جمعه 16 آبان 1404

شورای امنیت امروز به بررسی تحریم‌ها علیه «جولانی» می‌پردازد

یک منبع دیپلماتیک به الجزیره اعلام کرد که امروز (پنج‌شنبه) درخواست ایالات متحده برای حذف نام جولانی و انس خطاب از فهرست تحریم‌های بین‌المللی مرتبط با «داعش» و «القاعده» در شورای امنیت سازمان ملل مورد رأی‌گیری قرار خواهد گرفت.

به نقل از روز پنج‌شنبه خبرگزاری ایرنا، این منبع دیپلماتیک خاطرنشان کرد که ایالات متحده برخی اصلاحات را در متن پیش‌نویس قطعنامه، به ویژه در زمینه نیروهای نظامی خارجی، اعمال کرده است.

انتشار این خبر در حالی رخ می‌دهد که خبرگزاری «رویترز» در گزارشی از سه‌شنبه اخیر خبر داد که دولت آمریکا این پیش‌نویس را با توجه به دیدار رئیس دولت موقت انتقالی سوریه با «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا در کاخ سفید که قرار است در روز دوشنبه برگزار شود، به شورای امنیت ارائه کرده است.

با این حال، تأیید پیش‌نویس این قطعنامه به حداقل ۹ رأی موافق و همچنین عدم وتوی آن توسط روسیه، چین، آمریکا، فرانسه یا انگلیس نیاز دارد.

ترامپ در اظهارات خود در حین سفرش به ریاض، پایتخت عربستان در میانه ماه مه (اردیبهشت)، خبر از لغو تحریم‌های وضع شده علیه دمشق داد، اقدامی که با استقبال کشورهای عربی و دولت موقت انتقالی سوریه مواجه شد.

یوم بعد از اعلام لغو تحریم‌ها، رئیس‌جمهور آمریکا در ریاض با جولانی ملاقات کرد، که این دیدار نخستین ارتباط بین یک رئیس‌جمهور آمریکایی و مقام سوری در ۲۵ سال اخیر محسوب می‌شود.

در همین راستا، واشنگتن در ماه‌های گذشته از شورای امنیت سازمان ملل خواسته است تا تحریم‌های مربوط به سوریه را کاهش دهد.

بر اساس گزارش ایرنا، «بشار اسد»، رئیس‌جمهور سابق سوریه در ماه دسامبر ۲۰۲۴ (آذر ۱۴۰۳) به دنبال حمله نیروهای شورشی تحت رهبری گروه «تحریر الشام» از قدرت کنار گذاشته شد.

این گروه که پیش از این به عنوان «جبهه النصره» شناخته می‌شد، تا سال ۲۰۱۶ به عنوان شاخه رسمی القاعده در سوریه فعالیت می‌کرد و از ماه مه ۲۰۱۴ (اردیبهشت ۱۳۹۳) در لیست تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل علیه القاعده و داعش قرار گرفته است.

تعدادی از اعضای تحریر الشام در فهرست تحریم‌های سازمان ملل قرار دارند که شامل ممنوعیت سفر، مسدود شدن دارایی‌ها و تحریم تسلیحاتی است.

با این حال، کمیته تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل در سال جاری به جولانی معافیت سفر داده است، بنابراین احتمالاً اگر قطعنامه پیشنهادی آمریکا قبل از دوشنبه به تصویب نرسد، او قادر خواهد بود برای دیدار با ترامپ به واشنگتن مسافرت کند.

310310

آخرین اخبار

شناسه دیجیتال اختیاری فرانسه: اطلاعات ضروری که باید درباره فرانس ایدانتیته بدانید

برنامه «فرانس ایدانتیته» (France Identité) یک اپلیکیشن دولتی است...

خودسوزی年轻ی در پارک زیتون اهواز و واکنش شهرداری

آفتاب‌‌نیوز : در بیانیه‌ای رسمی از سوی...

دمشق گزارش خبرگزاری رویترز در مورد پایگاه آمریکایی در سوریه را رد کرد

طبق گزارشی که خبرآنلاین منتشر کرده است، یک مقام...

کلیه اصناف تا پایان سال تحت پوشش مالیات بر ارزش افزوده قرار خواهند گرفت

بر اساس گزارش‌های خبرآنلاین، هادی سبحانیان، رئیس سازمان امور...

افزایش ۴۵ درصدی دستمزد، اقدام موثر دولت جهت حمایت از اقشار کم‌درآمد

ایسنا/مرکزی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره...

نجات ۸ فرد، از جمله یک کودک دو ساله، در حریق یک ساختمان اداری

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی تهران درباره وقوع...

بازداشت کلاهبرداری به ارزش یک هزار میلیارد تومان در کرخه

آفتاب‌‌نیوز : براساس اطلاعات منتشر شده از...

سردار حسن زاده: بخش بزرگی از توانمندی‌های دفاعی کشور هنوز به نمایش درنیامده است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سردار سرتیپ پاسدار حسن حسن‌زاده،...

نجباء: بی‌اعتنایی به توهین‌های ترامپ، به معنای پذیرفتن سلطه آمریکا است

طبق گزارش خبرآنلاین، «شیخ ناظم السعیدی»، رئیس شورای اجرایی...

میزان ذخیره آب در سد کرج به ۷ درصد کاهش یافت

آفتاب‌‌نیوز : مدیر امور آب کرج اعلام...

آلودگی هوای ۱۲ شهر خوزستان؛ اهواز در شرایط بحرانی

آفتاب‌‌نیوز : بر اساس اطلاعات ارائه شده...

جزئیات دستگیری نیروهای مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه چه بود؟/ توضیحات سازمان اطلاعات سپاه

بر اساس گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سازمان اطلاعات سپاه به‌طور...

طلا مجدداً کاهش یافت/ نرخ جدید طلای جهانی در تاریخ ۱۵ مهرماه ۱۴۰۴

بر اساس گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بهای هر اونس طلا...

اشتیاق دانش‌آموزان و دانشجویان به هوش مصنوعی؛ غفلت از خطرات شغلی

در حالی‌که بسیاری از تحلیلگران در مورد تأثیرات هوش...

اثرات مصرف پسته در شب بر میکروبیوم روده افراد مبتلا به پیش‌دیابت

تحقیقات انجام شده نشان می‌دهند که مصرف پسته به‌صورت...

هزینه قطعات سلف‌سرویس آیفون ۱۷ بین ۹۹ تا ۳۷۹ دلار نوسان دارد

در سال‌های اخیر، اپل تلاش‌های فراوانی برای بهبود قابلیت...

آه کشیدن: روشی طبیعی برای کنترل استرس و بهبود تنفس

در یک تحقیق جدید، پژوهشگران به این نتیجه رسیدند...

واکنش‌ها در اسرائیل به موفقیت ممدانی؛ «نیویورک به زمین افتاد»

به نقل از خبرآنلاین، روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی...

تبلیغات متنی