شنبه 2 آبان 1405

خطر کاهش قیمت نفت به حداقل رسید

در یادداشت تازه‌ای که توسط گلدمن ساکس منتشر شده، اعلام گردید که برداشت بیشتر از آنچه انتظار می‌رفت از ذخایر نفت در کشورهای توسعه یافته، می‌تواند تهدید کاهش قیمت نفت را محدود کند.

، این مؤسسه معتبر وال استریت در یادداشت خود اشاره کرده است که ذخایر تجاری نفت در سازمان توسعه و همکاری اقتصادی (OECD) در ماه اوت، نسبت به پیش‌بینی‌های قبلی تحلیلگران گلدمن ساکس، ۳۰ میلیون بشکه کمتر بوده است.

تحلیلگران این بانک اعتقاد دارند که علت اصلی این عملکرد بهتر از پیش‌بینی‌ها، این است که بازار نفت انتظار دارد با کمبود قابل توجه عرضه روبرو شود. برداشت بیشتر از حد انتظار از ذخایر نفت OECD، مانع از تحقق عاملی منفی، که قبلاً شامل افزایش غیرمنتظره ذخایر بود، شده است.

دان استرویون، مدیر تحقیقات نفت در گلدمن ساکس، در ماه گذشته به شبکه سی‌ان‌بی‌سی گفت: این بانک پیش‌بینی می‌کند که به دلیل تقاضای بالا و کاهش تولید که به کمبود شدید عرضه منجر می‌شود، قیمت نفت افزایش یابد. گلدمن ساکس در نیمه دوم امسال کمبود معنیداری در عرضه نفت را پیش‌بینی کرده است؛ به‌طوری که در سه ماهه سوم سال جاری، کمبود عرضه به حدود دو میلیون بشکه در روز خواهد رسید، در حالی که تقاضا به بالاترین سطح تاریخی خود می‌رسد.

براساس گزارش ماهانه آژانس بین‌المللی انرژی (IEA)، که در ماه جاری میلادی منتشر شده، ذخایر جهانی نفت در ژوئن با کاهشی معادل ۱۷.۳ میلیون بشکه، به‌دلیل کاهش در ذخایر OECD، تقلیل یافته است.

ذخایر نفت در ماه ژوئیه، برای سومین بار متوالی کاهش پیدا کرد و در حال حاضر ذخایر صنعتی OECD بیش از ۱۰۰ میلیون بشکه کمتر از میانگین پنج ساله خود است. این آژانس به این نکته اشاره کرد که با ادامه روند کاهش عرضه توسط عربستان سعودی و روسیه تا پایان سپتامبر، توازن بازار در فصل پاییز دچار محدودیت بیشتری خواهد شد.

طبق گزارش اویل پرایس، آژانس بین‌المللی انرژی اعلام نمود که اگر ائتلاف اوپک پلاس سطح تولید و صادرات فعلی خود را بدون تغییر نگه دارد، ذخایر نفت ممکن است در سه ماهه سوم روزانه ۲.۲ میلیون بشکه و در سه ماهه چهارم ۱.۲ میلیون بشکه کاهش یابد که ریسک افزایش قیمت‌ها را به‌طور محسوسی بالاتر می‌برد.

قیمت نفت در ابتدای معاملات روز پنج‌شنبه در بازار آسیا تحت تأثیر آمار اقتصادی ناامیدکننده و انتظار سرمایه‌گذاران برای سخنرانی روز جمعه جروم پاول، رئیس بانک مرکزی آمریکا، شاهد کاهش بود. بهای معاملات نفت برنت با کاهشی ۲۶ سنتی معادل ۰.۳ درصد، به ۸۲ دلار و ۹۵ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز با ۳۰ سنت کاهش معادل ۰.۴ درصد، به ۷۸ دلار و ۵۹ سنت در هر بشکه رسید.

آخرین اخبار

علیرضا بیرانوند سرباز فجرسپاسی شد

علیرضا بیرانوند از اول آبان‌ماه به طور رسمی راهی...

منبع عراقی: الزیدی با الشرع تماس‌های محرمانه داشته است

به گزارش خبرآنلاین، خبرگزاری المعلومه به نقل از یک...

در روش تازه خرید بنزین پیش از سوخت‌گیری یک مرحله «احراز هویت» اضافه شده است

به گزارش خبرآنلاین،روند سوخت‌گیری با کارت اضطراری در شماری...

کاتس: ایران و اخوان المسلمین در پی حمله به اسرائیل هستند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی مدعی...

رئیس شورای اروپا: کانال دیپلماتیک غیررسمی با روسیه همچنان باز است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، کاستا در مصاحبه با نشریه...

پیام بورس به بازارها

دنیای اقتصاد: معاملات بورس تهران در هفته گذشته...

جنگ مجدد با ایران‌، اقتصاد جهانی را زمین‌ گیر خواهد کرد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، تنش‌های نظامی میان ایالات متحده...

سهمیه اول و دوم کارت سوخت واریز شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بر اساس گفته رضا حاجی...

رسیدن سرانه فضای آموزشی کشور به ۶.۱ مترمربع تا پایان برنامه هفتم توسعه

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با...

تبلیغات متنی