طحان نظیف: جریان دانشجویی از دعواهای سیاسی و جناحی پرهیز کند
سخنگوی شورای نگهبان گفت: جریان دانشجویی همواره در تحولات اجتماعی ایران حضور موثر داشته است.
به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی شورای نگهبان، هادی طحاننظیف عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان روز شنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۳ میهمان دانشگاه علوم اسلامی رضوی در شهر مقدس مشهد بود و در جمع دانشجویان سخنرانی کرد.
وی ابتدا سالروز شهادت حضرت زهرا را تسلیت گفت و سپس اظهار داشت: یکی از مهمترین درسهایی که از حضرت زهرا (س) میشود آموخت ایستادگی در راه دفاع از حق با در نظر گرفتن شرایط و اقتضائات زمانه است. ایشان به موقع صحبت کردند و به موقع در بالاترین سطح فعالیت اجتماعی داشتند و فریاد زدند. به موقع نیز سکوت کردند.
طحاننظیف افزود: حتی با وصیتی که در خصوص کیفیت دفن پیکر مبارکشان فرمودند، پرچم مبارزه با جبهه باطل را در اهتزاز نگه داشتند. ثمره حیات فردی و اجتماعی حضرت زهرا (س) الگوی حقیقتطلبان و باطلستیزان است.
دانشجویان گفتمانساز باشند
سخنگوی شورای نگهبان در ادامه روز دانشجو را گرامی داشت و بیان کرد: دانشگاه هویتش با دانشجو است و اگر شما نباشید دانشگاه معنا پیدا نمیکند. لذا این روز را که یادآور حریت، بصیرت، عدالتخواهی و استکبارستیزی جریان دانشجویی است گرامی میداریم و ان شاءالله خداوند به همه ما توفیق دهد که در دوران دانشجویی گنجینه و آذوقهی خوبی را برای روزهای آتی کشورمان که روزهای خدمت به این مردم شریف است فراهم بکنیم.
وی ادامه داد: در یکماه گذشته این هشتمین دانشگاهی است که توفیق حضور دارم و معمولا به دانشجویان توصیه میکنم که قدر این دوره را که به چشم به هم زدنی می گذرد، بدانید ولی اینجا باید بصورت مضاعف این حرف را تکرار کنم چون شما در سایه پر مهر و در آغوش امام مهربان و رئوف آقا امام رضا (ع) مشغول به تحصیل هستید و این محیطی که شما در آن قرار دارید غبطه برانگیز است.
طحاننظیف خاطرنشان کرد: جامعه دانشجویی ایران در طول تاریخ معاصر همواره حضور پر افتخار و البته احترام برانگیزی در کنار مردم داشته است. این جریان همواره برای پیشرفت کشور دغدغهمند عمل کرده است. لذا در تمام تحولات اجتماعی ایران حضور داشته و این حضور هم یک حضور موثر بوده است.
وی افزود: آزادیخواهی، عدالتطلبی، استکبارستیزی و رفتارهای ضد استعماری به عنوان ماهیت جریان دانشجویی شناخته میشود. به همین دلیل دشمنان تلاششان این بوده که تاثیر دانشجویان را بر جامعه کمرنگ کنند که علی رغم تلاشهای زیادی که در این مسیر انجام دادند، موفق نبودند.
سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه آرمانخواهی ذات جامعه دانشجویی است که باعث شده پیشران حرکتهای اجتماعی باشد و جامعه را به سمت پیشرفت هدایت کند، عنوان کرد: حضرت امام (ره) دانشگاه را مبدا تحولات اجتماعی میدانستند. مقام معظم رهبری نیز جایگاه رفیعی برای دانشجو قائل هستند. ایشان در یکی از دیدارهای خود با دانشجویان وظیفه دانشجو و دانشگاه را گفتمانسازی دانستند. گفتمانسازی یعنی شکلدهی به ابعاد مختلف جامعه. لذا جریان دانشجویی باید جایگاه خودش را بداند و از دعواهای سیاسی و جناحی پرهیز کند و نسبت به آرمانهای قانون اساسی و موضوعاتی که در بیانیه گام دوم انقلاب آمده را در افق نگاه خود قرار دهد و برای تحقق تمدن نوین اسلامی برنامهریزی کند.
وی تاکید کرد: اتفاقات مثبت و حل مشکلات در کشور توسط فرزندان همین سرزمین به نتیجه میرسد و قرار نیست کسی از خارج از این مرزها بیاید و مشکلات ما را حل بکند و مشکلات این سرزمین به دست فرزندان این سرزمن حل میشود.
ضرورت آرمانگرایی در کنار واقعگرایی
سخنگوی شورای نگهبان عنوان کرد: آرمانخواهی خیلی مهم است؛ مسئولان کشور به لحاظ مواجه با اقتضائات اجرایی با بعضی از محدودیتها سعی میکنند واقع بین باشند، اما در کنار این واقعبینی حتماً باید آرمانگرایی وجود داشته باشد. اگر شهید تهرانی مقدم میخواست صرفا واقع بین باشد ما الان در صنعت موشکی و فضایی حرفی برای گفتن داشتیم؟ شهید تهرانی مقدم مجاهدت کرد و امروز ما با افتخار جزو کشورهایی هستیم که در این حوزه حرف جدی برای گفتن داریم.
وی گفت: امیدآفرینی از ویژگیهای جریان دانشجویی است. هنر دانشجوی انقلابی ما این است که با مجاهدت در عرصه جهاد تبیین این امیدواری ذاتی را در فضای جامعه بگستراند و از یاس و ناامیدی فاصله بگیرد و با آن مبازره کند. جامعه دانشجویی بخاطر همین ویژگیها نباید بگذارد برای او مسالههای بی اهمیت، اولویت پیدا کند. نظام مسائل جامعه دانشجویی باید در تراز ملی و جهانی باشد. از ویژگیهای جوان دانشجوی ما با بصیرت بودن است؛ بصیرت یعنی تشخیص درست اولویتها و عمل به موقع به آن اولویتها.
این استاد دانشگاه عنوان کرد: جریان دانشجویی با تکیه بر مفاهیم متعالی اسلام و با نگاهی که قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران دارد، میتواند معادلات طراحی شده توسط مستکبرین را به هم بزند. جریان دانشجویی دو وظیفه مهم دارد: تربیت نیروی انسانی و کادرسازی و دیگری نقشآفرینی و مطالبهگری به دلیل آن روحیه آرمانگرایانهای که دانشجو دارد.
قانون اساسی سند مطالبهگری دانشجویان
طحاننظیف در ادامه این سوال را مطرح کرد که مطالبهگری نسبت به چه چیز باید باشد؟ و پاسخ داد: مطالبهگری باید نسبت به آرمانهای انقلاب اسلامی و حقوق مردم باشد و نقشه جامع و الگوی کامل جریان و جنبش دانشجویی، قانون اساسی است. این الگوی کامل یک نقشه و یک سند مستحکم است که میتواند مبنای مطالبهگری جریان دانشجویی باشد.
وی عنوان کرد: مهمترین آرمانهای هر ملت در قانون اساسی آن است که در پس واژگان اصول آن خیلی مفاهیم و معناها نهان است.
سخنگوی شورای نگهبان در ادامه سخنانش بیان داشت: قانون اساسی آسیبشناسی مسیر چند ده ساله، چندصد ساله و حتی چند هزار ساله یک ملت است. آرمانها، ارزشها و تاریخ یک ملت در قانون اساسی متبلور شده است. این موضوع تنها مختص کشور ما هم نیست.
سخنگوی شورای نگهبان بر مطالعه و مطالبهگری جریان دانشجویی بر مبنای قانون اساسی تاکید کرد و گفت: عدم مراجعه دانشجویان به قانون اساسی آسیب است و دانشجویی موفق است، که ضمن ویژگیهایی که عرض کردم داشته باشد، مراجعه زیادی هم به قانون اساسی داشته باشد و آن را به خوبی مطالعه کند.
در پایان این نشست دانشجویان به بیان سوالات خود پرداختند که طحاننظیف به آن سوالات پاسخ داد. سخنگوی شورای نگهبان سپس همراه با دانشجویان به سلف دانشجویی رفت و ضمن گفتگوی صمیمانه با آنها، وعده ناهار را صرف کرد.
انتهای پیام