شنبه 2 آبان 1405

خطر یخ‌زدگی و ریزش بهمن در ارتفاعات/ کوهنوردان از صعود بپرهیزند

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از بارش برف و کولاک درارتفاعات و خطر ریزش بهمن، یخ زدگی و کاهش شدید دما خبر داد و گفت: در این شرایط جوی کوهنوردان از صعود به ارتفاعات بپرهیزند.

صادق ضیاییان در گفت و گو با ایسنا، درباره شرایط جوی کوهستان‌ها و ارتفاعات کشور اظهار کرد: طی روزهای پنجشنبه و جمعه ( ۲۲ و ۲۳ دی) تداوم استقرار هوای سرد در بخش‌های وسیعی از کشور به‌ویژه نیمه‌شمالی و بخش‌های شمال شرقی با کاهش محسوس دما همراه است. کاهش دما در تلفیق با وزش باد در قله‌های مرتفع کشور موجب تشدید شرایط «سوزباد» می‌شود.

وی درباره وضعیت وزش باد در ارتفاعات نیز گفت: طی روزهای جمعه و پنجشنبه وزش باد و گاهی وزش باد شدید در مناطق مرتفع کوهستانی کشور به‌ویژه قله‌ها و خط الرأس‌های بالاتر از ٣٥٠٠  به‌ویژه برای نیمه‌شرقی کشور پیش‌بینی می‌شود.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا ادامه داد: با توجه به حجم برف تازه در مناطق کوهستانی کشور، احتمال وقوع بهمن در مسیرهای مستعد بهمن به‌ویژه در ارتفاعات البرز و زاگرس وجود دارد بنابراین از قرارگرفتن روی نقاب‌های برفی پرهیز شود. همچنین مه، آلودگی و کاهش دید که وجود دارد موجب کاهش دید افقی و عمودی می‌شود و مخاطره انحراف از مسیر رو به‌دنبال دارد.

به گفته وی طی پنجشنبه و جمعه (۲۲ و ۲۳ دی) برای البرز غربی، بخش‌هایی از البرز مرکزی و ارتفاعات شرقی استان اردبیل بارش پراکنده برف و وزش باد مورد انتظار است.

ضیایان از ورود سامانه بارشی از غرب کشور خبر داد وگفت: از ظهر جمعه به‌تدریج موجی از شمال غرب و غرب وارد کشور می‌شود که به‌ویژه برای ساعات بعدازظهر جمعه برای نیمه‌غربی کشور با افزایش ابر، افزایش سرعت باد و آغاز بارش‌ها همراه است.

وی در ادامه توصیه کرد: باتوجه به کاهش دما و سرمای هوا، تمهیدات لازم برای پرهیز از سرمازدگی به‌عمل آید. در مناطقی که برف تازه وجود دارد نیز احتمال کولاک سطحی وجود دارد که در چنین شرایطی کوهنوردن باید از صعود به ارتفاعات بپرهیزند.

خطر ریزش بهمن در ارتفاعات تهران

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی ارتفاعات تهران نیز اظهار کرد: طی ساعات اولیه روز پنجشنبه (۲۲ دی) ابرناکی و بارش پراکنده برف و مه آلودگی مورد انتظار است.

وی ادامه داد: سرمای محسوس موجب افت شدید دمایی طی پنجشنبه و جمعه(۲۲ و ۲۳ دی) در منطقه می‌شود و پدیده مه با کاهش دید افقی و عمودی همراه است همچنین وزش باد در قلل مرتفع و مناطق بالای ٤٠٠٠ متر گاهی شدید است به‌ویژه از ظهر جمعه بر سرعت باد افزوده می‌شود.

ضیاییان در پایان تصریح کرد: با توجه به اینکه طی روز گذشته بارش برف شدید در ارتفاعات رخ داد، احتمال ریزش بهمن وجود دارد بنابراین کوهنوردان با توجه به دو پدیده سرمایش هوا و ریزش بهمن از کوهنوردی و صعود به ارتفاعات اجتناب کنند.



منبع

آخرین اخبار

هشدار نارنجی هواشناسی در ۴ استان از فردا

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایرنا:...

سردار محبی: به کوچکترین اشتباه دشمن پاسخ چند برابری خواهیم داد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ سردار «حسین محبی»...

نظرات کاربران فلای تودی درباره پرواز با آوا ایر

برای انتخاب یک پرواز، قیمت و ساعت حرکت...

خطرناک‌ترین میراث ترامپ؛ پایان غرب و جهان ۳ بخشی

به گزارش خبرآنلاین، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در دو...

نتانیاهو از «غافلگیری بسیار بزرگ» برای تشکیلات خودگردان فلسطین خبر داد

به گزارش خبرآنلاین به نقل از روزنامه الدستور، بنیامین...

معرفی ظرفیت‌های فرهنگی و تاریخی کشور نباید صرفاً در حد شعار باقی بماند

رئیس بنیاد مستضعفان با اشاره به «نذر وقت»، گفت:...

نگاهداری:‌ چرا قیمت مسکن نجومی شد؟

رئیس مرکز پژوهش های مجلس، با تاکید بر اینکه...

ترمیم دی‌ان‌ای در بدن؛ امید تازه برای درمان یک بیماری ژنتیکی نادر

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایندپندنت، محققان...

علیرضا بیرانوند سرباز فجرسپاسی شد

علیرضا بیرانوند از اول آبان‌ماه به طور رسمی راهی...

منبع عراقی: الزیدی با الشرع تماس‌های محرمانه داشته است

به گزارش خبرآنلاین، خبرگزاری المعلومه به نقل از یک...

در روش تازه خرید بنزین پیش از سوخت‌گیری یک مرحله «احراز هویت» اضافه شده است

به گزارش خبرآنلاین،روند سوخت‌گیری با کارت اضطراری در شماری...

کاتس: ایران و اخوان المسلمین در پی حمله به اسرائیل هستند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی مدعی...

رئیس شورای اروپا: کانال دیپلماتیک غیررسمی با روسیه همچنان باز است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، کاستا در مصاحبه با نشریه...

تبلیغات متنی