتس، دانشمند ارشد مؤسسه انجمن سیاره ای، در این خصوص بیان کرد: «من در این زمینه احساس وحشت نمی کنم.»

 

او افزود: «به طور طبیعی، افزایش درصد احتمال برخورد موجب احساس نگرانی می شود. اما معمولا با جمع آوری اطلاعات بیشتر، این احتمال ابتدا با افزایش مواجه خواهد شد و سپس به سمت صفر خواهد رفت.»

 

سیارکی که بزرگ تر از ۳۰ متر باشد و چنین خطری برای زمین ایجاد کند، آخرین بار سیارک آپوفیس در سال ۲۰۰۴ بود. در آن زمان، احتمال برخورد آپوفیس با زمین در سال ۲۰۲۹ حدود ۲.۷ درصد برآورد شد، اما گزارش های بعدی این خطر را به طور کامل مردود دانستند.

 

نقض مرز ۳ درصدی در احتمال برخورد، یک واقعه تاریخی به شمار می آید، هر چند که در حال حاضر نگرانی فوری از بابت این برخورد وجود ندارد.

 

تلسکوپ فضایی جیمز وب، به عنوان پیشرفته ترین رصدخانه فضایی کنونی، برنامه ریزی شده است تا در ماه مارس به تحلیل دقیق تری از مدار این سیارک بپردازد.

 

بروس بتس در این رابطه اظهار کرد: «جیمز وب قادر به مشاهده اجرام بسیار کم نور است، که در این مورد از اهمیت ویژه ای برخوردار است، زیرا مدار فعلی این سیارک به سمت مشتری می باشد و نزدیک ترین نزدیکی آن به زمین تا سال ۲۰۲۸ رخ نخواهد داد.»

 

چنانچه احتمال برخورد از ۱۰ درصد بیشتر شود، شبکه بین المللی هشدار سیارک ها اقدام به صدور هشدار رسمی خواهد کرد. در این صورت، سازمان ملل توصیه هایی برای کشورهایی که ممکن است در مسیر برخورد قرار داشته باشند، ارائه خواهد کرد.

 

سیارک «۲۰۲۴ وای آر۴» در مقایسه با سیارک ۱۰ کیلومتری که ۶۶ میلیون سال پیش منجر به انقراض دایناسورها شد، در گروه «نابودگران شهری» قرار دارد. این سیارک ظرفیت ایجاد یک فاجعه بزرگ محلی را داراست، اما نمی تواند موجب فاجعه جهانی شود.

 

خطر اصلی این سیارک نه به خاطر اندازه اش، بلکه به دلیل سرعت بالای آن به وجود می آید. برآورد می شود که در لحظه برخورد، سرعت آن به حدود ۶۴ هزار کیلومتر در ساعت برسد.

 

اگر این سیارک به جو زمین نفوذ کند، احتمالاً در ارتفاع زیاد منفجر شده و انفجاری معادل ۸ مگاتن تی ان تی ایجاد خواهد کرد که این قدرت، بیش از ۵۰۰ برابر قدرت بمب هیروشیما است.

 

در عین حال، اگر اندازه واقعی این سیارک نزدیک به ۹۰ متر باشد، شانس برخورد مستقیم و ایجاد یک دهانه برخوردی نیز وجود خواهد داشت.

 

یورونیوز

آخرین اخبار

حسین شریعتمداری از کدام حرف محسن رضایی خوشش آمد؟

به گزارش خبرآنلاین، حسین شریعتمداری در  روزنامه...

کانال ۴۰کیلومتری که رطوبت صالحیه را می‌بلعد/«سیلاب» واقعیت طبیعی ایران

معاون زمین‌شناسی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور با...

رقیب ارزان‌تر پیکسل واچ ۵؛ هرآنچه از فیت‌بیت اج گوگل می‌دانیم

گوگل سرانجام از ردیاب سلامتی جدید خود با نام...

آکسیوس: ترامپ از دست زلنسکی واقعا عصبانی است

به گزارش خبرآنلاین، یک مقام کاخ سفید شامگاه یکشنبه...

همایش محمد بن حسن کرجی در البرز برگزار می‌شود

مهدی نوید ادهم، دبیرکل هیأت مؤسس دانشگاه آزاد اسلامی،...

عربستان از زخمی شدن چند تن در حمله به فرودگاه ریاض خبر داد

به گزارش خبرآنلاین، سازمان هواپیمایی کشوری عربستان با اعلام...

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس؛ اسرائیل را شخم می‌زنیم و در آن گندم می‌کاریم!

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مجتبی زارعی نماینده مردم تهران، ری،...

قیمت طلا امروز ۱۹ مهر ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ مثقال طلا ۱.۰۰۰.۰۰۰ تومان ارزان شد+ جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، براساس گزارش اتحادیه طلا و...

درآمد عوارض خروج از مرزهای متعلق به مناطق آزاد به خود مناطق واگذار می‌شود

به گزارش خبرآنلاین،معصومه حجتی با اعلام این خبر افزود:...

کرملین: احتمال تماس تلفنی اعلام‌نشده بین پوتین و ترامپ وجود دارد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، دیمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی رئیس‌جمهور...

تلسکوپ جیمز وب منشأ یک انفجار سریع رادیویی دوردست را شناسایی کرد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از انگجت، محققان...

کمبود متخصص و پوشش ناکافی بیمه؛ دو مانع درمان اختلالات خواب در ایران

نتایج یک مطالعه منتشرشده در «Journal of Clinical Sleep...

پیشنهاد ترمیم دستمزد کارگران مطرح شد

با گذشت بیش از سه هفته از آخرین جلسه...

غذا خوردن در ساعات پایانی شب با افزایش خطر کبد چرب مرتبط است

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : نتایج...

پول ندارم، درمان نمی‌کنم!

گرانی‌های بی سابقه و...

قیمت سکه امروز ۱۹ مهر ۱۴۰۵/ ربع‌سکه نزدیک به ۹ میلیون تومان عقب رفت + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت انواع قطعات سکه در بازار تهران...

گزارش نگران‌کننده از سامسونگ؛ فروش گوشی‌های گلکسی ظاهراً سودی ندارد

سامسونگ به دلیل افزایش شدید قیمت حافظه‌های مورد استفاده...

تبلیغات متنی