چارچوب اعطای گواهی صرفه‌جویی انرژی به شهروندان و بخش خصوصی در سال آینده مشخص گردید

اعضای مجلس شورای اسلامی راهی را برای صدور گواهی صرفه‌جویی انرژی برای شهروندان، بخش خصوصی و همچنین پروژه‌های بهینه‌سازی انرژی مشخص کردند.

، در جلسه شبانه روز دوشنبه، ۱۹ آذر ۱۴۰۳، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در خلال بررسی بخشی از لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور، با تصویب بند «الحاقی ۳» از تبصره ۱۴ این لایحه، تحت عنوان «برق و انرژی هسته‌ای» به شرح زیر موافقت کردند:

«بند الحاقی ۳- در راستای اجرای تکالیف جز ۲ بند الف ماده ۴۶ قانون برنامه هفتم توسعه و به منظور هم‌افزایی و اتصال توانمندی‌های شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت، سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) و ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت، از ابتدای سال ۱۴۰۴ عملیات مالی و بودجه‌ای این نهادها تنها تحت نظارت سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی و در چهارچوب اساس‌نامه آن قابل اجراست.

در راستای ماده «پ» از بند (۴۶) قانون برنامه هفتم توسعه، و به منظور شکل‌گیری بازار بهینه‌سازی مصرف انرژی، دولت موظف است از طریق سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی نسبت به صدور گواهی صرفه‌جویی انرژی برای مردم، بخش خصوصی و همچنین پروژه‌های بهینه‌سازی انرژی به شرح زیر اقدام نماید: 

۱- از طریق وزارت کشور (با همکاری شهرداری‌ها) مبلغ شصت هزار میلیارد (۶۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال برای بهبود و نوسازی ناوگان حمل و نقل درون‌شهری اختصاص یابد. 

۲- از طریق وزارت نیرو، تا مبلغ پنجاه هزار میلیارد (۵۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال برای پروژه‌های تولید برق تجدیدپذیر و افزایش کارایی نیروگاه‌های حرارتی موجود، و نیز تا مبلغ پنجاه هزار میلیارد (۵۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال برای تعویض کولرهای آبی و گازی قدیمی با کولرهای کم مصرف، با اولویت مدارس و مراکز نیروهای مسلح و بسیج.

۳- از طریق وزارت صنعت، معدن و تجارت، تا سقف چهل هزار میلیارد (۴۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال برای طرح‌های اسقاط خودروهای فرسوده و جایگزین‌کردن آن‌ها با خودروهای کم مصرف، برقی-بنزینی (هیبریدی) و برقی.

۴- از طریق وزارت راه و شهرسازی به همراه وزارت کشور، تا مبلغ شصت هزار میلیارد (۶۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال برای نوسازی ناوگان فرسوده برون‌شهری. 

۵- از طریق وزارت نفت، تا مبلغ شصت هزار میلیارد (۶۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال برای پروژه‌های نصب بخاری‌های کم مصرف و بهسازی سیستم‌های گرمایشی در موتورخانه‌های موجود، با اولویت مدارس و مراکز نیروهای مسلح و بسیج.

سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی مجاز است که با اختصاص سی درصد (۳۰%) از موارد فوق، با شرکت‌های اپراتور قرارداد ببندد تا به کاهش مصرف برخی از مشترکین گاز و برق بپردازد. همچنین این سازمان می‌تواند تا سقف ۵۰۰ میلیون مترمکعب گاز طبیعی به معادل صرفه‌جویی ایجاد شده در قراردادهای مذکور، گواهی، سپرده یا صرفه‌جویی گاز طبیعی معتمد و قابل معامله در بورس صادر کرده و به شرکت کارور متقاضی ارائه دهد. شرکت ملی نفت نیز موظف است با اعلام بورس، حجم گاز مرتبط با گواهی صرفه‌جویی را تأمین کند. همچنین، اعطای پاداش صرفه‌جویی به مردم از طریق صدور گواهی صرفه‌جویی مجاز بوده و حساب بهینه‌سازی مصرف انرژی از شمول ماده ۱۲۵ قانون محاسبات عمومی مستثنی می‌شود. سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی موظف است هر سه ماه یکبار گزارش تفصیلی عملکر این بند را به کمیسیون‌های انرژی، برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی ارائه دهد.»


 

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا