چهارشنبه 13 آبان 1405

زمان احتمالی عمره اعلام شد

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب در نشست هم‌افزایی با نمایندگان مراجع تقلید که با موضوع استطاعت زائر برای تشرف به حج تمتع، در قم برگزار شد، درباره برنامه‌ریزی برای آغاز سفر عمره مفرده پس از حدود هشت سال وقفه و تشکیل شورای عالی حج با حضور رییس‌جمهور سخن گفت و افزود: با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، سفر معنوی عمره مفرده آغاز خواهد شد.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به افزایش هزینه اجاره هتل‌ها نسبت به سال گذشته و شکل‌گیری شرکت‌های واسطه در این زمینه، گفت: ۸۰ درصد ظرفیت هتل‌ها برای حج آینده اجاره شده است و مسئولان برای تکمیل این ظرفیت در تلاش هستند.

هفته گذشته هیأت اعزامی ایران به عربستان درباره آخرین هماهنگی‌های انجام‌شده برای تأمین مسکن مورد نیاز زائران اعلام کرده بود که برای ده‌ها هزار زائر عمره، مسکن در مدینه تأمین شده است.

نواب در ادامه نشست هم‌افزایی با نمایندگان مراجع عظام تقلید با اشاره به گزارش‌های حج‌گزاری برخی از کشورها، استفاده از تجربیات دیگران را کار پسندیده‌ای دانست و از تلاش‌ کارگزاران حج جمهوری اسلامی ایران با همه مشکلات و تحریم‌ها تقدیر کرد.

سرپرست حجاج ایرانی با بیان اینکه متقاضیان حج مالزی به سه گروه کم‌برخوردار، متوسط و برخوردار تقسیم می‌شوند، افزود: به گفته مسئول حج این کشور تعداد متقاضیان در نوبت ۹ میلیون نفر هستند که وقتی سپرده سرمایه‌گذاری‌شده و منافع آن و یارانه دولت به مقدار هزینه حج شود، اعزام خواهند شد. البته اعزام این تعداد با توجه به سهمیه این کشور ۱۵۰ سال طول می‌کشد.  

تشکیل کمیسیونی برای بررسی استطاعت حج

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسین فلاح‌زاده ـ عضو دفتر استفتائات مقام معظم رهبری ـ نیز در ادامه این نشست به جلسه‌ای که با موضوع بررسی استطاعت جسمی زائران در فرهنگستان علوم پزشکی با حضور پزشکان فوق تخصص در رشته‌های مختلف پزشکی به اتفاق کارشناسان برجسته فقه و مناسک حج برگزار شده است اشاره کرد و گفت که به‌زودی برای هر نوع بیماری کارگروهی تشکیل و این بیماری‌ها بررسی خواهند شد.  

او افزود: اعضای این کارگروه‌ها با توجه به شاخص‌های موجود و شناختی که نسبت به اعمال حج دارند نظر خود را درباره توانایی یا ناتوانی انجام حج اعلام می‌کنند تا دغدغه برخی از افراد که توانایی ندارند و حج بر آنها واجب نیست، در این زمینه برطرف شود.

 

در بخش دیگری از این نشست، دکتر طاهر درودی ـ قائم‌مقام مرکز پزشکی حج و زیارت ـ از تهیه جدولی برای تشخیص استطاعت زائران خبر داد و گفت: بر اساس این جدول، زائران از لحاظ جسمی و بدنی آزمایش می‌شوند و گروهی متخصص موضوع استطاعت حج را بررسی می‌کنند.

قائم‌مقام مرکز پزشکی حج و زیارت اضافه کرد: پس از تأیید استطاعت فرد توسط کمیسیون پزشکی، مدیر کاروان کارهای مربوطه را برای اعزام انجام می‌دهد. اگر پزشک موضوع استطاعت را تأیید نکند، فرد متقاضی از گردونه حج خارج می‌شود، اما چند مرحله قانونی برای اعتراض در این زمینه وجود دارد.

درودی گفت: در حال حاضر فردی که استطاعت او برای حج تأیید نشده است می‌تواند اعتراض خود را در کمیسیون‌های استانی و در صورت تأیید نشدن در کمیسیون کشوری مطرح کند تا رأی نهایی نسبت به استطاعت و یا رد آن برای او صادر شود.

قائم‌مقام مرکز پزشکی حج و زیارت با اشاره به چالش‌های موجود درباره موضوع استطاعت، اظهار کرد: در تلاش هستیم تا مستندات علمی و قانونی لازم در فرهنگستان علوم پزشکی بررسی شود و پس از ارائه، نظر نهایی علما تصویب شود تا کسی را از سفر حج منع نکنیم، درحالی‌که منع شرعی نداشته است.

آخرین اخبار

واکنش کاخ سفید به شکست جمهوری‌خواهان در انتخابات کنگره

به گزارش خبرآنلاین، در پی شکست سخت هم حزبی...

واکنش متفاوت بورس آمریکا و بازار نفت به پیروزی دموکرات‌ها / داوجونز هزار واحد رشد کرد، نفت ۳ دلار ارزان شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا به یکی...

رسانه صهیونیست: دشمنان اسرائیل در آمریکا پیروز شدند

به گزارش خبرآنلاین، روزنامه معاریو نوشت: دشمنان اسرائیل در...

زوجی که خیال پرسپولیسی ها را راحت کرد

پرسپولیس در قائمشهر به سه امتیاز مهم رسید و...

پیش‌بینی بارش‌های سیل آسا در ۸ استان/ آماده‌باش کامل ستادهای مدیریت بحران

معاون و سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره...

پایان سبز بورس

دنیای اقتصاد: معاملات بورس تهران در آخرین روز...

سردار قاآنی: فرماندهان جبهه مقاومت پیام ولی امر مسلمین را در عالی‌ترین سطح دریافت کردند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سردار اسماعیل قاآنی فرمانده نیروی...

باند جعل چک و کارت ملی به دام افتاد / اعتراف پسر به قتل پدر ۷۲ ساله‌اش

مرکز اطلاع رسانی پلیس تهران از دستگیری سارق محتویات...

تشخیص زودهنگام خرابی تجهیزات یا قطعی برق با هوش مصنوعی

معاون تحقیق و توسعه زیرساخت‌های ارتباطی شرکت ارتباطات زیرساخت...

حق کمیسیون مشاور املاک؛ پرسش‌های رایج و راهنمای شفافیت

تعیین حق کمیسیون مشاور املاک برای بسیاری از خریداران...

نیازمندی‌های آنلاین؛ از ستون آگهی روزنامه تا اپلیکیشن

پنجشنبه صبح‌ها، بوی جوهر تازه و یک خودکار قرمز؛...

پتنت تازه مایکروسافت؛ هوش مصنوعی که در پخش زنده حرف در دهان افراد می‌گذارد

شرکت مایکروسافت به‌تازگی پتنتی برای سامانه‌ای مبتنی بر هوش...

یاسر آسانی مهارشدنی نیست/ یک لحظه غفلت تا ابد پشیمانی رقبا!

یاسر آسانی دارد به یکی از کابوس‌های جدی مدافعان...

مهریه ۱۴ سکه‌ای؛ حقوق زنانی که یک عمر «خانه‌داری» کرده‌اند چه می‌شود؟

درحالیکه زنان، سال‌های زندگی خود را صرف خانه‌داری، تربیت...

آلفارومئو کوئوروسو معرفی شد؛ کوپه‌ای آینده‌نگر با قدرت بیش از ۵۰۰ اسب‌بخار

آلفارومئو (Alfa Romeo) در نمایشگاه خودرو پاریس ۲۰۲۶ از...

ورود نخستین پرنده‌های مهاجر به شمال کشور

با سرد شدن هوا در سرزمین‌های شمالی، طبیعت آرام‌آرام...

رانندگی هوشمند مرسدس بنز به شهرها می‌رسد؛ مجوز سطح ۲ برای MB.Drive Assist Pro

مرسدس بنز عرضه سامانه کمک‌رانندگی پیشرفته ام‌بی.درایو اسیست پرو...

سد لجستیک تجارت از خزر

دریای خزر در معادلات تجاری فراتر از مسیری...

قیمت طلا امروز ۱۲ آبان ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ هر مثقال طلا ۱۱۰ میلیون تومان شد + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، براساس گزارش اتحادیه طلا و...

قیمت سکه امروز ۱۲ آبان ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ سکه به قیمت ۲۵۹ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان به فروش رفت +...

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت انواع قطعات سکه در بازار تهران...

بولتون: ترامپ نمی‌داند چه می‌خواهد

به گزارش خبرآنلاین، جان بولتون، مشاور امنیت ملی پیشین...

تبلیغات متنی