پنج‌شنبه 7 آبان 1405

طرح «سپاس» مردمی‌سازی و محله‌محور می‌شود


مدیرکل دفتر مشاوره و مددکاری بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: طرح «سپاس» باید مردمی‌سازی و محله محور شود زیرا ایثارگران تنها به بنیاد تعلق ندارند؛ آنها متعلق به همه مردم هستند و باید قدردان این جامعه معزز باشیم.

بهروز بزرگی، مدیرکل دفتر مشاوره و مددکاری بنیاد شهید و امور ایثارگران، درباره طرح «سپاس» که به صورت مستمر توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران در سراسر کشور اجرا می‌شود، گفت: طرح «سپاس» با هدف حفظ منزلت اجتماعی و همچنین تجلیل و تکریم از ایثارگران، یکی از اهداف مهم و محور اصلی برنامه‌های بنیاد است که ریاست عالی بنیاد شهید و امور ایثارگران تاکید زیادی بر آن دارد. باید این طرح را مردمی‌سازی کنیم زیرا ایثارگران تنها به بنیاد تعلق ندارند؛ آنها متعلق به همه مردم هستند و باید قدردان این جامعه معزز باشیم.
وی با بیان این‌که طرح «سپاس» با یک رویکرد هدفمند برای ارتباط با ایثارگران و با برپایی میزخدمت مورد توجه قرار گرفت، اضافه کرد: این طرح در زمینه گفتمان‌سازی در این چند سال دچار چالش شد بنابراین در راستای سپاسگزاری از ایثارگران، پیوست فرهنگی تدوین کردیم تا این گفتمان‌سازی را به نوعی در جامعه ترویج دهیم. تمام دستگاه‌های اجرایی و مردم باید به این طرح ورود کنند. باید از خانواده‌های ایثارگری تجلیل شود تا حس منزلت اجتماعی برای جامعه ایثارگری ایجاد شود.
بزرگی خاطرنشان کرد: در طرح «سپاس» دیدار با مادران و همسران شهدا و قدردانی از آنها را در دستورکار داریم. در این مسیر دستگاه‌های اجرایی نیز باید همراه بنیاد باشند. علاوه بر آن باید بتوانیم با همکاری ائمه جماعت، ائمه مساجد و پایگاه‌های مقاومت بسیج این طرح را محله محور کنیم تا همه مردم در اجرای آن حضور داشته باشند. خانواده ایثارگران، عزیزترین فرد خود را در راه اسلام و کشور فدا و ایثار کردند و نیازمند توجه بیشتر هستند بنابراین این عزیزان باید تجلیل و تکریم شوند.
مدیرکل دفتر مشاوره و مددکاری بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری، ریاست جمهوری و معاون اول رئیس جمهور بر اجرای طرح «سپاس» گفت: بنیاد به عنوان دستگاه متولی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت نقش بسزایی در اجرای این طرح دارد. دفتر مشاوره و مددکاری به دنبال تجلیل از خانواده ایثارگران است تا مسائل و مشکلاتشان را احصاء کند. همچنین میزخدمت باید در منزل ایثارگران برگزار شود زیرا ممکن است برخی از ایثارگران مشکلی نداشته باشند اما برخی دیگر مشکلاتی را در دیدارها بیان کنند که نیاز به پیگیری داشته باشد بنابراین باید با رویکرد حل مسئله این طرح را اجرا کنیم.
بزرگی در ادامه به توضیح رویکردهای اصلی طرح «سپاس» پرداخت و توضیح داد: در اجرای این طرح، چهار رویکرد را دنبال می‌کنیم؛ مورد نخست، رویکرد «جامعه محور» است، یعنی این احساس در جامعه ایجاد شود که تجلیل و تکریم از ایثارگران را مورد توجه قرار دهد. دانشگاهیان، فرهنگیان، هنرمندان، کاسبان و همه آحاد مردم در این طرح شرکت کنند که این موضوع همان محور مردمی‌سازی است. ما در بنیاد به دنبال طرح مردمی‌سازی تکریم ایثارگران هستیم.
وی اضافه کرد: رویکرد دوم «ارتباط موثر» است به این معنا که ارتباط با جامعه ایثارگری حذف و کمرنگ نشود تا احساس دلتنگی نکنند. خانواده شهدا عزیزشان را از دست داده اند و ما به عنوان اعضای خانواده‌شان (اگر ما را قبول کنند) باید مشکلاتشان را پیگیری کنیم. مورد سوم رویکرد «مسئله محور» نام دارد. شاید جامعه ایثارگری به دلیل مشکلاتی نتوانند به بنیاد مراجعه کنند اما ما باید مسائل و مشکلات آنها را پیگیری کنیم. رویکرد چهارم «حل مسئله» است. در این زمینه شبکه مددکاری که مورد تاکید ریاست عالی بنیاد قرار دارد، تاحصول نتیجه، حل مسائل را پیگیری کرده و در دستورکار قرار می‌دهد.
مدیرکل دفتر مشاوره و مددکاری بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: در طرح «سپاس» تشکل‌های ایثارگری و مشاورین وزرا در امور ایثارگران در دستگاه‌ها مشارکت دارند. همچنین ارتباط‌بخشی، اثربخشی و کیفیت دیدارها مهم است. در این طرح به دنبال کمیت‌گرایی نیستیم زیرا دیدارها باید اثربخش باشد. طرح «سپاس» در برخی از مناسبت‌ها مانند ولادت حضرت ابوالفضل (ع) و دیدار با جانبازان، هفته دولت و دیدار با خانواده شهدای دولت، هفته سلامت، هفته دفاع مقدس، هفته وحدت، سالروز شهادت شهدای منا، سالروز ورود آزادگان، دیدار با خانواده شهدای اقلیت مذهبی و دیدارهایی با هماهنگی مسئولان و با مشارکت دستگاه‌های اجرایی در سراسر کشور برگزار می‌شود.
وی ادامه داد: برخی استان‌ها رزمایش‌هایی با هماهنگی سپاه و دستگاه‌های دیگر برگزار و روزهایی را برای دیدار با ایثارگران مشخص می‌کنند. همچنین به مناسبت روز بزرگداشت شهدا از ۲۲ بهمن با عنوان دیدار با فجرآفرینان در یک فرآیند یک ماهه تا دیدار با خانواده شهدا در روز۲۲ اسفند که روز شهید و سالروز تأسیس بنیاد شهید است، طرح سپاس اجرا می‌شود.
بزرگی با بیان این که دفتر مددکاری و مشاوره بنیاد متولی «طرح سپاس» است، گفت: ما با رویکرد مردمی‌سازی این طرح را انجام می دهیم و اگر رسانه‌ها به این موضوع بپردازند، بسیار اثرگذار خواهد بود. خانواده معظم شهدا، جانبازان و آزادگان که اسطوره های دوران دفاع مقدس هستند، نباید فراموش شوند و باید در دوران مشکلات و معضلات اقتصادی در قالب طرح «سپاس» به آنها کمک کنیم و سپاسگزار آنها باشیم.

آخرین اخبار

مغز کودکان ۴ سال پیش از بروز علائم، خطر افسردگی و اضطراب را نشان می‌دهد

بر اساس تازه‌ترین پژوهش، سرعت بلوغ مغز کودک می‌تواند...

افشای جزییاتی از فرار نامزد مغلوب انتخابات برزیل به آمریکا

به گزارش خبرآنلاین، خبرنگار المیادین در خصوص اخبار منتشره...

همه پرسش‌ها درباره نتانیاهو

انتخابات اخیر اسرائیل در حالی بدون پیروز قاطع...

سندرز: ترامپ خطرناک‌ترین رئیس‌جمهور تاریخ است

به گزارش خبرآنلاین، برنی سندرز، سناتور مستقل ایالت ورمونت...

نایب‌رئیس کمیسیون انرژی مجلس: گاز کمتر مصرف کنید پول نقد بگیرید!

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، فرهاد شهرکی، نایب رئیس کمیسیون...

انویدیا سه میلیارد دلار برای تقویت ابرهوش شخصی زاکربرگ هزینه می‌کند

شرکت‌های انویدیا و متا روز سه‌شنبه از گسترش همکاری...

افقه: مشکلات اقتصاد ایران نتیجه سیاست‌گذاری‌های غلط است، نه غربی بودن علم اقتصاد

به گزارش خبرآنلاین آیا مشکلات اقتصادی ایران ناشی از...

سخنگوی دولت و معاون رئیس جمهور مهمانان ویژه دربی + عکس

به گزارش تابناک، فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت و زهرا...

توقف ثبت سفارش خودروهای وارداتی از محل بودجه ۱۴۰۴/سفارش‌های دارای تأمین ارز مستثنی شدند

به گزارش خبرآنلاین،براساس ابلاغیه رسمی سازمان توسعه تجارت ایران،...

اروپا به دنبال شکستن سلطه استارلینک

گزارش‌های جدید نشان می‌دهد محدودسازی اخیر دسترسی اوکراین به...

چرا برخی مالکان پیامک کالابرگ گرفتند، اما برخی مستاجران نه؟

با آغاز فرآیند شناسایی مشمولان افزایش اعتبار کالابرگ، دریافت...

آب زغال‌اخته قرمز می‌تواند به سلامت دندان‌ها کمک کند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : پژوهش...

وام ازدواج فرزندان بازنشستگان از ۸۰ میلیون تومان به ۱۰۰ میلیون تومان افزایش یافت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در حالی که مهلت ثبت‌نام...

علی دادگر رئیس فدراسیون تیراندازی شد

به گزارش تابناک و به نقل از روابط عمومی...

مهریه ۱۴ سکه‌ای زیر تیغ انتقاد؛ هشدار معاون امور زنان درباره حقوق زنان

مصوبه مجلس درخصوص کاهش ضمانت اجرای کیفری مهریه به...

یک انفجار ۲۷ روزه در فضا کشف شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایندیپندنت، این...

هشدار چین در شورای امنیت: به حقوق هسته‌ای ایران احترام بگذارید

به گزارش خبرآنلاین از روزنامه چاینا دیلی، فو کونگ،...

برای خرید یک خانه‌ ۸۰ متری ۸۲ سال حقوق‌ کارمندی را پس‌انداز کنید!

یک کارشناس بازار مسکن با اشاره به پیامدهای تداوم...

تبلیغات متنی