بونگ جون هو، کارگردان برجسته اهل کره جنوبی، در تازه ترین پروژه اش با چالش های فیلم سازی روبه رو شده و همچنین رقابتی جذاب را با هوش مصنوعی آغاز کرده است؛ این رقابت به دنبال خلق آثار هنری است که هیچ الگوریتمی قادر به بازآفرینی آن ها نباشد.
بونگ جون هو، کارگردان موفق کره ای که در سال ۲۰۲۰ با فیلم «انگل» توانست فصل جدیدی در تاریخ سینما رقم بزند و جوایز متعددی از جمله اسکار بهترین فیلم و بهترین فیلم بین المللی را کسب کند، این روزها در تدارک نخستین نمایش جهانی فیلم جدیدش «میکی ۱۷» است که قرار است در ماه آینده در جشنواره برلین به نمایش درآید.
این کارگردان در یک نشست خبری در سئول به همراه رابرت پتینسون، بازیگر اصلی اثر جدیدش، درباره تأخیرهای پیش آمده در اکران فیلم علمیتخیلی «Mickey 17» اظهار نظر کرد و گفت: «هیچ یک از فیلم های من تا کنون بدون تغییر در زمان بندی اکران اکران نشده است و به نظر می رسد که نسبت به این فیلم خاص، توجه بیشتری وجود دارد که منجر به پوشش خبری بیشتری شده است.»
«میکی ۱۷» نخستین فیلمی است که بونگ جون هو به تنهایی فیلمنامه اش را نوشته و در این باره، به رشد هوش مصنوعی اشاره کرده و اظهار داشت: «هر شب از خودم سؤال می کنم چگونه می توانم فیلمنامه ای بنویسم که هوش مصنوعی هرگز نتواند به مانند آن بنویسد؟ چگونه می توانیم بر هوش مصنوعی پیشی بگیریم؟ من می خواهم نویسنده ای شوم که هر سال یک فیلمنامه بنویسد که هرگز قابل تکرار توسط هوش مصنوعی نباشد.»
در ابتدا، برنامه ریزی شده بود که این فیلم در ماه مارس ۲۰۲۴ اکران شود، اما شرکت وارنر برادرز تاریخ انتشار آن را به ژانویه ۲۰۲۵ و سپس به ماه فوریه تغییر داد. بونگ همچنین تأیید کرد که اعتصابات هالیوود تأثیر مستقیمی بر تأخیر در تولید فیلم داشته و زمان بیشتری برای تکمیل پروژه لازم بوده است.
او در توضیح عنوان کرد: «بخش اعظم تأخیرها به صنعت سینمای آمریکا، از جمله اعتصابات نویسندگان و بازیگران وابسته است. این عوامل خارجی موجب تأخیر شدند، نه مشکلات مربوط به بازبینی یا فیلم برداری مجدد. قرارداد اولیه فیلم به گونه ای تنظیم شده بود که من تعیین کننده نسخه نهایی باشم و استودیو نیز به من اجازه نگهداری کنترل خلاق داده بود.»
طبق گزارش اسکرین، جشنواره برلین در دوره جدید خود در ماه آینده، میزبان نخستین نمایش جهانی فیلم «میکی ۱۷» بوده و این اثر در بخش ویژه گالا به نمایش درمی آید. این فیلم قرار است ابتدا در کره جنوبی در تاریخ ۲۸ فوریه اکران شود و سپس از طریق وارنر برادرز به کشورهای دیگر، از جمله ایالات متحده، یک هفته بعد منتشر گردد.
«میکی ۱۷» بر پایه رمان علمیتخیلی با همین نام که توسط ادوارد اشتون در سال ۲۰۲۲ نوشته شده، ساخته شده است و رابرت پتینسون در نقش شخصیت «میکی بارنز» که یک کارمند مصرفی است، به ایفای نقش می پردازد. در این داستان، میکی جهت انجام مأموریت های خطرناک به یک سیاره یخ زده اعزام می شود. وقتی یکی از نسخه های میکی جان خود را از دست می دهد، یک نسخه جدید برای جایگزینی او خلق می شود که بیشتر خاطرات نسخه قبلی را به یاد دارد. بازیگران مشهوری چون استیون یون، نائومی آکی، تونی کولت و مارک رافالو نیز در این فیلم حضور دارند.
داریوش خنجی، فیلمبردار ایرانی تبار، به عنوان مدیر فیلم برداری در این پروژه جدید بونگ جون هو فعالیت می کند.
بونگ جون هو نه تنها وظیفه نگارش فیلمنامه و کارگردانی فیلم را بر عهده دارد، بلکه این اثر را تحت عنوان شرکت خود، آف اسکرین، تولید کرده است. دده گاردنر و جرمی کلاینر از شرکت پلان بی و دوهو چوی از کیت استریت پیکچرز، تهیه کنندگی مشترک این فیلم را بر عهده دارند.
