یکشنبه 1 شهریور 1405

پس از 3 هزار سال، شهر گمشده طلایی مصر از اعماق زمین کشف شد

گروهی از باستان شناسان موفق به کشف شهر گمشده طلایی در مصر شده اند. این شهر، که زمانی مرکز مهم معدن طلا بشمار می رفته، دارای تاریخی به طول ۳ هزار سال است و پس از چهار سال حفاری دقیق، به طور رسمی شناسایی شده است.

 

این شهر، که در گذشته به خاطر معادن طلایش رونق زیادی داشته، در زیر دره پادشاهان، در منطقه جبل السکری واقع شده و در نزدیکی مارسا علم، در استان بحرالاحمر کشف گردیده است. باستان شناسان نخستین بار در سال ۲۰۲۰ بقایای این شهر را شناسایی کردند و از آن زمان به حفاری های مستمر مشغول هستند تا این محوطه به طور کامل نمایان شود. این کشف به عنوان یکی از بزرگ ترین دستاوردهای باستان شناسی از زمانی که مقبره توت عنخ آمون در یک قرن پیش کشف شد، شناخته می شود.

 

شهر طلایی پنهان مصر بدوران بیش از ۳ هزار سال پیش برمی گردد

 

یکی از جنبه هایی که باستان شناسان را شگفت زده کرده، حفظ و نگهداری بناهای موجود در این شهر، از جمله خانه ها، کارگاه ها، ساختمان های اداری، معابد و حمام ها پس از اتمام حفاری ها است. تیم باستان شناسی همچنین بقایای کمپ فعالیت های معدنی را پیدا کرده است که به نظر می رسد به صورت کامل برای استخراج طلا تجهیز شده بود. این سایت شامل ایستگاه های خردایش و سنگ زنی، حوضچه های فیلتراسیون و ته نشینی بود که به کوره های ذوبی متصل می شدند و وظیفه تصفیه طلا از رگه های کوارتز را برعهده داشتند.

 

این شهر، که به نام آتن (Aten) نیز شناخته می شود، به دوران سلطنت آمنهوتپ سوم، نهمین پادشاه سلسله هجدهم مصر، بازمی گردد که در بین سال های ۱۳۹۱ تا ۱۳۵۳ قبل از میلاد زمامداری کرده است. این شهر به عنوان بزرگ ترین شهر باستانی شناخته شده ای به شمار می رود که تاکنون در مصر کشف شده است.

 

در جریان این کاوش های باستان شناسی، آثار متعلق به دوره های تاریخی مختلف نیز کشف شده که از جمله آن ها می توان به آثاری از دوره روم (۳۰ قبل از میلاد تا ۶۳۹ پس از میلاد) و دوران اسلامی (۶۴۲۱۵۱۷ پس از میلاد) اشاره کرد.

 

مقامات مصری تأیید کرده اند که تمامی آثار به دست آمده از این سایت باستانی به دقت مستندسازی و عکاسی شده و به محلی ایمن منتقل گردیده اند.

 

دیجیاتو

آخرین اخبار

سناتور آمریکایی: ضرورت خاتمه دادن به جنگ غیرقانونی با ایران

طبق گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سناتور دموکرات کریس ون هولن...

دیدار ولی‌عهد بحرین و رئیس سازمان اطلاعات نظامی پاکستان

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، «سلمان بن حمد آل خلیفه»...

قیمت برنج ایرانی، قند و شکر اعلام شد؛ برنج قاچاق آمریکایی در تهران توزیع شده است؟

به گزارش خبرآنلاین،رضا کنگری با بیان اینکه کمبودی در...

دلایل افزایش نرخ دلار؛ راهکار چیست؟

یک کارشناس اقتصادی با تاکید بر نقش افزایش تولید...

بهبود ۴۰ تا ۴۵ درصدی دقت در برآورد پارامترهای کیهانی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی،...

دلایل تقطیع و تحریف سخنان قالیباف چه می‌تواند باشد؟

<p طبق گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، فرشاد ابراهیم‌پور، یکی از...

سامسونگ مشکل آزاردهنده نمایشگرهای تاشو را هدف گرفت؛ روشنایی ۶۰ درصدی برمی‌گردد

سامسونگ از فناوری جدیدی برای نمایشگرهای OLED رونمایی کرده...

رصد ۱۸۴ هزار انبار کالاهای اساسی در کشور و کشف ۵۹۶۵ تن کالای احتکاری

رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا از رصد و پایش...

هنوز زمان زیادی تا مقایسه این پرسپولیس با تیم دهه ۶۰ باقی مانده است

ناصر ابراهیمی، یکی از مربیان باسابقه تیم پرسپولیس که...

وعده‌های پزشکیان در میانه جنگ و تحریم چقدر محقق شد؟

رئیس‌جمهوری در انتخابات ۱۴۰۳ بیش از وعده‌های عدددار، بر...

از پزشک پولدار تا پزشک روزمزد؛ وقتی «رابطه پزشک و بیمار» زیر فشار اقتصادی می‌شکند

همزمان با روز پزشک، سخنگوی سازمان نظام پزشکی مطالبه...

مراکز داده قبل از ظهور هوش مصنوعی چه کاربردی داشتند؟

مراکز داده هوش مصنوعی به یکی از بحث‌برانگیزترین موضوعات...

دو مهارت ساده که می‌تواند جان فرد در حال خفگی را نجات دهد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : در...

واردات گوشت وارد مرحله جدید شد/ گوشت ارزان در راه است؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، به استناد مصوبه ستاد تنظیم...

رژیم صهیونیستی بار دیگر به هدف قرار دادن جنوب لبنان پرداخت

طبق گزارش خبرآنلاین، امروز شنبه، رژیم صهیونیستی دوباره اقدام...

پوتین: اوکراین حملات بی‌رحمانه‌ای انجام می‌دهد

به گزارش خبرآنلاین، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه عصر شنبه در...

تبلیغات متنی