سه‌شنبه 16 تیر 1405

تجربه صالحی از همکاری با چین در زمینه استخراج اورانیوم/ گفت‌وگوهای متقابل و تبادلی

علی اکبر صالحی، رئیس سابق سازمان انرژی اتمی، در گفت‌وگوی تلویزیونی خود که در شب چهارشنبه برگزار شد، با اشاره به آخرین نوع سانتریفیوژ در اختیار ایران، اظهار داشت که سانتریفیوژ IR-۹، ۵۰ برابر قدرتمندتر از نوع IR-۱ است. وی همچنین یادآور شد که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در بازه زمانی برجام و پیش از خروج ایالات متحده از این توافق، در ۱۵ گزارش جداگانه اعلام کرده بود که ایران به تعهدات خود به‌طور کامل پایبند بوده است. اما ترامپ به طور ناگهانی این توافق را زیر پا گذاشت. صالحی تصریح کرد که ایران در برجام محدودیت‌هایی را در زمینه‌های فنی مانند غنی‌سازی و تولید فلز اورانیوم پذیرفته بود که هر یک دلایلی منطقی داشتند. اما با وجود پایبندی ایران به تعهداتش، سؤال اینجاست که چرا آمریکا این توافق‌ها را ترک کرد؟

در مورد توانایی ایران در اکتشاف معادن اورانیوم، وی گفت: زمانی که در سال ۸۸ به سازمان انرژی اتمی پیوستم، موفق به خرید هلی کوپترهایی برای اکتشاف معادن اورانیوم شدیم. با این حال، نتایج اکتشافات نیاز به تفسیر داشت که باید به کشورهای دیگر ارسال می‌شد. رهبر معظم انقلاب تاکید کرده بودند که تمامی مراحل باید در خاک ایران انجام گیرد و اطلاعات نباید از کشور خارج شود؛ بر این اساس، ما به انتقال این فناوری به داخل کشور پرداختیم و نرم‌افزارهای مربوطه را وارد و توسعه دادیم.

صالحی ادامه داد: در حال حاضر، تمامی کشفیات هوایی و تفسیر آنها به‌طور کامل در ایران انجام می‌شود. باید تمامی کشور از نظر هوایی تحت پوشش قرار گیرد و نتایج این فعالیت‌ها فقط برای سازمان انرژی اتمی کاربرد ندارد، بلکه وزارت نفت و وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز از این اطلاعات بهره‌برداری می‌کنند.

وی به مراحل بعدی استخراج اورانیوم اشاره کرد و افزود: همکاری با چینی‌ها در این زمینه آغاز شد، اما آنان بعد از مدتی ایران را ترک کردند. کار در کارخانه یو سی اف اصفهان نیز با حضور چینی‌ها شروع شد که متاسفانه در میانه راه، به دلیل فشارهای ناشی از شرایط آمریکا، از ادامه کار منصرف شدند. ما در قبال این همکاری، برای چینی‌ها، گرفتن لایسنس راکتور ۱۰۰۰ مگاواتی وستینگهاوس از ایالات متحده را مدنظر قرار داده بودیم.

وی افزود: یکی از مقامات چینی از من پرسید که اگر در جای آنان بودید چه می‌کردید؟ گفتم که اگر این چنین باشد، قراردادهای بین‌المللی دیگر ارزشی نخواهد داشت. به رغم این مشکلات، ما به اتمام پروژه یو سی اف اصفهان ادامه دادیم و این چالش‌ها، سبب شد که از درون به تمامی موانع و اهداف خود دست یابیم.

آخرین اخبار

کشفی جدید، راه را برای رایانه‌های کوانتومی در حد و اندازهٔ یک سکه هموار کرده است

به‌مدت دهه‌ها، مگنون‌ها پتانسیل عظیمی برای فناوری‌های کوانتومی از...

کلوب| مدیران پرسپولیس از تارتار، یحیی می‌سازند یا هاشمیان؟

 مهدی تارتار سالها در تیم‌های مختلف مربیگری کرده و...

تعطیلی دیالی به دلیل مراسم تشییع رهبر شهید ایران در عراق

بر اساس گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و به نقل از...

رهبر شهید انقلاب چند فرزند داشتند؟

خبرآنلاین - زندگی مشترک آیت‌الله شهید سیدعلی خامنه‌ای و...

خبر مهم برای سرپرستان خانوار / اعتبار کالابرگ تیرماه تا چه زمانی قابل استفاده است؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، یعقوب اندایش معاون رفاه و...

فیدان: روابط اردوغان و ترامپ می‌تواند به کاهش تنش‌ها در ناتو کمک کند

به گزارش خبرآنلاین، این روزنامه روز دوشنبه گزارش داد...

فولاد به پرسپولیس پاسخ منفی داد؛ این دو بازیکن قابل فروش نیستند

باشگاه فولاد خوزستان در شرایطی که فعالیت‌های نقل‌وانتقالاتی خود...

پیش‌بینی جدید از بازار مسکن / قیمت مسکن در ماه‌های آینده به کدام سمت می‌رود؟

به گزارش خبرآنلاین، کیانوش گودرزی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک، با اشاره...

چین آزمایش یک موشک استراتژیک را در آب‌های اقیانوس آرام انجام داد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، وانگ شومینگ، سخنگوی نیروی دریایی...

بزرگ‌ترین کارخانه عمر دوم باتری خودروهای برقی افتتاح شد؛ انقلابی در ذخیره‌سازی انرژی

با افزایش تعداد خودروهای برقی، میلیون‌ها باتری در سال‌های...

پایان پاکسازی فضای بیرونی مصلی در شب گذشته

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهر تهران از پایان عملیات...

حمله اسرائیل به جنوب غزه؛ ۲ نفر به شهادت رسیدند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : فارس:...

میراث فکری رهبر شهید برای اقتدار علمی کشور/ مرور مهمترین کلیدواژه‌ها

خبرگزاری مهر – گروه دانشگاه و فناوری؛ رهبر شهید...

آغاز مراسم تشییع پیکر رهبر شهید

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مراسم تشییع پیکر مطهر مجاهد...

میراث فکری رهبر شهید درباره «خانواده و نقش زن و مرد»

برابری حقوق زن و مرد و عدالت جنسیتی همواره...

اظهارات زلنسکی درباره یک حمله جدید و وسیع روسیه به اوکراین

به نقل از خبرآنلاین، زلنسکی در پیام ویدئویی خود...

تبلیغات متنی