جمعه 8 آبان 1405

روش‌های جلوگیری از نیش پشه آئدس

مهندس همایون امیری اظهار داشت: پراکندگی پشه آئدس مهاجم در سطح کشور به سرعت در حال افزایش است و نمونه‌هایی از این پشه در برخی استان‌های همجوار خوزستان شناسایی شده‌اند.

وی افزود: این پشه به محیط‌های تاریک و مرطوب، نظیر لاستیک‌های فرسوده، تعلق خاطر دارد و به همین دلیل، لازم است که این لاستیک‌ها جمع‌آوری شوند. همچنین، این پشه در مکان‌های راکد تخم‌گذاری و تکثیر می‌کند؛ بنابراین، باید حتماً مانداب‌ها خشک شوند.

امیری درباره روش‌های پیشگیری از نیش پشه یادآور شد: استفاده از لباس‌های آستین بلند و شلوارهای بلند، به کار گیری پشه بند در هنگام خواب و استفاده از مواد دافع حشرات بسیار مؤثر است و همچنین باید آب‌های راکد را از میان برد.

مدیر گروه مبارزه با بیماری‌های centro بهداشت خوزستان تشریح کرد: به منظور جلوگیری از گسترش آئدس‌های مهاجم، یک تفکیک وظایف جامع برای سازمان‌ها و نهادهای مرتبط از جانب کمیته دائمی پدافند غیرعامل کشور ارائه شده که به استانداری خوزستان ابلاغ و به مسئولین استانی اطلاع‌رسانی شده است.

او ادامه داد: در این زمینه، لازم است تمامی دستگاه‌های اجرایی مرتبط، اقدامات لازم را که بیشتر شامل فعالیت‌های بهسازی محیطی برای نابودی زیستگاه‌های مناسب برای لارو پشه است، به بهترین نحو انجام دهند.

امیری به گزارش‌هایی از وجود پشه آئدس مهاجم و ناقل بیماری‌های کشنده در برخی نقاط کشور اشاره کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی در استان خوزستان، در راستای اقدامات پیشگیرانه فراگیر، گام‌های مؤثری برداشته است.

مدیر گروه مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت خوزستان خاطرنشان کرد: از زمان شناسایی نخستین مورد پشه آئدس مهاجم در کشور، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز طبق راهنمایی‌های وزارت بهداشت، فعالیت‌های متمرکزی را در زمینه‌های انسانی و حشره‌شناسی آغاز کرده و این اقدامات همچنان ادامه دارد.

وی در خصوص اقدامات به انجام رسیده توضیح داد: برگزاری جلسات آموزشی متعدد برای افزایش دانش کارکنان بهداشت و درمان، پزشکان و افرادی که در زمینه مراقبت از بیماری و حشره‌شناسی فعال هستند، به منظور پایش وضعیت ناقل و جلوگیری از استقرار پشه آئدس انجام گرفته است. همچنین، اقداماتی نظیر “اویترپ گذاری” و “بررسی‌های لاروی” در مکان‌های پرخطر از قبیل فرودگاه‌ها، بنادر، پایگاه‌های مرزی، ایستگاه‌های راه‌آهن و پایانه‌های مسافربری انجام شده است.

امیری به مراقبت انسانی نیز اشاره کرد و گفت: برای شناسایی سریع بیماران احتمالی، مراقبت انسانی در پایگاه‌های مرزی و شهرستان‌های هدف بر اساس نظام مراقبت سندرمیک به عمل می‌آید و در صورت شناسایی بیماری، فرد به بیمارستان منتقل و تحت مراقبت قرار خواهد گرفت.

پشه آئدس مهاجم، ناقل بیماری‌های خطرناکی از جمله تب دانگ، چیکونگونیا و زیکا است. این بیماری‌ها می‌توانند علائم شدیدی همانند تب، سردرد، دردهای عضلانی و مفصلی و همچنین بثورات پوستی ایجاد کنند و در موارد جدی، می‌توانند کشنده باشند.

در ماه‌های اخیر، شیوع بیماری تب دانگ یا دِنگی در ایران افزایش یافته و در حال حاضر ۴۰ شهر تحت تأثیر پشه آئدس قرار دارند. بر اساس آخرین آمار، ۱۵۰ مورد ابتلا به این بیماری در کشور گزارش شده است که بیشتر این افراد مسافران خارج از کشور، به ویژه از کشورهای حوزه جنوبی خلیج فارس بوده‌اند.

آخرین اخبار

صاعقه در ایلام جان ۲ نفر را گرفت و ۳ نفر را مصدوم کرد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایسنا:...

فرار یا تبعید سیاسی؟ خروج فلانیو بولسونارو پس از شکست در انتخابات

شکست انتخاباتی، خانواده بولسونارو را وارد مرحله‌ای تازه از...

صدراعظم آلمان: اروپا باید رویکردهای خود را در قبال آمریکا بازنگری کند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، فریدریش مرتس در آخرین مقصد...

نشست سن‌پترزبورگ به مثابه راه «نجات جغرافیایی»

دنیای اقتصاد: دکتر احمد رشیدی نژاد: پژوهشگر ژئوپلیتیک...

فرهنگستان علوم ظرفیت خود را برای تحقق خیزش علمی کشور به کار می‌گیرد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از فرهنگستان علوم،...

بزرگ‌ترین سرقت تاریخ رمزارزها؛ ۶.۳ میلیارد دلار از بایننس خارج شد/ کره شمالی در مظان اتهام

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بررسی شرکت‌های تحلیل بلاک‌چین نشان...

غیرفعال‌شدن کارت سوخت خودروهای بالای ۲۵ سال و موتورسیکلت‌های بالای ۱۰ سال تکذیب شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی...

درخواست عربستان از آمریکا درباره جنگ با ایران: به دیپلماسی فرصت دهید

به گزارش خبرآنلاین، وبگاه شبکه عبری i۲۴News گزارش داد...

دستیارهای هوش مصنوعی دولت همچنان در ابهام‌

با گذشت نزدیک به دو سال از آغاز طرح...

رونمایی رسمی از جانشین سن‌سیرو؛ استادیوم جنرالی از ۲۰۳۱ +عکس

ورزشگاه جدید مشترک میلان و اینتر در سن‌سیرو، با...

کتاب تخصصی تولید پروپیلن رونمایی شد

آیین رونمایی از کتاب «تولید پروپیلن (PDH)، کاربرد...

اعتراف بزرگ رونالدو پس از شکست دادن مسی

به گزارش تابناک؛ فوق‌ستاره پرتغالی فوتبال دنیا، افتخار انتخابش...

مقام ایرانی: ادعای ترامپ درباره محتوای نامه ونس به رضایی دروغ محض است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ، یک مقام آگاه ایرانی...

۴ نماینده ایران فردا روی تشک می‌روند

به گزارش تابناک، فردا در ادامه رقابت‌های حسن یزدانی...

تبلیغات متنی