دور جدیدی از آزادسازی زندانیان در حال انجام است

۱۱:۲۵ ۰۶ بهمن ۱۴۰۳

اعظم پورکند حماس امروز، روز شنبه، برنامه دارد که چهار سرباز زن اسرائیلی را که از تاریخ ۷ اکتبر ۲۰۲۳ و در جریان عملیات طوفان الاقصی به اسارت درآمده اند، تحت توافق آتش بس در جنگ غزه آزاد کند. این توافق همچنین شامل آزادی گروه دیگری از زندانیان فلسطینی خواهد بود.

اسرائیل روز جمعه تأیید کرد که فهرست افراد اسرایی که قرار است به وطن خود بازگردند به آنها ارائه شده است، هرچند که هیچیک از طرفین مشخص نکرده اند که چه تعداد فلسطینی در صورت تحقق کامل توافق از زندان های اسرائیل آزاد خواهند شد.

طبق اطلاعات «انجمن خانواده های اسرا و مفقودان اسرائیلی»، زنان مورد نظر برای آزادی شامل کارینا آریو، دانیلا گیلبوآ، نعاما لوی و لیری الباگ هستند.

الباگ در زمان اسارت خود ۱۹ ساله شده بود، در حالی که سایر سربازان اکنون ۲۰ سال دارند.

این تبادل بخشی از توافق آتش بس شکننده ای است که بین اسرائیل و حماس منعقد شد و از یکشنبه گذشته آغاز شده و هدف آن تسهیل دستیابی به پایانی دایمی بر درگیری ها می باشد.

میانجی گران از قطر و ایالات متحده چند روز پیش از مراسم تحلیف دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، این توافق را به اطلاع رساندند و او ادعا کرده است که توانسته است پس از ماه ها مذاکره بدون نتیجه، این توافق را تضمین کند.

ابوعبیده، سخنگوی گردان های عزالدین قسام، شاخه نظامی حماس، روز جمعه در تلگرام گفته است: «به عنوان بخشی از توافق زندانیان، گردان های قسام تصمیم اتخاذ کردند که روز شنبه چهار سرباز زن را آزاد کنند.»

دفتر نخست وزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، تأیید کرده که نام ها را از طریق میانجی گران دریافت کرده است.

منابع فلسطینی به خبرگزاری فرانسه اعلام کردند که ممکن است آزادی ها قبل از ظهر (۱۰:۰۰ به وقت گرینویچ) آغاز شود، اگرچه نه حماس و نه اسرائیل به زمان بندی مشخصی اشاره نکرده اند.

بنابر گزارش خدمت زندان های اسرائیل، گروهی از فلسطینی های آزاد شده به غزه خواهند رفت و دیگران راهی کرانه باختری اشغالی خواهند شد.

در غزه، خانواده هایی که بیش از یک سال به دلیل جنگ آواره شده اند، در انتظار بازگشت به خانه های خود هستند، اما بسیاری از آن ها تنها ویرانه هایی باقی مانده را مشاهده کردند.

ثِقرا قاسم، یکی از زنان آواره، به خبرگزاری فرانسه گفت: «حتی اگر بخواهیم به فکر بازگشت باشیم، به خاطر ویرانی ها جایی برای برپایی چادرهایمان وجود ندارد.»

توافق آتش بس باید در سه مرحله اعمال شود.

در مرحله اول ۴۲ روزه که از یکشنبه گذشته شروع شده، ۳۳ اسیری که اسرائیل تأیید می کند هنوز زنده هستند، باید به ازای حدود ۱٬۹۰۰ زندانی فلسطینی در زندان های اسرائیل آزاد شوند.

بیشتر بخوانید:

اسرایی که امروز مبادله می شوند چه کسانی هستند؟

سه اسیر — امیلی داماری، رومی گونن و دورون اشتاین بریچر — قبلاً به وطن خود بازگشته اند.

نود فلسطینی، به طور عمده زنان و کودکان، در ازای آنها آزاد شدند.

مرحله بعدی شامل مذاکرات برای تحقق صلحی دایمی تر خواهد بود، در حالی که مرحله نهایی شامل بازسازی غزه و بازگشت اجساد اسرای جانباخته خواهد بود.

در جریان عملیات ۷ اکتبر ۲۰۲۳، نیروهای حماس ۲۵۱ اسیر گرفتند که ۹۱ نفر از آن ها هنوز در غزه به سر می برند، از جمله ۳۴ نفری که ارتش اسرائیل تأیید کرده که کشته شده اند.

این حمله منجر به کشته شدن ۱٬۲۱۰ نفر گردیده که طبق آمار اسرائیل از سوی خبرگزاری فرانسه جمع آوری شده است.

واکنش تلافی جویانه اسرائیل منجر به کشته شدن حداقل ۴۷٬۲۸۳ نفر در غزه شده که اکثریت آن ها غیرنظامی هستند. این آمار از سوی وزارت بهداشت غزه که تحت کنترل حماس است، اعلام شده و سازمان ملل آن را قابل اعتماد می داند.

بازگشت به شمال

بسام نعیم، یکی از اعضای دفتر سیاسی حماس مستقر در قطر، روز جمعه به خبرگزاری فرانسه گفت که فلسطینی هایی که به علت جنگ به جنوب غزه آواره شده اند، باید بعد از آزادی های روز شنبه، اجازه بازگشت به شمال را داشته باشند.

صدها کامیون کمک های بشردوستانه از زمان آغاز آتش بس وارد غزه شده اند، اما توزیع آن در این سرزمین ویران شده هنوز با چالش های بزرگی روبرو است. نیازها بسیار بالا هستند، به ویژه در شمال، جایی که اسرائیل با شدت عملیات گسترده ای را پیش از آتش بس ادامه داد.

نیروهای امدادی اظهار می کنند که در پناهگاه های موقتی که در مدارس سابق و خانه های بمباران شده ایجاد شده اند، صدها هزار نفر حتی پلاستیک برای حفاظت از باران های زمستانی و بادهای تند ندارند.

در همین حال، وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد که حمله روز جمعه اسرائیل منجر به شهادت دو نفر در شمال کرانه باختری شد، جایی که ارتش عملیات هایی علیه شبه نظامیان انجام می دهد.

این وزارتخانه بیان کرده است: «نیروهای اشغالگر به یک وسیله نقلیه در شهر قباطیه حمله کردند و دو نفر را به شهادت رساندند.» ارتش اسرائیل این حمله را تائید کرده، اما از اعلام تعداد کشته شدگان خودداری نموده است.

بر اساس گزارش خبرگزاری رسمی فلسطین، وفا، این حمله توسط پهپاد انجام شده است و «همزمان با هجوم نیروهای اشغالگر به شهر و آغاز عملیات پاکسازی» صورت گرفته است.

اسرائیل روز سه شنبه عملیاتی با نام «دیوار آهنین» در منطقه جنین آغاز نمود. وزارت بهداشت در رام الله از کشته شدن حداقل ۱۴ نفر از روز سه شنبه خبر داده است.

حریت

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا