شستن فرش در منزل بدون نیاز به دستگاه

همه ما در شرایطی نیاز داریم که سریعا فرش را تمیز کرده تا در مدت زمانی کوتاه آماده به استفاده باشد. حتی ممکن است که از نظر مالی تحت فشار باشید و نتوانید از خدمات یک قالیشویی خوب استفاده کنید.

در نظر داشته باشید که همیشه مراجعه به بهترین قالیشویی شهر تنها گزینه درست برای تمیز کردن فرش است. اما در صورت نیاز می‌توانید در خانه و بدون دستگاه نیز فرش خود را تمیز کنید.

مراحل شستن فرش بدون دستگاه

اگر قصد دارید تا فرش‌های خود را در منزل و بدون دستگاه بشویید، لازم است تا قبل از استفاده شامپو فرش؛ مراحل دیگری را انجام دهید. البته برای شستشوی فرش در خانه دو روش وجود دارد که یکی با استفاده از آبکشی بوده و دیگری نیازی به آبکشی ندارد. استفاده از شامپو فرش، مصرف آب کمتری دارد و البته در آپارتمان‌های امروزی هم امکان آبکشی فرش را نخواهید داشت. بنابراین ما هم روش بدون آبکشی را توضیح می‌دهیم.

تمیز کردن گرد و غبار

برای اینکه با شستشو، آلودگی‌ها به داخل الیاف فرش نروند، باید ابتدا جاروکشی انجام دهید. اگر جاروبرقی در اختیار دارید، دوبار با مکش بالای آن فرش‌ها را جارو کنید. سپس لازم است اگر امکان دارد، فرش را در هوای آزاد هم بتکانید. همه این کارها باعث می‌شود تا آلودگی‌های موجود در داخل فرش تا حد ممکن خارج شود و به ریشه‌ها آسیبی وارد نکند.

از بین بردن لکه ‌ها

در مرحله بعدی باید با استفاده از مواد لکه‌بر، لکه‌های موجود روی فرش‌ها را از بین ببرید. معمولا روی فرش‌ها مملو از لکه‌های غذا و خوراکی بوده که در طولانی مدت در بافت فرش باقی مانده است. علاوه بر این، لکه شمع و چربی هم ممکن است روی فرش‌ها وجود داشته باشد. برای پاک کردن هر لکه روش خاصی وجود دارد اما می‌توانید مواد شوینده لکه‌بری خریداری کنید که قدرت پاک کنندگی انواع آلودگی‌ها را داشته باشند.

ترکیب شامپو فرش و آب

در مرحله بعدی باید مقداری از شامپو فرش را با آب داخل یک ظرف بزرگ مخلوط کنید. مقدار اختلاط کاملا به برند شوینده شما بستگی دارد و روی آن نوشته شده است. اگر شوینده قوی باشد، باید مقدار بیشتری آب با آن مخلوط کنید. حالا این ترکیب را با یک اسفنج یا فرچه نرم روی سطح فرش خود بکشید. بعد از آن اجازه دهید تا مدتی در حدود یک ساعت روی فرش‌ها باقی بماند.

جاروکشی مجدد

در مرحله آخر هم باید فرش را مجددا جاروکشی کنید تا همه مواد شوینده از روی‌ آن پاک شود. اگر این کار را انجام ندهید، شوینده داخل الیاف فرش باقی مانده و باعث پوسیدگی آن می‌شود. حتما اگر لازم است، سعی کنید دوبار جاروکشی انجام دهید.

قرار دادن فرش در معرض هوای آزاد

بعد هم باید فرش را در هوای آزاد قرار دهید تا ریشه‌ها خشک شوند. اگر امکان آویزان کردن فرش‌ها را در لبه دیوار یا پشت بام ندارید، پنجره‌های خانه را باز کرده و چند ساعتی اجازه عبور هوای تمیز را بدهید. اگر امکان این کار را هم ندارید، روبروی فرش‌ها پنکه روشن کنید.

روش‌های شستشوی جایگزین شامپو فرش

همانطور که مشاهده کردید، شامپو فرش یک محصول اختصاصی است که برای تمیز کردن فرش به کار رفته و فرمول شیمیایی آن به شکلی است که به طور موثر اکثر آلودگی‌های موجود روی فرش را از بین ببرد. با این حال برخی دوست دارند تا با استفاده از مواد طبیعی فرش خود را تمیز کرده و تا جای ممکن از شامپوهای شیمیایی استفاده نکنند. برخی از مرسوم‌ترین مواد جایگزین شامپو فرش به شرح زیر است:

  • جوش شیرین و نمک
  • سودا
  • نشاسته ذرت
  • برف و یخ
  • جوش شیرین و صابون
  • آب و سرکه

دقت داشته باشید که قبل از استفاده حتما مقداری از محلول را روی گوشه‌ای از فرش تست کرده تا در صورت به وجود آمدن هرگونه مشکلی، بتوانید با زحمت کمتر آن را برطرف کنید. برخی فرش‌ها حساس هستند و باید از ترکیب درستی از مواد برای تمیز کردن آن‌ها استفاده کرد. پس از استفاده از این محلول‌ها نیز حتما فرش را با دستمال تمیز و سفید پاک کرده تا هیچ ماده اضافی روی فرش باقی نماند.

مزایا و معایب شستن فرش در منزل بدون دستگاه

در قسمت قبل به بررسی چگونگی شستن فرش بدون دستگاه پرداختیم اما باید دید که آیا انجام این کار به طور کلی درست است یا خیر. در ادامه می‌خواهیم در ابتدا مزایای این روش را بررسی کرده و سپس در ادامه نکات منفی آن را در نظر بگیریم.

مزایای شستن فرش در منزل بدون نیاز به دستگاه

  • تنها هزینه مواد شوینده را پرداخت می‌کنید.
  • هر زمانی که بخواهید می‌توانید کار را شروع کنید.
  • نیازی به جمع کردن فرش و خالی ماندن کف خانه نیست.

معایب شستن فرش در منزل

  • احتمالا فرش‌ها به درستی خشک نشده و می‌تواند کپک بزند.
  • تمام نقاط آن به یک اندازه تمیز نشده و همچنان لکه‌هایی روی آن باقی می‌ماند.
  • زحمت تمیز کردن فرش شما را بسیار خسته کرده و انرژی کافی برای انجام کارهای دیگر ندارید.
  • ممکن است حشراتی مانند کک یا ساس در داخل فرش باقی بماند و تبدیل به لانه امنی برای آن‌ها شود.
  • در صورت خشک نکردن اصولی آن،‌ ممکن است فرش شکسته شده و ظاهر زشتی به خود بگیرد.

راهکار مناسب ‌تر برای شستشوی فرش

استفاده از روش‌های شستشوی فرش در خانه در بسیاری از موارد سریع و کاربردی هستند اما متاسفانه هیچ‌وقت راهکار نهایی نبوده و جای شستشوی فرش با دستگاه را نمی‌گیرد. شاید زمانی که نزدیک به یک مهمانی هستید یا هنوز بهترین قالیشویی نزدیک به خود را نمی‌شناسید،‌ استفاده از شامپو فرش یا مواد طبیعی جایگزین آن معقول باشد.

اما پیشنهاد می‌شود که حداقل سالی یک بار اقدام به شستن فرش‌ها کرده تا تمام کثیفی‌ها از آن خارج شود و عمر فرش شما افزایش پیدا کند. قالیشویی بانو در تمام نقاط تهران شعبه داشته و هر زمان که نیاز به تمیز کردن فرش‌های خود داشته باشید،‌ می‌توانید با مرکز تلفن 1443 تماس بگیرید تا از نزدیک‌ترین شعبه، تیم حمل‌ونقل به سمت شما حرکت کند.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا