وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: برای رسیدگی به چالش ها و مسائل رانندگان بین المللی باید هرچه سریع تر ستاد ملی مرز تشکیل گردد.
فرزانه صادق در جلسه ای که با حضور تشکل های صنفی حمل و نقل بین المللی برگزار شد، تأکید کرد که فعالیت در حیطه رانندگی، حمل و نقل و ترانزیت به عنوان مشاغل سخت در تمامی کشورها شناخته می شود. وی در این نشست به برخی از مشکلات اساسی رانندگان بین المللی اشاره کرد که باید بیشتر مورد واکاوی قرار گیرد تا به راه حل های مناسب دست یابیم.
وی خطاب به نمایندگان صنفی و رانندگانی که در این جلسه حضور داشتند، بیان کرد: بدون شک شما راهکارها و پیشنهاداتی برای حل این مشکلات دارید. نکته مهمی که باید به آن توجه شود این است که راهکارهایی که به عنوان نمایندگان دولت ارائه می دهیم، گاهی با آنچه که در عمل باید اجرا شود، فاصله دارد. بنابراین، باید به این توافق برسیم که هرگونه صدور بخشنامه جدید یا وضع قوانین باید بدون نظرخواهی از تشکل ها نباشد.
وزیر راه و شهرسازی با یادآوری مشکلاتی که چند هفته پیش رانندگان در مرز بازرگان با آن مواجه بودند، گفت: این چالش ها چندان جزئی نبود اما با تدبیر توانستیم از این بحران عبور کنیم و با طرف ترک به مذاکره بپردازیم و به توافق هایی برسیم؛ اما می توانستیم این مشکلات را از ابتدا پیشگیری کنیم.
وی در ادامه تصریح کرد: از همکاران خود می خواهیم که هرچه سریع تر ستاد ملی مرز راه اندازی شود. نمایندگان تشکل ها باید در جلسات حاضر باشند و مسائل و مشکلات خود را به طور مستقیم بیان کنند. نمی توانیم همه موضوعات را به طور همزمان مطرح و حل کنیم، اما اگر یک مشکل را رفع کنیم، حل سایر موضوعات نیز تسهیل خواهد شد.
صادق افزود: نقش ما در وزارت راه و شهرسازی، تسهیل گری است. به این معنا که تمامی اقدامات حوزه حمل و نقل باید به نحوی تسهیل شود تا مشکلات به راحتی قابل حل باشند. ما می توانیم برای حضور نمایندگان صنف در جلسات بستر لازم را فراهم کنیم تا بتوانند مسائل خود را مطرح سازند.
به گفته وی در مورد عدم هماهنگی در مرز نیز بررسی هایی صورت پذیرفته که باید در ستاد ملی مرز به حل و فصل آن پرداخته شود.
وزیر راه و شهرسازی همچنین به نیاز به محل استراحت برای رانندگان اشاره کرد و گفت:
باید برنامه ای برای ایجاد محل های استراحت رانندگان طراحی کنیم و نقاط مناسب را شناسایی کنیم، زیرا این موضوع نقش بسزایی در کاهش تصادفات جاده ای خواهد داشت.
صادق تصریح کرد: ما درصدد هستیم که حوزه حمل و نقل ریلی و دریایی را بهبود ببخشیم، اما آنچه که مشاهده می شود این است که بیش از ۹۰ درصد جابه جایی بار در جاده ها انجام می گیرد. بنابراین، نوسازی و بهسازی جاده ها از اهمیت بالایی برخوردار است. تشکل ها می توانند در زمینه نوسازی و بهسازی و تعریض جاده ها سرمایه گذاری کنند که می بایست برای سرمایه گذاری سودآور باشد.
در پایان، وی اظهار داشت: من معتقدم برای تحقق توسعه پایدار در کشور، باید ارتباطات با کشورهای دیگر و نوسازی جاده ها و توجه ویژه به حمل و نقل انجام شود.
