درخواست صیدی به منظور افزایش معافیتهای مالیاتی برای شرکتهای حاضر در بورس

حجتاله صیدی، رئیس سازمان بورس، در نامهای به دولت و مجلس خواهان افزایش سقف معافیت مالیاتی برای شرکتهای تولیدی از ۷۵۰ میلیارد به ۲ هزار میلیارد تومان گردید. او تأکید کرد که حذف ناگهانی انواع معافیتهایی که در قوانین مختلف و بهطور تخصصی برای شرکتهای سهامی عام در نظر گرفته شده، به شدت به شرکتهای ثبت شده در این سازمان و همچنین به بازار سرمایه آسیب میزند. چنین اقدامی میتواند حقوق سهامداران و سرمایهگذاران را تحت تأثیر قرار دهد و به نوعی تضییع کنند. به علاوه، این مسائل منجر به تضعیف اعتماد عمومی به سرمایهگذاری در بازار خواهد شد.
در همین راستا، در خصوص بند یک تبصره ۶ قانون بودجه سال جاری، مخالفتهایی ابراز و یک متن پیشنهادی به دولت ارایه گردید. این متن پیشنهادی در صورتی که دولت بر حفظ مفاد این بند اصرار ورزد، به شرح زیر تنظیم شده است:
مجموعه معافیتهای مالیاتی با نرخ صفر، کاهش نرخ مالیات و سایر مشوقهای مالیاتی برای اشخاص حقیقی و حقوقی از مجموع درآمدهایی که در عملکرد سال جاری بهدست آمده، به استثنای معافیتهای دارای زمانبندی مشخص و همچنین موارد ذکر شده در مواد ۲، ۸۱، ۱۳۹، ۱۴۱، ۱۴۳، ۱۴۳ مکرر، ۲۸۰ و ۱۴۵ قانون مالیاتهای مستقیم با اصلاحات و الحاقات بعدی، برای اشخاص حقوقی تا ۲ هزار میلیارد تومان و برای اشخاص حقیقی تا ۱۰۰۰ میلیارد تومان درآمد مشمول مالیات سود خالص قابل اجرا خواهد بود.
طبق این گزارش، با انتشار متن کامل لایحه بودجه سال ۱۴۰۴، معافیتهای مالیاتی مرتبط با شرکتهای بورسی همچنان برقرار خواهد ماند و تا ۷۵۰ و ۷۵ میلیارد تومان درآمد برای اشخاص حقوقی و حقیقی قابل اعمال است.