جمعه 30 مرداد 1405

رئیس جمهور: با هیچ قوم و انسانی نباید به غیر از عدالت برخورد شود

 

مسعود پزشکیان با بیان اینکه باید امت و جامعه ای ساخت که مطابق با راه امام رضا(ع) باشد، گفت: راه امام یعنی عدالت برای همه و ظلم برای هیچکس. همین امر باید به دستورالعمل زندگی تبدیل بشود، یعنی با هیچ قوم و انسانی نباید به غیر از عدالت برخورد شود.

مسعود پزشکیان شامگاه ۱۵ اردیبهشت ماه در اختتامیه کنگره بین المللی امام رضا(ع) که در تالار قدس حرم مطهر رضوی برگزار شد، با گرامیداشت یاد شهدا و شهید جمهور، اظهار کرد: تمام تلاش بر این است که راه ائمه را احیا کنیم. در قرآن خداوند می فرماید ما بنی آدم را کریم خلق کردیم. امروز صبح جلسه ای خدمت اعضای مجلس خبرگان در قم بودم که حدیث قدسی از یک بزرگی شنیدیم که می فرماید خدا زمین را به خاطر انسان خلق کرد، حیات انسان به علم و حیات علم به عمل و حیات عمل به اخلاص است.

 

وی افزود: کره زمین توپی کوچک در مسیر کهکشان است. از این سمت کهشکان تا آن قسمت ۲۰۰ هزار سال نوری زمان است. ما توپی کوچک در اینجا هستیم که در قیاس کهکشان دیده نمی شویم، کهکشان راه شیری از میان میلیاردها کهکشان دیگر حتی یک نقطه هم نیست. با این وجود خداوند می فرماید زمین و آنچه که هست را برای انسان خلق کردیم. خدا می گوید به انسان تمام علم و حرف ها را یاد می دهم و دستور داد همه به انسان سجده کنید. همه سجده کردند به جز شیطان که تکبر و غرور در برابر علم و دانایی داشت.

 

رئیس جمهور ادامه داد: ما جوان بودیم در دانشگاه با هم دانشگاهیان بحث می کردیم، می پرسیدیم جهان بینی تو تا کجاست که بدانم با چه کسی طرف هستم. کرامت انسان مستقل از نژاد و قوم و قبیله است و از دانایی و علم و صداقت نشات می گیرد. کسی پیش خدا کریم است که باتقواتر باشد. در گویش حضرت علی و قرآن،  تقوا یعنی تصمیم بدون خطا و حرکت برای خدا. در خطبه ۱۶ نهج البلاغه ، حضرت علی(ع) می فرماید خطا اسب وحشی است و کسی که خطا می کند، سوار بر اسب وحشی شده که افسارش دست او نیست و به جهنم می رسد و تقوا اسب رامی است که او را به بهشت می رساند. در تقوا اصل هلاکت معنا ندارد.

 

پزشکیان با بیان اینکه اگر مشکلی داریم، باید خودمان را ملامت کنیم، عنوان کرد: اگر نمی توانیم عدالت و حق را آنگونه که باید پیاده کنیم، مشکل من هستم نه مردم، من باید خود را اصلاح کنم نه جامعه را. چرا امام رضا تا همیشه زنده است و مردم عاشقانه دنبال او هستند؟ زیرا زندگی و رفتار او الهام بخش است و ما نیز باید راه او را برویم.

 

وی با بیان اینکه باید امت و جامعه ای بسازیم که مطابق با راه امام رضا باشد، گفت: راه امام یعنی عدالت برای همه و ظلم برای هیچکس. همین امر باید به دستورالعمل زندگی تبدیل بشود، یعنی با هیچ قوم و انسانی نباید به غیر از عدالت برخورد شود. برادر حضرت علی از ایشان بیشتر از حقش از بیت المال طلب کرد و حضرت آهن داغ برای برادر خود عرضه کرد. آیا ما این گونه هستیم؟

 

رئیس جمهور ادامه داد: ما باید زینت امام خود باشیم، نه باعث بی آبرویی ایشان. باید بتوانیم دستورالعمل مشخص برای جوامع خود بنویسیم و با آن زندگی کنیم. ما هستیم که در جامعه باید این باور را عملیاتی کنیم، تقوا در عمل یعنی حرکت بدون خطا. چرا به آیات قرآن عمل نمی کنید؟ حق شاخص دارد و باید آن را بیان کنیم ما باید خود را با حق تطبیق دهیم. من هر بار ممکن است اشتباه کنم و خود را باید با حق تطبیق دهم. امام رضا در زمان ولیعهدی، با ملحدین مناظره می کردند.

 

پزشکیان با بیان اینکه امام رضا در جامعه ای زندگی می کرد که ملحد هم در آن حق سخن داشت، افزود: ما نیز باید چنین کنیم. امام رضا با منطق و دلیل با مردم برخورد می کرد. ما منطق داریم و باید با آن حرف خود را جوانان و نسل بعد ثابت کنیم. حق برای این است که پیاده کنیم نه اینکه بگوییم ما حق هستیم. اگر من به عنوان مسئول مملکت پا کج گذاشتم، باید با من برخورد شود.

 

وی بیان کرد: امیدوارم حضور دانشمندان و مهمانان عزیز در این کنگره، به روشن شدن راه انسان و ایجاد عدالت منجر شود. حضرت علی(ع) می فرماید «بین مردم و خدا، خود و قوم و خویشت انصاف را رعایت کن که اگر نکنی ظلم کرده ای. کسی که به بندگان ظلم کند، خدا با او دشمن می شود».

 

رئیس جمهور تاکید کرد: اگر همه ما آنچه که برای خود و جناح خود می خواهیم را برای مردم هم بخواهیم، این حکومت قطعا ماندگار است و نور روشنایی آن در دنیا خود را نشان خواهد داد. ما مسلمانان چرا باید باهم دعوا کنیم؟ اگر ما وحدت داشته باشیم، مگر اسرائیل می تواند ما را تحقیر و نابود کند؟ باید به خود برگردیم و وحدت و انسجام را درون کشور خودمان و با کشورهای اسلامی پیاده کنیم.

 

 

آخرین اخبار

زلنسکی: بزرگ‌ترین چالش اوکراین منابع مالی است

به گزارش خبرآنلاین، زلنسکی در ویدئویی که از طریق...

ویدیو/ زوال یک یادگار؛ مسجد حاج رجبعلی در آستانه فروپاشی

مسجد حاج رجبعلی را بیش از ۱۸۰ سال قبل...

پیشرفت چین در زمینهٔ حافظهٔ کوانتومی؛ درهم‌تنیدگی در ۴۲۰ کیلومتر فیبر نوری

اگرچه شبکه‌های کوانتومی ممکن است بتوانند روزی رایانه‌ها و...

تازه‌ترین سخنان جباری در قشم؛ برنامه‌ریزی سه‌ساله برای لیگ یک

نشست خبری کادر فنی تیم فوتبال جزیره قشم با...

ونس: ضرورت افزایش صادرات نفت از تنگه هرمز

طبق گزارش خبرآنلاین، «جی دی ونس» در مصاحبه‌ای که...

کالابرگ مرداد حذف شد یا به شهریور افتاد؟

به گزارش‌ خبرگزاری خبرآنلاین،کالابرگ مردادماه در حالی وارد مرحله...

قیمت بنزین در برنامه دولت افزایش می‌یابد؟ / آخرین خبر درباره فرجام بنزین

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، عبدالرضا سپهوند سخنگوی کمیسیون انرژی...

شوک مثبت در بازار رمزارزها / بیت‌کوین دوباره اوج گرفت

این رمزارز روز چهارشنبه سطحی را پس گرفت که...

پلتفرم طلایی مسدود شده، مربوط به جنگ ۱۲ روزه بود

رضا الفت‌نسب، دبیر اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی: روز گذشته نماینده...

وزارت دفاع: صنعت دفاعی ایران از دل تهدید متولد شد اما در تهدید متوقف نماند

وزارت دفاع در بیانیه‌ای بیانیه به مناسبت ۳۱ مردادماه...

اجراي تمرين مقابله با جنگ ترکیبی در دافوس ارتش

براساس گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، امیر سرتیپ فرزاد اسماعیلی در...

غریب‌آبادی: ادعا می‌کنند ایران در آستانه شکست است و به یک نخ بند است، اما….

به گزارش خبرآنلاین کاظم غریب‌آبادی، معاون حقوقی وازارت خارجه...

لیست قیمت خرید مسکن در تجریش/ میانگین قیمت هر متر آپارتمان در این منطقه چقدر است؟ + جدول مردادماه ۱۴۰۵

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، طبق جدیدترین رصدهای میدانی صورت گرفته...

دردسرهای مربی ترکیه‌ای استقلال به پایان رسید؛ بیزاتی تبرئه گردید

اوزجان بیزاتی، سرمربی ترکیه‌ای تیم فوتبال استقلال، اخیراً در...

پیکسل 11 پرو سیلی به صورت علاقه‌مندان اندروید است؟

گوگل در سری Pixel 11 تمرکز بیشتری بر هوش...

تبلیغات متنی